Ședința CMC: Cinematograful „Gaudeamus” și 1 septembrie

 

Consilierii se întâlnesc luni, 31 august, într-o ședință de urgență, pentru a examina situația creată la cinematograful „Gaudeamus” și reluarea procesului de învățământ. Ședința a fost convocată, deși consilierii se află în vacanță, după ce în seara de 23 august, au fost reluate lucrările de demolare a clădirii cinematografului „Gaudeamus”. Conform viceprimarului Victor Chironda, cinematograful nu poate fi salvat, dar primăria poate împiedica construcția unui bloc cu 15 etaje în locul acestuia. Primăria a pregătit un proiect prin care se anulează decizia CMC din 16 ianuarie 2019 care permite construcția unei clădiri multietajate pe terenul cinematografului.


Ordinea de zi


1. Atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul municipal Chișinău    

2. Informație privind situația epidemiologică în municipiul Chișinău   

3. Informație privind eventualele riscuri și posibilele soluții pentru asigurarea condiţiilor de activitate în cazul relansării procesului educațional în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chișinău, precum și organizarea în siguranță a procesului de alimentație a copiilor     

 4. Reluarea activității instituțiilor de învățământ

Proiectul de decizie prevede desfășurarea orelor offline pentru clasele I, II, V, IX, X și XII și online pentru restul claselor. Direcția generală educație, tineret și sport va verifica nivelul de pregătire a instituțiilor, conform instrucțiunii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

5. Anularea deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 9/21-5 din 16.01.2019

În seara de 23 august, pe șantierul fostului cinematograf „Gaudeamus” au reînceput lucrările de demolare a clădirii. 

Deși lucrările au fost stopate în aceeași seară, acestea au fost reluate a doua zi. Compania care deține clădirea și terenul aferent își propune să construiască o clădire de peste 15 etaje. Construcția clădirii este posibilă din cauza unei decizii CMC din 16 ianuarie 2019 prin care destinația terenului a fost modificată. Decizia a fost luată cu votul unanim al consilierilor PL – 16, PPEM – 3, PLDM – 1, PD – 1 și consilierilor independenți – 5.

Executivul propune consilierilor anularea deciziei.

 

Primăria Mea va monitoriza în regim LIVE ședința și va elabora o sinteză a discuțiilor și voturilor consilierilor. Până atunci, vă invităm să analizați ce vor examina consilierii în ședință și deciziile adoptate la ședințele precedente.

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md