COVID-19, licitația terenurilor și repartizarea profitului Întreprinderilor Municipale
Consilierii au aprobat expunerea la licitație a 15 terenuri, au audiat reprezentanții companiei BRAUS Imobiliare privind controversata clădire de pe str. Mircea cel Bătrân 15 și au analizat cazul privind construcția de pe str. Ginta Latină 16 - proiectul a fost din nou transmis la reexaminare.
La începutul ședinței în sală erau prezenți mai mulți protestatari. Secretarul CMC, Adrian Talmaci, i-a rugat să desemneze 5 reprezentați, iar restul să se retragă, din motiv că în sală ar fi prezenți mai mult de 50 de persoane. Adrian Talmaci a solicitat suportul poliției. După mai multe discuții cu poliția și consilierii, protestatarii au fost de acord să desemneze reprezentanți și să părăsească sala.
Președintele ședinței a fost ales consilierul PUN Corneliu Pîntea.
Subiectul 16 de pe OZ, care se referă la rezultatele inventarierii și evaluării patrimoniului aflat în gestiunea Î.M. „Piața Centrală”, a fost exclus, la propunerea fracțiunii PAS. Viceprimarul Victor Chironda a solicitat și excluderea sub. 2, referitor la construcția de pe str. Ginta Latină 16, din motiv că executivul nu a reușit să examineze situația. Propunerea însă nu a fost acceptată de consilieri.
Consilierul Iurie Tesa (DA) a solicitat includerea pe agendă a raportului privind lucrările realizate la apeductul de la Trușeni. Reamintim că la ședința precedentă a fost prezent un locuitor din Trușeni care a solicitat suportul consilierilor privind problema calității apei din localitate. Propunerea a fost inclusă pe ordinea de zi cu 25 de voturi.
Vasile Grădinaru (PAS) a solicitat informație despre modalitatea de acordare a primelor la spitalul nr. 4, achizițiile realizate în domeniul sănătății, asigurarea spitalelor cu echipamente și distribuirea turelor printre lucrătorii medicale. Informația va fi inclusă pe agenda ședinței următoare.
Consilierii au reușit să examineze 9 subiecte de pe ordinea de zi. Următoarea ședință a fost stabilită pentru marți, 7 iulie. Luni însă unul din consilierii municipali a fost depistat pozitiv la infecția cu Covid-19 și ședința a fost amânată pentru joi, 9 iunie 2020.
LOCUITORII PARTICIPĂ
Investitorii BRAUS Imobiliar solicită continuarea construcției de pe Mircea cel Bătrân 15
La ședință au fost prezenți locuitorii care au investit în construcția blocului de pe str. Mircea cel Bătrân 15 al companiei BRAUS Imobiliare. Aceștia au solicitat acte permisive pentru continuarea construcției. Protestatarii au părăsit sala după ce consilierul Ruslan Verbițchi (DA) le-a promis că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi la ședința următoare.
Despre istoria controversată a acestui bloc, Primăria Mea a scris anterior.
Sergiu Tofilat (Forța Nouă) a precizat că ridicarea blocului de pe Mircea cel Bătrân 15 nu s-a realizat conform reglementărilor în urbanism. Conform consilierului, această construcție încalcă dreptul altor locuitori din această zonă și compania Braus ar trebui să întoarcă banii investitorilor.
Aceeași poziție a fost susținută de către Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS, care susține că acest scandal este organizat artificial. Colega lui din CMC, Zinaida Popa, a precizat că nicio presiune nu va determina fracțiunea PAS să voteze o „ilegalitate”.
Primăria a scos la licitație un teren care nu îi aparține
Consilierilor s-a adresat un locuitor care a procurat la licitație un teren de pe str. Alba Iulia. Acesta nu a putut însă să intre în posesia terenului, deși deja a achitat. Aparent, terenul nu este înregistrat la Cadastru ca fiind proprietatea primăriei. Terenul la moment reprezintă proprietatea statului. Nu este clar cum primăria a putut expune la licitație un teren pe care nu îl are în gestiune. Locuitorul solicită să i se întoarcă banii investiți. Conform lui, deja s-a adresat primarului, viceprimarului Victor Chironda și arhitectei-șefe, dar nu a primit nici un răspuns.
Viceprimarul Victor Chironda a precizat că banii nu pot fi întorși din motiv că au fost deja bugetați. S-au întreprins însă măsuri pentru a înregistra terenul la Cadastru, după care va fi posibilă transmiterea acestuia în gestiune locuitorului.
Stație PECO în preajma liceului privat „Waldorf”
Directorul liceului privat „Waldorf” a solicitat consilierilor să examineze suspendarea construcției stației PECO de pe str. Studenților 11. Aceasta se află în apropierea liceului.
FĂRĂ COMENTARII: DECLARAȚII POLITICE
Concept de identitate vizuală pentru subterane
Vasile Grădinaru (PAS) a declarat că renovarea subteranelor se realizează fără un concept de design, iar calitatea materialelor utilizate este îndoielnică. Renovarea pasajelor trebuie realizată conform unui concept unic și în baza unei evaluări detaliate a necesităților. Fracțiunea a pregătit un proiect de concurs public pentru elaborarea viziunii comune a subteranelor. De asemenea, fracțiunea solicită crearea unei comisii pentru analiza stării tehnice a subteranelor.
Consilierul Ruslan Verbițchi (DA) vs șeful Direcției parcuri, cultură și odihnă
La solicitarea consilierului Ruslan Verbițchi (DA), la una din ședințele CMC a fost audiat Șeful întreprinderii „Direcția parcurilor, cultură și odihnă”. Șeful întreprinderii a depus o plângere la adresa consilierului, învinuind consilierul de imixtiune în afacerile interne ale subdiviziunii și vieții private a funcționarului, precum și acuzații false la adresa sa. Consilierul DA a precizat că legea prevede posibilitatea de a critica funcționarii și instituțiile statului. Adițional, a citat obligația întreprinderii de a plasa informație privind regulamentele interne, buget, conducere, activitatea desfășurată etc.
Moratoriu pentru zona istorică a orașului
Zinaida Popa (PAS), împreună cu alesul local Sergiu Tofilat (Forța Nouă), solicită instituirea unui moratoriu privind construcția în zona istorică a orașului. Conform consilierei, executivul - viceprimarul Victor Chironda și arhitecta-șef Svetlana Dogotaru - susțin că toate interdicțiile au fost deja aprobate. Totuși, precizează consiliera, Direcția arhitectură ar fi aprobat recent acte permisive de construcție a unor clădiri de 5 și 7 etaje în centrul orașului.
Adițional, consiliera acuza platforma DA că ar fi elaborat un proiect de decizie ce prevede condițiile prin care se poate de construit în zona istorică.
Aliona Mandatii (DA) a răspuns la acuzațiile Zinaidei Popa, precizând că lucrează de mult timp la acest proiect împreună cu experți în domeniu. De asemenea, Aliona Mandatii a rugat colegii din fracțiunea PAS să se consulte și să coordoneze cu alte fracțiuni.
La rândul său, Dinari Cojocaru (PSRM) a acuzat PAS că s-ar fi ocupat numai de subiecte financiare unde sunt interese financiare. Vasile Grădinaru (PAS) a precizat că se ghidează după interesul general și nu susțin proiecte care avantajează agenții economici.
PL, din nou despre construcții
Ion Cebanu (PL) a vorbit din nou aleșilor locali despre construcțiile din capitală care se fac în locul clădirilor istorice. Alesul local solicită întreruperea construcției de pe terenul conacului Rîşcanu-Derojinschi și informație privind distrugerea hotelului Codru. Consilierul a solicitat și informație despre reprezentanții societății civile implicați în grupurile de lucru create de primărie. Ion Cebanu dorește să afle cine sunt aceștia și cum este reglementată activitatea lor.
Pentru a patra oară, consilierul a solicitat contractul lui Igor Savin, juristul Infocom recent angajat.
Veaceslav Nedelea (PD) a acuzat colegii că au început campania electorală prin declarațiile făcute.
Consilierii DA cer să fie informați despre petițiile depuse la primărie
Aliona Doroș (DA) a solicitat ca toate plângerile sau petițiile să fie transmise fracțiunii prin email. De asemenea, consiliera a cerut explicații referitor la modalitatea de oferire a autorizațiilor de comerț.
Campanie în memoria victemelor ocupației sovietice
Corneliu Pîntea (PUN) a informat consilierii că partidul pe care îl reprezintă a lansat o campanie de informare în memoria celor care au suferit de ocupația sovietică.
Durata: 6 h 44 min (fără pauze)
1. Informație privind situația epidemiologică în municipiul Chișinău
Aleșii locali au stabilit că vor începe ședințele CMC cu audierea raportului privind situația epidemiologică. Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, a informat consilierii că în Chișinău se înregistrează o creștere sporită a numărul infectărilor: 582 cazuri la 100 000 mii de locuitori. De la 15,03 cazuri la 100 000 de locuitori în martie, la 303,18 în iunie. Rata mortalității a crescut cu 20,37 % în ultimele zile.
În suburbii, cele mai multe cazuri se înregistrează în Durlești (162), Trușeni (79), Grătiești (63), Stăuceni (62), Sângera (59), Codru (57), Băcioi (54).
Din numărul total de persoane infectate până la data de 2 iulie, 56 % sunt femei. Cei mai mulți au peste 60 de ani, pe locul 2 se plasează categoria de vârstă: 30 - 39 ani, iar pe locul 3 - 50 - 59 ani. 577 pacienți sunt internați. 165 dintre aceștia sunt copii, iar 94 sunt în stare gravă.
În Chișinău, până la 2 iulie, 295 lucrători medicali au fost depistați cu virusul COVID-19.
Ce a făcut primăria?
- La spitalul „Sfânta Treime” s-a deschis o nouă secție de reanimare cu 14 paturi.
- A asigurat instituțiile medicale cu echipamente. De asemenea, s-au alocat resurse pentru centrele din suburbii.
- Din donații s-au alocat 100 mii lei pentru alimentarea și 110 mii pentru transportarea personalului medical de la Centrul Covid-19 de la Moldexpo.
- Prezența copiilor până la 7 ani în piețe a fost interzisă.
- Spre deosebire de anii precedenți, în 2020 nu vor fi instalate corturi cu apă pe perioada caniculară, pentru a nu crea noi focare de COVID-19.
Raportorul a precizat că, spre deosebire de ședința trecută, majoritatea consilierilor poartă măști și le poartă corect - gura și nasul sunt acoperite. Totuși, microfonul și pupitrul la care vorbesc aleșii nu sunt dezinfectate. Boris Gîlca a sugerat repetat consilierilor să angajeze o persoană pentru a curăța pupitrul după fiecare intervenție.
2. Stabilirea relațiilor de superficie contractuală cu Societatea comercială ,,LOCUINȚE PENTRU TOȚI" S.A și Firma comercială de producție ,,POJSERVICE" S.R.L. asupra lotului de pământ din str. Ginta Latină, 19/6
Conform executivului, terenul a fost dat în folosință cu titlu gratuit companiei „POJSERVICE” în 2003. În 2005 compania a încheiat un contract de societate civilă cu S.A. „LOCUINȚE PENTRU TOȚI”, fără aprobarea Consiliului municipal. Conform contractului, blocul construit pe acest teren urma să aparțină în volum de 92 % societății „LOCUINȚE PENTRU TOȚI”, iar 8% din apartament ar fi revenit companiei „POJSERVICE”, cu condiția ca blocul să conțină cel puțin 12 mii metri pătrați de spațiu. În 2010 însă „LOCUINȚE PENTRU TOȚI” a fost declarată insolvabilă, după ce a încheiat mai multe contracte de investiții cu locuitorii. „POJSERVICE” s-a adresat în judecată cu intenția de a prelua blocul neterminat și dreptul de folosință a terenului.
Societatea „LOCUINȚE PENTRU TOȚI” a avut un alt litigiu cu primăria privind un teren de pe str. Alba Iulia 10 A. Compania a dat în judecată Direcția construcții capitale a primăriei, câștigând de la municipalitate o despăgubire de 16 mln lei.
Proiectul de decizie acordă companiilor drept de folosință asupra terenului pentru 25 de ani. Astfel, se permite companiilor „LOCUINȚE PENTRU TOȚI” și „POJSERVICE” să continue construcția blocului din str. Ginta Latină 19/6 și se acordă 872 metri pătrați suplimentar la cei 33 de ari pentru amenajarea parcărilor și spațiilor de agrement.
Statut: Transmis la reexaminare
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 21 | 2 | 2 | ||||||
Contra | 8 | 7 | 2* | 1 | |||||
Abțineri | 1 |
* Consilierii PL nu au precizat câți din cei trei aleși locali sunt în sală. Conform estimărilor Primăria Mea, în sală se aflau 2 consilieri: Veronica Herța și Ion Cebanu, care au participat la discuțiile și dezbaterile din cadrul ședinței.
3. Abrogarea deciziei nr. 6/25-2 din 19.12.2016 „Atribuirea în folosință a unor loturi de pământ pentru proiectarea și construirea unor obiective de infrastructură a mediului de urgență de către IMSP „Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească”
În decembrie 2016, la cererea directorului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, Consiliul municipal a decis darea în folosință CNAMUP a două terenuri amplasate pe str. Drumul Băcioiului 311a și Șoseaua Balcani pentru construcția unei baze tehnico-materiale auto și unei stații de asistență urgentă.
Proiectul aprobat în 2016 prevedea că municipalitatea va primi alte terenuri în schimbul acestora. Curtea de Apel a stabilit că aceste prevederi nu pot fi executate. Astfel, s-a propus consilierilor abrogarea deciziei.
Subiectul a fost analizat la ședința de pe 18 iunie. Consilierii s-au întrebat dacă în continuare este necesară construcția acestor obiective, în special în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, aleșii locali au decis să trimită la reexaminare proiectul, pentru a verifica acest aspect. Consilierii urmau să examineze posibilitatea alocării unor altor terenuri pentru Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
Amendamente:
- Se modifică destinația terenurilor din „proprietate municipală privată” în „proprietate municipală publică”.
- Se pune în sarcina Direcției arhitectură elaborarea PUZ-ului privind modificarea statutului terenurilor în „zonă specială”.
- Prezenta decizie poate fi contestată în judecată timp de 30 de zile.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL* | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 21 | 8 | 8 | 2 | 1 | ||||
Contra | 2 | 1 | |||||||
Abțineri |
* PL a refuzat să participe la vot.
4. Formarea și adjudecarea lotului la licitație funciară
Proiectul prevede expunerea la licitație a 15 terenuri.
Terenul cu suprafața de 33,87 ari se expune la licitație la prețul de 1 151 000 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 21 | 8 | 2 | 1 | 1 | 1 | |||
Contra | 8 | ||||||||
Abțineri |
Terenul (697 metri pătrați) este prevăzut pentru amplasarea unui magazin alimentar și industrial, cu cafenea și bar. Se propune scoaterea la licitație cu un preț inițial de 1 126 778 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 21 | 8 | 2 | 1 | 1 | 1 | |||
Contra | 8 | ||||||||
Abțineri |
Terenul de 435 metri pătrați va fi expus la licitație cu prețul de 138 031 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 21 | 8 | 2 | 1 | |||||
Contra | 8 | 2 | |||||||
Abțineri |
Terenul (388 metri pătrați), prevăzut pentru construcția unei case individuale, se propune la licitație cu suma inițială de 116 274 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 2 | 1 | |||||
Contra | 8 | 2 | |||||||
Abțineri | 1 |
Terenul (501 metri pătrați) e prevăzut pentru construcție locativă individuală. La licitație va fi expus cu suma de 2 562 537 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 21 | 8 | 2 | 1 | |||||
Contra | 8 | ||||||||
Abțineri | 2 | 1 |
Terenul de 710 metri pătrați, zonă industrială, va fi expus la licitație cu prețul de 2 937 000 lei.
Amendament:
- P. 6.1 a fost modificat: agentul care va procura terenul trebuie să efectueze măsurile de amenajare a pârâului din propriile resurse.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 7 | 1 | 1 | 1 | ||||
Contra | 9 | ||||||||
Abțineri | 2 |
Terenul are suprafața de 625 metri pătrați și e prevăzut pentru construcția unui imobil compatibil cu zona C7 (comerț, industria grea).
Valoarea terenului este evaluată ca fiind 1 156 824 lei.
Amendamente:
- La sfârșitul textului de la p. 1 se adaugă „nu mai puțin de un 1 900 000”.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 2 | 1 | |||||
Contra | 9 | ||||||||
Abțineri | 2 | 1 |
Terenul are 345 metri pătrați destinați pentru construcția unei case locative individuale și va fi expus la licitație cu prețul inițial de 719 596 de lei.
Consilierul Sergiu Tofilat (F9) a atenționat că pentru construcția casei este necesar cel puțin 350 metri pătrați. Consilierii au aprobat un amendament prin care au convenit să se atribuie acestui teren 5 metri pătrați adițional.
Amendamente:
- Terenul va fi revăzut și completat cu încă 5 metri pătrați.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | 1 | |||||
Contra | 9 | 2 | 2 | ||||||
Abțineri |
Terenul de 33,67 ari va fi expus la licitație cu prețul de 1 120 000 lei.
Amendament:
- P. 3 se completează cu sintagma „după înregistrarea terenului”.
Terenul nu este actualmente înregistrat la Cadastru ca fiind în gestiunea primăriei municipiului Chișinău.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 2 | 1 | 1 | ||||
Contra | 9 | 2 | |||||||
Abțineri | 1 |
Terenul de 7,40 ari, pentru construcția unei locuințe individuale, a fost evaluat la prețul de 519 162 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | 1 | |||||
Contra | 9 | 2 | |||||||
Abțineri | 1 |
Terenul de 811 metri pătrați, prevăzut pentru amplasarea unui obiectiv comercial, va fi expus la licitație cu prețul 722 000 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | 1 | |||||
Contra | 9 | 2 | |||||||
Abțineri | 1 |
Terenul 619 metri pătrați va fi expus la licitație cu prețul de 589 000 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | 1 | |||||
Contra | 9 | 2 | |||||||
Abțineri | 1 |
Terenul (11,15 ari) pentru construcția unui bloc de locuințe va fi expus la licitație cu prețul de 2 105 000 lei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | 1 | |||||
Contra | 9 | 2 | |||||||
Abțineri | 1 |
Terenul (459 metri pătrați, construcție locativă individuală) va fi expus la licitație cu prețul inițial de 500 785 lei. Acest teren este folosit de către vecinii care l-au îngrădit ilegal.
Amendament:
- La p. 3 se adaugă sintagma „și eliberarea terenului din posesia terțelor, inclusiv a căii de acces, de către subdiviziunile primăriei”.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | ||||||
Contra | 9 | 2 | 2 | 1 | |||||
Abțineri | 1 |
Terenul (525 metri pătrați) va fi expus la licitație cu prețul inițial de 572 793 lei.
Amendament:
- La p. 3 se adaugă sintagma „și eliberarea terenului din posesia terțelor, inclusiv a căii de acces, de către subdiviziunile primăriei”.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | ||||||
Contra | 9 | 2 | 2 | ||||||
Abțineri | 1 | 1 |
Veaceslav Nedelea a declarat că va raporta deciziile funciare care nu sunt conforme cu legislația la Cancelaria de Stat. Consilierul s-a referit la terenurile care nu sunt înregistrate la Cadastru sau nu e asigurat accesul către acestea.
5. Constituirea Comisiei speciale pentru examinarea situației create la Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ nr. 1-23 (excepție ÎMGFL nr. 7)
Comisia, constituită din 3 consilieri municipali și 4 reprezentanți ai executivului, va examina activitatea Întreprinderilor responsabile de Gestionarea Fondului Locativ 1-6 și 8-23. Membrii Comisiei vor informa consilierii și vor propune un plan pentru redresarea situației la aceste întreprinderi.
Întreprinderile respective au fost declarate insolvabile după ce au acumulat mai multe datorii. Municipalitatea a fost înlăturată de la conducerea acestora, întreprinderile fiind la moment gestionate de către comitetul creditorilor.
Proiectul de decizie are o vechime de 2 ani. Din acest motiv, în textul proiectului de decizie figurează funcționari ca fostul viceprimar Nistor Grozavu, care nu mai sunt în funcție. Consilierii au modificat și actualizat componența Comisiei.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD | F9* | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 2 | 1 | 1 | 1 | |||
Contra | 9 | ||||||||
Abțineri | 1 |
* Votul nu a fost vociferat la microfon și nu putem asigura corectitudinea cu privire la acesta.
6. Transmiterea, cu titlu gratuit, a unui mijloc fix Întreprinderii Municipale pentru servicii locative Buiucani
Pretura Buiucani solicită transmiterea, cu titlu gratuit, a unui autoturism Niva VAZ din 2004 Întreprinderii pentru Servicii Locative care activează în sectorul respectiv al orașului.
Proiectul a fost votat fără discuții.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD* | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 9 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
Contra | |||||||||
Abțineri |
*Numărul voturilor nu a fost precizat.
7. Inițierea procedurii de înlocuire a pavilioanelor moral învechite de pe teritoriul grădinițelor din municipiul Chișinău
Direcția educație va inspecta toate pavilioanele din grădinițe și va propune Consiliului până pe 1 octombrie:
- un program de demontare a pavilioanelor;
- un nou model de pavilioane.
Amendament:
- Raportul ANSP privind inofensivitatea pentru sănătatea copiilor aanvelopelor utilizate pe teritoriul grădinițelor urmează să fie prezentat Consiliului municipal.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD* | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 22 | 8 | 1 | 1 | 1 | ||||
Contra | |||||||||
Abțineri | 9 | 1 |
*Numărul voturilor nu a fost precizat.
8. Edificarea monumentului ,,Nicolae TITULESCU" din bd. Decebal - str. N. Titulescu
Cheltuielile pentru proiectare și edificare vor fi acoperite de Fundația Europeană Titulescu din România.
Proiectul a fost votat fără discuții.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD* | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 14 | 8 | 9 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
Contra | |||||||||
Abțineri |
* Numărul voturilor nu a fost precizat.
9. Stabilirea terenului aferent și zonei de protecție a monumentului de for public „Compoziția sculpturală „În memoria victimelor fascismului” din Calea Orheiului
Proiectul stabilește hotarele terenului aferent monumentului și următoarele interdicții pe suprafața acestuia:
- amplasarea panourilor publicitare
- construcții temporare și capitale
- modificarea aleilor și căilor de acces fără avizul Consiliului Național pentru Monumente de For Public care activează pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC)
- amplasarea indicatoarelor rutiere fără avizul Consiliului Național pentru Monumente de For Public
Proiectul a fost votat fără discuții.
Statut: Aprobat
Voturi | PSRM | DA | PAS | PL | PP Șor | PD* | F9 | PCRM | PUN |
Pro | 14 | 8 | 9 |
Publicat de:DistribuiePutem să îți recomandăm și aceste materiale
19 nov. 2024
(Transcriere) Ședința primăriei din 18 ...
12 nov. 2024
(Transcriere) Ședința primăriei din 11 ...
05 nov. 2024
(Transcriere) Ședința primăriei din 4 ...
30 oct. 2024
(Transcriere) Ședința primăriei din 28 ...
22 oct. 2024
(Transcriere) Ședința primăriei din 21 ... |