PRIMĂRIA MEA: ce am realizat într-o lună?

La 22 aprilie, proiectul PRIMĂRIAMEA împlinește o lună de la lansarea sa oficială. În perioada respectivă, proiectul s-a bucurat de o atenție ridicată din partea chișinăuienilor, a consilierilor și a societății civile.

De la inaugurarea site-ului primariamea.md, am adunat 21 de întrebări din partea cetățenilor, iar la două dintre acestea consilierii au și răspuns. Cei mai activi consilieri, astfel, au fost Victor Lutenco și Veaceslav Bulat, membri ai fracțiunii Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”.

Nici mămicile din Chișinău nu au ezitat să-și facă vocea auzită și au inițiat o petiție online, care a colectat peste 260 de semnături. Ele pledează pentru acțiuni concrete în privința problemei trotuarelor stricate, blocate, bordurilor înalte și rampelor abrupte pe străzile orașului Chișinău, ceea ce pune în pericol viața tinerelor mămici și a copiilor lor.

În decurs de o lună, după mai multe contacte cu toți consilierii, 19 dintre ei s-au arătat deschiși pentru a împărtăși informațiile pe profilurile lor, pentru ca orice locuitor al capitalei să le poată adresa o întrebare referitor la prioritățile sale pentru Chișinău. Sperăm în curând toți cei 51 de consilieri să aibă informația personală actualizată pe platformă și să răspundă la întrebările cetățenilor.

Totodată, echipa PRIMĂRIAMEA ține să informeze zilnic chișinăuienii despre cele mai importante evenimente organizate de Primăria Municipiului Chișinău și Consiliul Municipal, adunând peste 34 de evenimente în calendar. Săptămânal, cetățenii pot urmări sintezele integrale ale ședințelor CMC și observa deciziile pe care le iau consilierii în cadrul acestora.

Mai multe detalii despre proiect le puteți găsi și pe pagina noastră oficială de facebook: https://www.facebook.com/primariamea/.

Etichete: , ,

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md