La 2 iunie a continuat ședința extraordinară a CMC începută la 26 mai.
Președintele ședinței: Adrian Culai
Secretar: Valeriu Didencu

2-iunie-2016

Şedinţa a început cu peste două ore de discuţii privind includerea  pe ordinea de zi a unor subiecte suplimentare. După dezbateri, uneori chiar certuri, dar şi fraza rostită de un consilier “Noi nu suntem angajaţi ai nimănui aici” (sic!) au fost aprobate aceste puncte.
 

Ulterior, s-a trecut la primul punct de pe agenda – privind proiectul regulamentului de funcţionare al CMC. Ruslan Codreanu a citit amendamentele pentru regulament formulate în cadrul Comisiei. S-a decis consilierii să voteze modificările per capitol.
 

După ce au votat mai multe chestiuni tehnice, consilierii s-au abătut timp de o oră şi au discutat despre punctul privind conflictul de interese. După lungi discuţii, acesta a rămas în forma citită de consilierul  Codreanu.
 

După ce au votat din nou o serie de amendamente, consilierii au început să dezbată propunerea de a forma un Birou Permanent al CMC format din preşedinţii fracţiunilor şi consilieri independenţi care ar discuta agenda şedinţelor.
 

După ce consilierii PPEM, PSRM şi PN au accentuat necesitatea acestui Birou, adică de a aduce claritate în privinţa formării agendei şedinţelor sau de a evita formarea de comisii, liberalii au adresat mai multe întrebări despre necesitatea acestuia.
 

Propunerea a fost acceptată cu următoarele voturi: PSRM – 18 pro, PPEM – 3 pro, PLDM – 2 pro, PD – 1 abţinere, PCRM – 3 pro, PN – 1 pro, PL – 13 abţinere. Cu 29 de voturi pro a fost votat amendamentul.
 

Extras din Regulamentul privind constituirea și funcționarea Consiliului municipal Chișinău

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [153.14 KB]

 

Responsabil: Vlada Ciobanu

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md