Subiecte funciare, documente urbanistice și solicitări de informație

Aleșii locali s-au întrecut în declarații politice, au retras mai multe subiecte de pe ordinea de zi, au aprobat expunerea la licitație a mai multor terenuri, au modificat statutul străzii 31 august 1989 pentru crearea unui coridor verde și au audiat informații despre Covid-19. 

 

La doar 4 zile distanță de la închiderea ultimei ședințe, consilierii s-au reunit într-o nouă ședință cu 27 de subiecte pe ordinea de zi

Conform principiului rotației, președinta ședinței a fost aleasă Zinaida Popa (PAS)

Vasile Grădinaru (PAS) a declarat că de regulă ședințele sunt prezidate de bărbați (14 din 16 ședințe desfășurate până în prezent). Din acest motiv, fracțiunea PAS va înainta femei pentru poziția de președinte a ședinței, de fiecare dată când va avea ocazia.

Consilierii au intervenit cu modificări la ordinea de zi. 

 

Iurie Tesa (DA) a propus retragerea de pe OZ a sub. 14 și 17. P. 14 privind regulamentul pentru salubrizare a fost retras cu 23 de voturi, din motiv că nu a fost prezentat în comisia locativ-comunală a CMC. 

 

Gheorghe Cebotari, membrul partidului „Verde ecologist” care nu este reprezentat în CMC, a comunicat aleșilor că propunerile înaintate de către partidul său la discuțiile publice privind regulamentul de salubrizare (retras de pe ordinea de zi) au fost ignorate. Acesta a solicitat aleșilor să examineze propunerile înaintate.

Retragerea p. 17 privind amplasarea monumentului lui Iurie Gagarin a fost susținută și de PSRM din motiv că în decizie ar fi o greșeală tehnică, care trebuie înlăturată. Dat fiind că fracțiunea PSRM a elaborat proiectul, acesta a fost retras de pe OZ, fără ca propunerea să fi fost supusă votului.

 

Valerii Klimenco (P.P. Șor) a propus includerea în agendă a subiectului „aprobarea Planului Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului de pe str. Uzinelor 35”. Consilierul susține că arhitecta-șefă Svetlana Dogotaru ar fi dat undă verde examinării proiectului. Vasile Chirtoca (PSRM) a declarat însă că dispune de un document unde arhitecta-șefă adresează mai multe întrebări către acest proiect. Propunerea nu a acumulat suficiente voturi.

 

Valerii Klimenco (P.P. Șor) a propus, de asemenea, retragerea subiectului 16 care prevede: Revocarea deciziei din 2015 privind „Repartizarea unui lot de pământ din str-la Pietrăriei Ligii de baseball și softball pentru copii”. Vasile Grădinaru (PAS) a susținut retragerea subiectului. Conform alesului, la moment se elaborează un Plan Urbanistic Zonal pentru acest teren. Vasile Grădinaru consideră că e necesar de retras și revăzut proiectul, pentru a examina cum se poate de valorificat acest spațiu astfel încât să fie păstrat terenul de softball și baseball. Victor Poleacov (PSRM) a precizat că acest teren este acum implicat într-un caz de urmărire penală. Din acest motiv, decizia trebuie abrogată. Ulterior, conform consilierului, Liga de baseball și softball poate participa la discuțiile publice pentru PUZ și formula propuneri. Executivul a propus examinarea și votarea proiectului, cu amendamentul de a se păstra terenul de baseball și softball. Propunerea de a exclude subiectul a fost respinsă (42 contra sau abțineri).

 

Ion Cebanu (PL) a cerut excluderea subiectului 15 de pe OZ: Acceptarea donației din partea Întreprinderii „ECOTEHPROM”, or. Moscova, a 5 unități pentru deszăpezirea drumurilor. Consilierul a declarat că proiectul ar fi o „muhleovkă”. Propunerea nu a acumulat suficiente voturi și a rămas pe ordinea de zi.

 

La solicitarea consilierului Victor Poleacov (PSRM), p. 23 de pe ordinea de zi privind schimbarea categoriei străzii 31 August 1989 din municipiul Chișinău a fost plasat pe agendă cu nr. 4, din motiv că ar fi un subiect de interes sporit care necesită a fi examinat prioritar.

Conform consilierilor, pe agendă urma să fie inclus și subiectul privind construcția de pe str. Ginta Latină 16, dar executivul a solicitat timp suplimentar pentru analiza acestui caz.

 

La solicitarea consilierului Alexandr Trubca (PAS), pe ordinea de zi cu nr. 28 a fost inclus raportul privind executarea deciziei CMC cu privire la comerț. Conform alesului local, această decizie prevedea că preturile vor plasa rapoarte lunare pe pagina web a acestora, dar până în prezent nici un raport nu a fost publicat.

Consilierul a propus și excluderea p. 12 privind modificarea statelor de personal a direcției audit. Conform lui Alexandr Trubca, grupul de lucru pentru reforma administrației publice locale va prezenta până pe 31 august un raport cu recomandări și ar fi inoportun de intervenit cu modificări până atunci. Propunerea nu a acumulat suficiente voturi și proiectul a rămas pe ordinea de zi.

 

Ordinea de zi revăzută, pentru care au votat 43 de consilieri, poate fi analizată aici.

 


DECLARAȚII


Angela Munteanu-Pojoga (PAS) a declarat la ședința din 2 iulie că executivul favorizează anumiți agenți economici care activează în bază de gherete. După ce primarul Ion Ceban a dezmințit această informație, consiliera a revenit cu noi detalii. Conform acesteia, numărul gheretelor a sporit de aproape 3 ori. Dacă anul trecut 43 gherete au primit notificări în perioada estivală, anul acesta deja s-au oferit 111. Consiliera susține că sunt 3 grupuri de companii care ar fi protejați de către primarul Ion Ceban:

 

  1. UNICAFE, EDERA TRIO și ECOMAX-AUTO – fondatori diferiți, dar activează sub același brand. 
  2. Favoritele D.S. VELES-PRIM, COFFE LIKE și ICELAND COM – fondatori în 2 din aceste companii sunt Stanislav Climacovschi, Victor Andronachi și Alexi Chirtoca. A treia companie menționată a fost fondată în 2018, cu destinația comerț stradal, deși în 2017 s-a luat decizia de a curăți orașul de gherete. Aceasta a primit autorizații pentru tonete mobile, care nu au fost evacuate nici până azi. Aceste companii au primit noi notificări în ultima lună.
  3. CRIANT-PLUS, M-CONSULTING, TRABO-PLUS – activează în parcuri din 2019 și continuă să primească notificări pentru locuri noi.

Consiliera susține că gheretele din cele 3 categorii au în comun faptul că toate au trecut prin rebranding, deși nu aveau garanții că își vor putea continua activitatea. Angela Munteanu-Pojoga consideră că aceștia ar fi primit garanții secrete.

Consiliera cere anularea tuturor notificărilor care nu corespund deciziei CMC din 2017 privind gheretele, precum și evacuarea celor care nu se conformează prevederilor sau care au fost amplasate în spațiile verzi.

 

Veaceslav Nedelea (PD) a vorbit consilierilor despre o problemă cu care se confruntă Expo Business Chișinău, o zonă economică liberă pe care o administrează. Consilierul a rugat colegii ca intervenția sa să nu fie interpretată ca trafic de influență. Unul din agenții economici care activează în această zonă a solicitat primăriei certificat de urbanism pentru construcția unei hale de producție. A primit refuz din motiv că nu este proprietarul terenului. Veaceslav Nedelea consideră că viceprimarul Victor Chironda nu a luat în considerare legislația privind zonele economice libere. Consilierul solicită să li se ofere permisiunea de construcție și să susțină atragerea investițiilor. În caz contrar, amenință consilierul, se va adresa în judecată.

 

Ruslan Verbițchi (DA) a declarat că conducerea de la întreprinderile municipale Piața Centrală și Autosalubritate modifică statele de personal prin ordine interne, prin care introduc noi funcții de adjuncți, contabili-șefi și stabilesc salarii pentru aceste funcții. Stabilirea statelor de personal, susține consilierul, este prerogativa Consiliului. Ruslan Verbițichi solicită examinarea subiectului la ședința următoare, inclusiv nota informativă a Direcției juridice privind acțiunile pe care le pot întreprinde consilierii în așa cazuri.

 

Corneliu Pântea (PUN) continuă declarațiile privind gheretele. Conform consilierului, în sectorul Botanica gheretele sunt modificate cu locul, dar nu evacuate. De asemenea, consilierul acuză executivul că tărăgănează prezentarea în Consiliu a conceptuluii privind comerțul stradal ce prevede inclusiv modalitatea de amplasare a gheretelor. Corneliu Pântea cere prezentarea proiectului la ședința următoare.

Secretarul CMC susține că va include subiectul în agendă de îndată ce obține avizele comisiilor de specialitate și va fi aprobat pe ordinea de zi de Biroul permanent al CMC.

 

Ion Cebanu (PL) a acuzat PSRM că lucrează în interesul agenților economici din domeniul construcției, motiv pentru care se lucrează la PUG și se insistă pe expunerea la licitație a mai multor terenuri. De asemenea, consilierul a declarat că gheretele de pe marginea străzii au fost mutate în parcuri.

Consilierul a vorbit și despre donația de 5 automobile de deszăpezire de către întreprinderea „ECOTEHPROM” din Moscova. Conform lui, în presa din Federația Rusă această întreprindere este acuzată ca fiind loială puterii și controversată. Consilierul susține că a apelat această întreprindere, dar aceștia ar fi declarat că nu dețin așa echipament.

Ion Cebanu a vorbit din nou despre construcțiile controversate din centrul orașului.

 

Valerii Klimenco (P.P. Șor) a acuzat consilierii că își rezolvă propriile interese și nu se preocupă de prioritățile locuitorilor, adresând din nou acuzații la adresa consilierului PSRM Vasile Chirtoca.

 

Aliona Doroș (DA) a solicitat informație despre interdicția copiilor de a intra în piețe. Consiliera a întrebat cum să procedeze părinții care vin la cumpărături cu copiii lor. Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, a precizat că limita de 7 ani se datorează faptului că copiii devin mai conștienți începând cu această vârstă și pot avea grijă de igiena lor.

Andrei Năstase (DA) a solicitat ca aleșii să nu mai facă declarații politice înainte de ședință și să se concentreze pe examinarea ordinii de zi.


CETĂȚENII PARTICIPĂ


Activistul Vitalii Voznoi susține că 1) munca realizată pentru transparentizarea consultărilor se face în zadar; 2) accesul la ședințele online este limitat; 3) proiectele care nu au fost plasate cu 3 zile înainte pe site-ul primăriei, nu ar trebui discutate în CMC; 4) cetățenii care doresc să ia cuvânt la ședință ar trebui ajutați prin a li se oferi prioritarul cuvântul, să nu aștepte mult timp pe coridoare; 5) traducerea în limba rusă la ședințe trebuie asigurată; 6) dacă consilierii acuză activiștii că iau mită, trebuie să prezinte dovezi.

 

Durata ședinței: 6 h 20 min


Ordinea de zi inițială 

Ordinea de zi modificată


1. Informație privind situația epidemiologică în municipiul Chișinău

 

La solicitarea consilierilor, informația se prezintă la începutul fiecărei ședințe.

Conform raportorului, Boris Gîlcă, relaxarea restricțiilor și comportamentul locuitorilor care nu respectă recomandările (purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea aglomerațiilor) determină faptul că în Chișinău se înregistrează o concentrație mare de îmbolnăviri. Până la data de 13 iulie, în Chișinău erau 6090 de persoane infectate și 189 de decese. 6024 persoane sunt la moment sub supraveghere. În spitale sunt internați 537 pacienți, dintre care 83 în stare gravă și 2 intubați. Peste 3000 se tratează la domiciliu. 357 lucrători medicali din Chișinău au fost depistați cu Covid-19 până în prezent.


2. Informație privind activitatea Spitalului Clinic Municipal nr. 4 în perioada pandemică COVID-2019

 

Informația a fost solicitată de Vasile Grădinaru (PAS) la ședința de pe 2 iulie. Consilierul a solicitat informație cu privire la modalitatea de acordare a primelor în cadrul spitalului.

Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, a declarat că premiile s-au acordat personalului care s-a pensionat, cu ocazia de 8 martie și de Paști, precum și personalului medical care s-a infectat cu Covid-19. Nu au primit premii sau au primit premii în valoare mai mică lucrătorii medicali care au luat de multe ori concediu din cont propriu pe parcursul anului precedent. 

Între timp, unii lucrători medicali lucrează peste program, încălcându-se astfel legislația. Lucrul peste program este remunerat.

Consilierii au semnalat însă că  instituția ar fi concediat forțat unii lucrători medicali, deși  administrația susține că nu are cadre suficiente.

Raportorul a informat consilierii, de asemenea, că infrastructura spitalului este neconformă, iar condițiile de siguranță nu sunt pe deplin asigurate. Spitalul a fost închis 2 săptămâni după infectarea personalului medical cu virusul Covid-19.


3. Desemnarea candidaturilor pentru componența Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău

Proiect de decizie

 

La solicitarea Comisiei Electorale Centrale, Consiliul a desemnat reprezentanți în Consiliul electoral al circumscripției Chișinău pentru organizarea alegerilor prezidențiale din 2020: 2 persoane din executiv și alte 2 persoane de rezervă.

 

Amendamente:

– Ina Babin a fost înlocuită cu Valentina Urecheanu.

PSRM s-a opus modificării din motiv că Valentina Urecheanu ar fi fost implicată în mai multe controverse, aceasta fiind acuzată de deposedarea municipalității de mai multe terenuri. Dinari Cojocaru (PSRM) a declarat că va face publice materialele care confirmă acest fapt.

Ion Cebanu (PL) susține însă că Ina Babin ar fi persoana PSRM. Conform lui, consilierul i-a prezentat în timpul alegerilor trecute dovezi de corupere a votului la Tohatin, dar Ina Babin nu ar fi luat măsuri. 

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 10 7 2 2 1 1
Contra
Abțineri 18 2

Decizia finală


3. Schimbarea categoriei străzii 31 August 1989 din municipiul Chișinău

Proiect de decizie

 

S-a modificat statutul străzii 31 august 1989 (pe porțiunea „str. Ciuflea – str. Al. Sciusev) din „interes raional„ în „interes local”. Modificarea statului ar permite administrației să reducă viteza de circulație pe această stradă, să revadă planificarea străzii și să amenajeze parcări paralele carosabilului și 2 piste de bicicliști cu sensuri diferite de circulație. 

Mai multe detalii în articolul „Proiect: Coridor verde pentru bicicliști pe strada 31 august 1989”.

 

Amendamente:

– Planul general de reamenajare a străzii va fi prezentat CMC.

* Înainte de prezentarea în CMC, acesta va trebui consultat public.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 8 7 2 2 1 1
Contra
Abțineri 2

Decizia finală

* Am dedus nr. de voturi reieșind din proiectele votate anterior, însă votul nu a fost vociferat la microfon și nu s-a auzit în înregistrarea video. Nu putem garanta corectitudinea datelor.


5. Instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia

Proiect de decizie

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor* PD F9 PCRM PUN
Pro 18 7 7 ? ? 2 1 1
Contra
Abțineri 1

Decizia finală

* Voturile nu au fost vociferate la microfon și nu s-au auzit clar în înregistrarea video. Nu putem garanta corectitudinea datelor. Votul P.P. Șor și numărul de voturi PL nu au putut fi descifrate.


6. Instituirea Comisiei pentru selectarea persoanelor care solicită indemnizații unice

Proiect de decizie

 

Amendament:

– Reprezentanții Uniunii Veteranilor Războiului din Afghanistan și Uniunii Naționale a Veteranilor pentru Independența Republicii Moldova au fost substituiți în comisie cu vicepreședinții ambelor asociații.

– Președintele Uniunii Pensionarilor și președintele Consiliului municipal Chișinău al Veteranilor au fost incluși în comisie.

– Comisia a fost suplinită cu 3 consilieri.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 7 7 2 1 1
Contra
Abțineri 2 2

Decizia finală


7. Repartizarea profitului net

 

Proiectele prevăd repartizarea profitului net obținut în 2019 la instituțiile „Direcția parcuri, odihnă și cultură”, „Parcul Dendrariu”, „Bucuria-El” și „Satiricus Ion Luca Caragiale”. 

 

7.1 Direcția parcuri, odihnă și cultură

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 4 7 2 2 1
Contra
Abțineri 1

Decizia finală

* Numărul voturilor nu s-a auzit în înregistrarea video.

 

7.2 Parcul Dendrariu

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 4 7 1 2 1
Contra
Abțineri 1

Decizia finală

 

7.3 Bucuria-EL

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 4 7 1 2 1
Contra
Abțineri 1

Decizia finală

 

7.4 Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale”

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor* PD F9 PCRM PUN
Pro 19 4 7 1 1
Contra
Abțineri 2 1

Decizia finală

* Numărul voturilor nu s-a auzit în înregistrarea video.

 


8. Expunerea la licitație funciară

 

Proiectul prevede expunerea la licitație a 14 terenuri.

 

8.1 Str. Nucarilor

 

Statut: Respins

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 4 1
Contra
Abțineri 5 1 2 1 1

 

 

8.2 Str. Socoleni

 

Amendament:

– Terenul va fi expus la licitație după înregistrarea în registrul bunurilor imobile.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 5 5 1 1
Contra
Abțineri 2 2 2

Decizia finală

 

8.3 Str. Mihail Sadoveanu

 

Statut: Respins

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19
Contra
Abțineri 6 5 2 2 2 1 1

 

 

8.4 Str. Brăila

 

Amendament:

– Terenul va fi expus la licitație după înregistrarea în registrul bunurilor imobile.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 7 5 1 1
Contra
Abțineri 2 2 2

Decizia finală

 

8.5 Str. Codru Cosminului 2

 

Proiectul a fost transmis la reexaminare la propunerea lui Sergiu Tofilat (Forța Nouă). Terenul, destinat pentru construcții individuale, era prea mic pentru ca proprietarul ulterior să primească acte permisive pentru construcție.

 

Statut: Transmis la reexaminare

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 7 5 2 1 2 1 1
Contra
Abțineri 19

 

 

8.6 Str. Timiș

 

Amendamente:

– La p. 1 se corectează numărul cadastral, care era indicat greșit în proiectul de decizie.

– Terenul va fi expus la licitație după înregistrarea în registrul bunurilor imobile.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 7 5 2 1 1
Contra
Abțineri 2 1

Decizia finală

 

8.7 Str. Vitalie Tulnic

 

Amendamente:

– Terenul va fi prevăzut pentru alte construcții decât case de locuit – nu este suficient de mare pentru aceasta.

– Terenul va fi expus la licitație după înregistrarea în registrul bunurilor imobile.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 5 1 1
Contra
Abțineri 7 2 1 2

Decizia finală

 

8.8 Str. Colonița

 

Amendament:

– La p. 1 se completează cu sintagma „care nu va fi mai mic decât valoarea de piață determinată conform raportului de evaluare”.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 17 7 5 1 1 1
Contra
Abțineri 2 2

Decizia finală

 

8.9 Str. Nicolae H. Costin

 

Statut: Respins

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19
Contra
Abțineri 7 6 1 1 2 1 1

 

 

8.10 Str. Otovasca

 

Statut: Transmis la reexaminare

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 18 6 1 2 2 1 1
Contra
Abțineri 7

 

 

8.11 Str. Petricani

 

Amendament:

– Proiectul se completează cu sintagma „obiectiv compatibil cu zonarea aprobată pentru acest teren”.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 18 7 1
Contra
Abțineri 6 2 2 2 1

Decizia finală

 

8.12 Str. Băcioii Noi

 

Amendamente:

– P. 2 se completează cu „după eliberarea de către vecină a părții din acest teren ocupat abuziv”.

– La p. 8 se completează cu sintagma „care nu va fi mai mic decât valoarea de piață determinată conform raportului de evaluare”.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 6 2 1 1
Contra
Abțineri 6 2 1

Decizia finală

 

8.13 Str. Varnița

 

Amendamente:

– La p. 2 se completează cu sintagma „care nu va fi mai mic decât valoarea de piață determinată conform raportului de evaluare”.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 5 6 2 1 1
Contra 2
Abțineri 2

Decizia finală

 

8.14 Str. Vovințeni

 

Statut: Respins

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 5
Contra 7
Abțineri 2 2 2 1 1

 


9. Completarea Componenței Comisiei pentru organizarea și desfășurarea licitațiilor funciare cu strigare, aprobată prin decizia Consiliului municipal Chișinău nr. 5/17 din 19.12.2019

Proiect de decizie

 

Amendamente:

– Comisia se suplinește cu 1 persoană din partea executivului (viceprimara Inga Ionesii) și 1 consilieră PAS (Zinaida Popa).

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 6 8
Contra
Abțineri 2 2 1

Decizia finală

* Au refuzat să participe la vot.


10. Aprobarea și aplicarea Ghidului de design al străzilor din mun. Chișinău

Proiect de decizie

 

Ghidul a fost elaborat cu susținerea PNUD Moldova și a fost consultat public pe 4 aprilie și 22 iulie 2019. Acesta stabilește parametrii de construcție și amenajare a străzilor, inclusiv intensitatea luminii pe suprafața acestora.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 6 8 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


11. Operarea unor modificări în deciziile Consiliului municipal Chișinău nr. 3/29 din 19.11.2015 și nr. 51/2 din 11.07.2006

Proiect de decizie

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 7 8 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia final


12. Inventarierea bunurilor imobile aflate în gestiune la Direcția Cultură

Proiect de decizie

 

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de către autoarea Ina Gaidău (DA). Consiliera a solicitat pentru următoarea ședință un raport la subiect de la șefa Direcției Cultură – Steluța Mitriuc.

Același proiect a fost retras și la ședința CMC din 18 iunie, după ce a provocat mai multe discuții contradictorii. 

Proiectul prevedea că Direcția economie va inventaria încăperile aflate în gestiunea Direcției cultură, iar toate spațiile eliberate fără decizia CMC sau alt temei legal, vor fi imediat evacuate.


13. Operarea unor modificări în deciziile Consiliului municipal Chișinău nr.3/8 din 05.07.2019, nr. 2/3 din 20.11.2019, nr.6/4 din 26.12.2019, statul de personal, schema de salarizare și structura organizatorică a Direcției audit intern a Primăriei municipiului Chișinău

Proiect de decizie

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 9 2 1 1
Contra
Abțineri 8 2 2

Decizia finală


14. Acceptarea donației din partea Întreprinderii Unitare de stat „ECOTEHPROM”, or. Moscova

Proiect de decizie

 

Întreprinderea din Moscova a donat municipiului Chișinău 5 unități pentru deszăpezirea drumurilor. Acestea vor fi date în gestiune întreprinderii „EXDRUPO”, care va asigura importul unităților din propriile surse.

 

Statut: Aprobat

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 20 8 8 1
Contra 2
Abțineri 2 1

Decizia finală

 

Ședința a fost întreruptă până pe 16 iulie.

 

Responsabilă de monitorizare: Cristina Voroneanu

 

VIDEO DE LA ȘEDINȚĂ:

 

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md