Data: 16 iulie, 2018

Live Test question posted

Niciun raspuns
Data: 11 decembrie, 2017

Solicitare audiență

Buna Ziua
Stimate domn Liviu Oboroc
Comitetul creditorilor si Grupul de lucru al Complexului Locativ Paradis in insolvabilitate de pe str. Alexandru cel Bun 115, complex din 3 blocuri locative, roaga frumos audienta la Dvs. in legatura cu problemele finisarii constructiei.

Niciun raspuns
Data: 27 septembrie, 2017

RTEC

Astazi la Sedinta doamna Galina Harea a declarat urmatoarele: Regia Transport acumulează zilnic 300.000 MDL. Cu toate acestea, întreprinderea acumulează numeroase datorii, iar angajații nu își primesc salariile la timp.

Unde dispar banii si de mai aveti nevoie de tichetare electronica – daca banii dispar undeva prin Regie? De ce nu faceti un audit intern sa gasiti banii disparuti?

P.S. Cind o sa incepeti sa instalati conditionere in troleibuze?
Cind o sa incepeti sa cereti ca maxi-taxi-urile sa fie spalate o data pe saptamana – ca foarte murdare sunt INAUNTRU! Si asa si continue sa duca oameni in picioare!

Niciun raspuns
Data: 11 martie, 2017

Gândaci de bucătărie la Florilor 8/2

Stimaţi consilieri,

Locuiesc la strada str.Florilor 8/2, ap.67,

De vreun an de zile din ap.64 vin gandaci rosii de bucatarie,

Am şi fost la ei să văd în ce constă problema şi când am ajuns acolo mi-am pus mainile in cap … In bucatarie la ei gandaci foarte multi pe perete, de yiceai ca e crescatorie de gandaci … Eu am copil mic acasa de 4 luni,

Ajutaţi-ma ce sa fac.

Niciun raspuns
Data: 15 februarie, 2017

Transport public la intersectia Sarmizegetusa-Burebista

De obicei o astept la intersectia Sarmizegetusa-Burebista, de multe ori o astept mai mult de 20 minute (se intimpla si 30m)… doresc sa mentionez că de obicei toate locurile sunt ocupate.
Rog şă fie luate masuri… multumesc anticipat.

Niciun raspuns
Data: 3 februarie, 2017

Starea blocului de pe Mircea cel Batrin 5/3

Buna ziua.Starea blocului de pe Mircea cel batrin 5/3 este dezastruoasa.Gunoi peste tot …ascensoarele sunt si ele intr-O stare de parca nu ar transporta oameni ci gunoi nu au fost spalate nici o data.Peretii de pe scara se darima.Reparatii nu au avut loc credca niciodata.Mai mare miserie ca aici
nui.cum se poate de solutionat aceasta problema?

Niciun raspuns
Data: 2 septembrie, 2016

Care sunt activitățile dumneavoastră de soluționare a problemelor orașului?

D-le. Cașu,
dumneavoastră, cel puțin pe facebook, criticați activ multe ce se realizează în Chișinău, cam în toate domeniile și deobicei criticați pe bună dreptate (cu mici excepții). Doream totuși să vă întreb de ce dumneavoastră nu veniți cu inițiative civice distincte de ce se face la CMC și primărie ca să rezolvați problemele comunității. să implicați agenți economici și alți stakeholderi? Cum schimbați dumneavoastră viața orașului, nu ca și consilier ci ca locuitor al orașului?
Vă mulțumesc

Niciun raspuns
Data: 18 iulie, 2016

Când va fi demontat gardul ilegal din jurul blocului de pe strada Academiei 8/2

S-a instalat un gard ilegal în jurul blocului de locuit, fără nici o autorizație – a răsărit așa din senin. Vă rugăm, demontați acest gard, este loc public!

Poze puteti vedea aici: https://alerte.md/reports/view/10208

Nimeni nu a raspuns la aceasta adresare.

Mulțumim!

Niciun raspuns
Data: 10 iulie, 2016

Factura pentru apa calda

Buna ziua,

Va deranjez referitor la factura pentru apa calda care a venit pentru apartamentul meu dubla.
Deci, eu nu am datorii pentru apa, contoarele sunt verificate si valabile.
Dar pentru luna Mai am primit factura de 53 Metri Cubi.

Am utilizat de 2 ori mai putin, adica 29 cubi, mi sau pus in calcul 24 cubi care nu i-am utilizat. Deci factura de 500 lei pentru apa !!!
Infocom imi spune sa sun apa canal, apa canal spune sa sun SEL-ul.

Rog sa fie recalcul normal deoarece din scara noastra doar eu am primit o asa suma exagerata, si am contoare verificate la toate robinetele. Nr. de pe chitanta 131161216.

Rog sa fie imediat recalculat p/u ca nu nu voi achita suma care nu am utilizat de 24 cubi. In caz contrar dupa neachitarea si careva avertizari voi apela la judecata. Rog un raspuns cit mai curind.

Mersi anticipat, Vitalie

Niciun raspuns
Data: 19 mai, 2016

Schimbarea ascensorului (bd.Moscovei 2)

Buna ziua,
Referitor la schimbarea ascensorului de pe adresa Bul. Moscovei 2, scara 7. Nu au fost schimbari in privinta acestei intrebari

Niciun raspuns
Data: 21 aprilie, 2016

Situația școlilor

Dragi consilieri,

Aș vrea să știu dacă dumneavoastră monitorizați situația referitor la școlile care de facto nu funcționează, însă sunt întreținute din bugetul municipal și în care se fac investiții.

Vă rog să îmi spuneți în special în cazul gimnaziului nr. 52 în ce măsură aceste cheltuieli sunt justificate și la ce analize face referință doamna Tverdohleb în materialul de mai jos?

https://anticoruptie.md/ro/investigatii/achizitii-publice/autoritatile-din-capitala-eminente-la-irosirea-banilor-pentru-scoli-pustii

Totodată aș vrea să știu dacă există public lista școlilor din Chișinău și nr, copiilor care învață în acestea. Există spațiu pentru optimizări sau nu?

Mersi

Niciun raspuns
Data: 18 aprilie, 2016

Certificat de urbanism

Bună ziua. Dorim să aflăm în baza cărei decizii se eliberează contul din partea DGAURF pentru Elaborarea Certificatului de urbanism? În legea 163 din 09.07.2010, art. 27.al. 2 prevede expres „Pentru emiterea certificatului de urbanism pentru proiectare sau a certificatului de urbanism informativ, solicitantul (beneficiarul) va achita plata stabilită anual prin decizia consiliului local ce nu va depăși suma de 50 de lei. „.
Pentru proiectarea reconstrucţiei a staţiei de alimentare cu produse petroliere DGAURF a eliberat 2 conturi unul de 50 de lei „Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism” iar al doilea pentru „Elaborare a datelor iniţiale în scara 1:2000” în sumă de 1762 de lei (pentru ce?).
Tot odată ţin să menţionez că prevederile art. 6, al. 2 a aceleeaşi legi nu sunt respectate şi certificatul este eliberat fară anexarea avizelor prevăzute.
În ce mod se poate de soluţionat această întrebare cu anexarea la certificat a avizelor organelor de supraveghere de stat?

Niciun raspuns
Data: 4 aprilie, 2016

Strategia Transportului Public

Bună ziua domnule Bulat,

Vreau să vă întreb în ce stadiu se află Strategia Transportului Public?
Detalii aici: https://bloguvern.md/2014/10/27/strategia-transportului-public-ce-aprobat-totusi-consiliul-municipal-chisinau/. Când se va publica planul concret de implementare? Deadline-ul? Cheltuielile? Mijloacele de acoperire a investițiilor.
Mi se pare că o acțiune atât de importantă ca reformarea transportului public este lăsată să se prăfuiască.

Mulțumesc.

Data: 24 martie, 2016

Reparații în bloc

Buna ziua. Locuim pe str. Zelinski 2, scara 1. As vrea sa intreb, când sînt preconizate reparatii in scara blocului nostru?? Este o mizerie extraordinara, peretii dărâmaţi, geamuri vechi -avariate! Suntem 4 familii in scara, care au copii mici. Este insuportabil! Luati masuri urgente!

Niciun raspuns
Data: 23 martie, 2016

Schimbarea ascensorului

Buna ziua,
Traim in blocul de pe str. Bul Moscovei 2. scara 7. As vrea sa stim pe cind este prevazuta si daca este prevazuta schimbarea ascensorului in scara noastra. Vara trecuta s-a realizat schimbarea ascensorului in scara 5.

Va multumesc anticipat,
Andrei

Niciun raspuns
Data: 23 martie, 2016

Schimbarea ascensorului

Buna ziua,
Traim in blocul de pe str. Moscovei 2, scara 7. As vrea sa stim pe cind este prevazuta schimbarea ascensorului in scara data. Vara trecuta s-a schimbat ascensorul in scara 5.

Multumesc anticipat,
Andrei

PDM
Data: 23 martie, 2016

Strategia Transportului Public

Bună ziua.

Vreau să vă întreb în ce stadiu se află Strategia Transportului Public?
Detalii aici: https://bloguvern.md/2014/10/27/strategia-transportului-public-ce-aprobat-totusi-consiliul-municipal-chisinau/.
Cred că nu are rost să argumentez cât de IMPORTANTĂ este modernizarea transportului public pentru acest oraș.

Mulțumesc.

Niciun raspuns