PrimariaMea
Contribuie la transparența activității Consiliului Municipal Chișinău Image
18 apr. 2016

Contribuie la transparența activității Consiliului Municipal Chișinău

Comisia de supraveghere a procesului de introducere a votului electronic și transmiterii on-line a ședințelor Consiliului Municipal Chișinău s-a întrunit pe 12 aprilie în ședință. Membrii comisiei au convenit asupra unui plan de acțiuni, dar și asupra caietelor de sarcini pentru introducerea unui sistem de vot electronic și video-streaming. Comisia a făcut aceste documente publice, invitând toți chișinăuienii să vină cu sugestii și comentarii la adresa acestora. 

 Prima ședință a comisiei a avut loc la 1 aprilie, în cadrul căreia s-au stabilit cele două obiective majore:  

  • Introducerea votului electronic și 
  • Transmiterea on-line a ședințelor. 

Membrii comisiei au discutat, de asemenea,  un șir de chestiuni tehnice, care să faciliteze buna funcționare a sistemelor propuse. Astfel, se propune nu doar instalarea unui sistem care să permită votarea electronică în cadrul ședințelor Consiliului Municipal Chișinău, dar și dotarea a două săli cu sisteme video noi, pentru a transmite live ședințele comisiilor de specialitate.  

Totodată, în ceea ce privește votarea electronică, consilierii vor dispune și de un regulament de utilizare a noului sistem, pentru a asigura o bună și accesibilă funcționare a lui. 

Amintim că la ședința din 17 martie 2016, consilierii au aprobat o decizie care prevede ca, de la 1 iulie 2016, toate ședințele Consiliului Municipal, precum și cele ale comisiilor de specialitate, să fie transmise în regim on-line pe pagina web a Primăriei, iar votarea în cadrul acestora să fie efectuată cu utilizarea mijloacelor electronice de înregistrare a prezenței și de numărare a voturilor.

Toți locuitorii municipiului Chișinău sunt invitați de către Comisia de supraveghere a procesului de introducere a votului electronic și transmiterii on-line a ședințelor Consiliului Municipal Chișinău să vină cu sugestii pentru îmbunătățirea proiectelor propuse. Puteți adresa opinii sau întrebări chiar pe site-ul primariamea.md.


Publicat de:

Distribuie