PrimariaMea
(Transcriere) Ședința primăriei din 7 octombrie 2024 Image
08 oct. 2024

(Transcriere) Ședința primăriei din 7 octombrie 2024

 

 


Ordinea de zi a ședinței:

1. Informație cu privire la desfășurarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.
Raportor: Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport

2. Informație privind situația din domeniul social la nivelul municipiului Chișinău.
Raportor: Marina Buga, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială

3. Informație cu privire la întreținerea drumurilor publice și a proiectelor de infrastructură rutieră din municipiul Chișinău.
Raportor: Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale mobilitate urbană

4. Raport cu privire la menținerea ordinii publice în municipiul Chișinău.
Raportor: Andrei Moroi, șef Secție securitate publică, Direcția de Poliție Mun. Chișinău

5. Raport privind situațiile excepționale în municipiului Chișinău.
Raportor: Oleg Melnic, șef al Direcției situații excepționale a mun. Chișinău


Transcriere:

Notă: Transcrierea este generată automat de către un soft bazat pe inteligența artificială și poate conține inexactități

Ilie Ceban: Până începe ședința, să felicităm colegii de la Regia Transport Electric. Au împlinit 75 de ani de la fondarea întreprinderii. Este o întreprindere strategică a orașului Chișinău. Îi felicităm pe toți angajații, toți muncitorii, de la lucrătorii tehnici, taxatori, șoferi, angajații administrativi. Le dorim mult succes și le mulțumim pe această cale pentru munca depusă de zi cu zi. Nu este o muncă ușoară. Însă, Regia Transport Electric este, are un parc de în jur de 500 de unități de transport. 2500 de angajați. Noi, în ultimii ani, am investit sute de milioane de lei în modernizarea unităților de transport. Am procurat peste 150 de unități de transport, atât noi, cât și cu parcurs. Am investit atât la partea de întreținere a parcurilor, spălătorii noi și multe, multe alte utilaje pentru a moderniza și a aduce transportul public la o calitate înaltă, așa cum ne dorim să fie.

La fel, aș vrea să menționez despre o campanie care am început-o săptămâna trecută, cu privire la inventarierea dispozitivelor publicitare în municipiul Chișinău. Astfel, au fost organizate ședințe cu agenții din preturile de sector, împreună cu secția Reclamă din cadrul Direcției Generale Arhitectură și Urbanism. Au fost stabilite cu exactitate care vor fi străzile, sectoarele, care vor fi inventariate. La prima etapă nu vor fi aplicate sancțiuni, însă rugăm agenții economici să, să-și aducă în ordine actele la toate dispozitivele publicitare pe care le dețin. Denumirile de firmă, toată, toată informația care sunt amplasate pe clădiri să fie aduse în ordine. Noi, la rândul nostru, am introdus pe platformă digitală toate panourile autorizate și astăzi, la zi, pot fi verificate care sunt autorizate și care nu. Și vom, la prima etapă vom elibera prescripții agenților economici ca să-și aducă în ordine partea legală. În cazul în care nu vor fi autorizate și nu vor primi actele necesare, atunci vor fi demontate, așa cum prevede legea. Deci, îi rugăm pe toți agenții economici să, să depună actele, să autorizeze toate dispozitivele publicitare, așa ca să nu ajungem la situații neplăcute când vor fi nevoiți să, să le demonteze. Dacă nu benevol, atunci forțat vor fi demontate.

Domnul Pavaloi, rog să, să prezentați raport cu privire la procesul educațional și alte evenimente.

 

Andrei Pavaloi: Domnule viceprimar, stimați colegi, bună ziua! Cu referire la activitatea direcției în perioada de referință, vreau să menționez mai multe lucruri.

În primul rând, încă o dată vreau să aduc sincere mulțumiri și felicitări tuturor colegilor din sfera educației, ținând cont de faptul că pe data de 5 am sărbătorit Ziua Profesională a Lucrătorului din Domeniul Învățământului. Cu această ocazie, în data de 3 octombrie, am avut o activitate frumoasă la Palatul Național, unde am și, în afara faptului că am avut concertul dedicat cadrelor didactice și personalului angajat din sistemul educațional, am avut și premierea persoanelor care au participat la concursurile Pedagogul Anului și Diriginte Drag Părinte. Respectiv, pentru locul întâi am avut trei premii a câte 30.000 de lei, pentru locul doi, trei premii a câte 20.000 de lei și locul trei, patru premii a câte 10.000 de lei.

Cu referire la desfășurarea procesului educativ în instituțiile de învățământ extrașcolar, la fel, vreau să menționez faptul că până la data de 30 septembrie curent, elevii din municipiul Chișinău au avut posibilitatea să se înscrie în cercurile din cadrul centrelor extrașcolare, dar și a grupelor sportive din cadrul școlilor sportive. Pentru anul 2024-2025, în cele 14 centre de creație ale copiilor, până la data de 30 septembrie s-au înscris 14.000 de copii, din care 152 de copii fiind din familiile refugiate. Pentru acest an școlar avem cu 1500 de copii înscriși mai mult comparativ cu perioada precedentă a anului trecut. Respectiv, în instituțiile extrașcolare activează 976 de cercuri în care pot, sau pe care le frecventează elevii instituțiilor noastre. La fel, în cele 13 școli sportive au fost înscriși 5805 copii în 426 de grupe sportive, inclusiv 14 copii din familiile refugiate.

Cu referire la frecvența copiilor din instituțiile de învățământ general, vreau să menționez faptul că în cele 128 de instituții de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău au fost, sunt înscriși de fapt 36.548 de copii, iar în săptămâna de referință au fost prezenți 30.000 de copii, ceea ce constituie 82% din totalitatea copiilor înscriși în listă.

Cu referire la activitatea centrelor pe care le are în subordine Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, vreau să menționez că cele trei centre au activat în această săptămână, iar activitățile pe care le-au prestat au fost destul de diverse. Respectiv, Centrul Municipal de Învățare și Educare a Educația Adulților a avut mai multe proiecte.

Iar în perioada de referință, în mai multe grupe, de exemplu, limba engleză pentru începători, principiile contabilității, secretar de oficiu și alte multe, s-au înscris cursanții care au avut activitățile în perioada respectivă. La fel, Centrul Municipal de Tineret au organizat mai multe cluburi de interes în care au participat zeci și sute de tineri. Și Centrul Psihopedagogic, al treilea centru care îl avem în subordine, a oferit consultanță și asistență psihopedagogică și logopedică atât instituțiilor de învățământ, cât și solicitărilor care au venit din partea părinților.

La fel, vreau să menționez faptul că în perioada de referință am monitorizat cu strictețe pregătirea instituțiilor către perioada rece a anului, ținând cont de faptul că cu pași grăbiți ne venim către această perioadă. Respectiv, majoritatea instituțiilor, în afară de trei instituții în care mai avem lucrări de reparație a sistemului de încălzire, sunt pregătite, având pașapoartele tehnice pentru a primi căldură în sezonul rece.

Raport finalizat. Dacă sunt întrebări, răspund.

 

Ilie Ceban: Nu sunt întrebări. Mulțumesc, domn Pavaloi.

 

Andrei Pavaloi: Cu plăcere.

 

Ilie Ceban: Doamna Buga, vă rog. Domeniul social.

 

Marina Buga: Bună ziua, stimate viceprimar, stimați colegi! Cu referire la acțiunile realizate pe domeniul de asistență socială în perioada de raportare, vreau să vă aduc la cunoștință că 6226 de persoane au beneficiat de acele măsuri de asistență socială conform necesităților lor prin intermediul direcțiilor de asistență socială. Alte 120 de persoane au beneficiat de serviciile centrelor sociale subordonate direcției. De asemenea, lucrătorii sociali și specialiștii din cadrul echipei mobile au intervenit la domiciliul beneficiarilor de asistență socială, fiind realizate 2738 de intervenții.

Totodată, vreau să aduc la cunoștință că Centrul de zi "ADIR", acel centru pentru persoane cu dizabilități adulte și tulburări din spectrul autismului creat în subordinea Direcției Generale, a obținut certificatul de acreditare pentru o perioadă de 5 ani, după ce acest serviciu a fost supus evaluării în conformitate cu legislația privind acreditarea prestatorilor de servicii sociale.

Acest proces oferă garanția că drepturile și interesele beneficiarilor sunt respectate și că prestatorul tinde nu doar să aplice standarde minime de calitate, dar și să-și perfecționeze continuu capacitatea de a răspunde necesităților și așteptărilor beneficiarilor. 

Cam atât la partea ce ține de asistență socială. Totodată, am scos în vigoare și niște aspecte legate de domeniul de sănătate, foarte succint. Instituțiile medicale municipale își desfășoară activitatea în regim obișnuit. Situația epidemiologică la fel este caracteristică sezonului.

În perioada de raportare, în cadrul unităților de primiri urgențe au fost înregistrate 3099 de adresări. Motivele adresărilor fiind diverse, dar vreau să accentuez că se atestă o creștere a adresărilor cu intoxicații la ciuperci, cu 39 de adresări mai mult comparativ cu săptămâna precedentă.

Cu toții știm că ploile din ultima vreme au favorizat creșterea masivă a ciupercilor de pădure, a activităților de culegere și consum a acestor ciuperci. De aceea, în acest context, Direcția Generală Asistență Medicală și Socială îndeamnă oamenii să fie precauți și să procure ciupercile doar din locurile autorizate, dat fiind faptul că anume aceste produse sunt supuse controlului pentru siguranța alimentelor și sunt etichetate și marcate corespunzător.

De asemenea, sunt în creștere și motivele de adresare legate de traume, bronhopneumonii și pneumonii, precum și virozele la copii. De asemenea, vreau să menționez că continuă campania de vaccinare contra gripei sezoniere 2024-2025, un vaccin recomandat pentru categoriile de risc sporit de infectare, cum ar fi populația cu afecțiuni cronice, vârstnicii, precum și personalului din contingentele profesionale.

Vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă pentru a reduce riscul de apariție a bolii, de a preveni complicațiile, spitalizările, precum și decesele asociate gripei. Și la final de raport, vreau să vă aduc la cunoștință că în perioada 1-31 octombrie marcăm Luna de Conștientizare a Cancerului Mamar.

Există mai mulți factori care sunt asociați apariției cancerului de sân. Dintre ei, acestea sunt factori nemodificabili, cum ar fi factorii biologici, precum și factori modificabili, care sunt condiționați de stilul de viață, de atitudini și comportamente.

Ținând cont că în Republica Moldova cancerul de sân ocupă locul întâi printre tipurile de cancer la femei, precum și fiind și una din cauzele principale atunci când merge vorba de depistare tardivă a bolii, vreau să vin cu un îndemn către toate femeile să acorde o mai multă atenție propriei sănătăți, să facă acele examinări medicale profilactice, deoarece depistarea la timp crește și rata de succes a vindecării. Să adapteze un stil de viață sănătos, căci schimbările mici în dietă, mișcarea, reducerea consumului de alcool, tutun și gestionarea stresului pot face o mare diferență. Mulțumesc, raport finalizat.

 

Ilie Ceban: Mulțumesc, doamna Buga. Domnul Mihalache, vă rog, în domeniul transporturilor și întreținerii infrastructurii rutiere.

 

Vitalie Mihalache: Bună ziua, domnule viceprimar! Bună ziua, stimați colegi! În săptămâna precedentă au fost executate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, în special ceea ce ține de aplicarea asfaltului, betonului de asfalt fierbinte. Au fost aplicate peste 14.000 m² de mixturi asfaltice pe zona intervențiilor executate de către Întreprinderea Municipală Exdrupo.

De asemenea, au fost executate lucrări de amenajare și asfaltare a acceselor către instituții de învățământ și obiectivele care sunt inițiate în accesele către suburbiile orașului Chișinău. De asemenea, vreau să atrag atenția că săptămâna precedentă au fost, inclusiv, executate lucrări de pregătire și nemijlocit de curățare a sistemului pluvial, a gurilor de acumulare a apelor pluviale pe zona orașului Chișinău.

Inclusiv au fost executate intervenții pe perioada zilelor de sâmbătă și duminică în scopul prevenirii eventualelor acumulări de ape pluviale pe zona carosabilă. De asemenea, la ora actuală, efectivele Exdrupo sunt implicate în evacuarea și salubrizarea zonelor carosabile de pietriș și alte aluviuni care au fost acumulate pe, în special în zona intersecțiilor sau în zonele unde au fost, s-au dispersat apele pluviale prin sistemul de evacuare a apelor pluviale municipal.

Vreau, de asemenea, să atrag atenția că au fost, inclusiv s-a, s-au executat lucrări ce țin de amenajarea și instalarea indicatorilor rutiere pe infrastructura rutieră municipală și, nu în ultimul rând, au fost executate lucrări de aplicare a marcajului rutier pe aproximativ 1500 m², în special în zonele trecerilor pietonale și, inclusiv, a fost inițiată campania de împrospătare sau de aplicare repetată a marcajului rutier în scopul menținerii acestuia pe perioada rece a anului și, inclusiv, cu posibilitatea revenirii la o aplicare repetată în primăvara anului 2025.

În rest, în cadrul activităților și lucrărilor care sunt executate în săptămâna curentă, după ploile care au avut loc în zilele de odihnă, vom demara lucrările de restabilire și lichidare a situațiilor de avarie și, nemijlocit, cu implicarea inclusiv a serviciului de plombare prin injectare. Mă refer la drumurile principale și drumurile secundare de pe teritoriul orașului Chișinău în scopul de a restabili și a reduce nivelul de serviciu de deplasare pe drumurile municipale la unul, de la unul satisfăcător la unul bun și chiar foarte bun pe anumite tronsoane.

Lucrările de aplicare a marcajului vor continua, inclusiv, și la pista de bicicliști care a fost coordonată împreună cu colegii din Poliția Rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare. La ora actuală se lucrează și la definitivarea și coordonarea proiectului de organizare a circulației rutiere și, în special, amenajarea pistei de bicicliști pe strada Albișoara. Aceste obiective vor, vom depune efort de a fi finalizate în anul curent.

Nu în ultimul rând, vreau să aduc la cunoștință că au fost finalizate și un șir de alte proiecte de organizare a circulației rutiere pe străzile orașului Chișinău în scopul fluidizării traficului și creării cât or mai puține situații de avarie și conflicte în procesul de deplasare atât a transportului public, cât și transportului comun.

De către subdiviziunile, mă refer la Întreprinderea Municipală Lumteh, se execută în continuare întreținerea sistemului de iluminat nocturn pe teritoriul orașului Chișinău. De asemenea, sunt în derulare proiecte de modernizare și, nu în ultimul rând, proiecte de întreținere a iluminatului, în special la trecerile pietonale și zonele cu risc sporit pe teritoriul orașului Chișinău.

Au fost elaborată lista și deficiențelor care le avem atât în zona stațiilor de așteptare și alte locații unde s-au admis defecte la iluminatul nocturn, cu prescripția de a fi înlăturate și a crea condiții sigure de așteptare a transportului public în perioada de noapte. Luând în considerație că avem o schimbare a perioadei de zi și mărirea perioadei de noapte. Aici ne referim și la aflarea copiilor în stații și inclusiv a pasagerilor care așteaptă transportul public. În ceea ce ține de prestarea serviciului de călători, pe săptămâna precedentă a fost realizat acest serviciu fără deficiențe majore.

Cu excepția situațiilor când au fost sistate pe zona arterelor principale, acestea au fost în baza dispozițiilor și faptul că au fost anunțați atât pietonii, călătorii, cât și transportul comun. Despre schimbarea traseelor de deplasare, inclusiv a transportului public pe alte străzi pentru a diminua impactul negativ al acestor modificări. Și inclusiv a asigura deplasarea călătorilor la punctele de destinație necesare. În rest, celelalte servicii au fost prestate la nivel. Nu în ultimul rând, vreau să aduc la cunoștință că au fost depuse eforturi pentru înlăturarea deficiențelor pe podul înalt.

În noaptea curentă s-a constatat și a fost ieșire la fața locului și s-a îngrădit acele lucrări. Urmează a fi în continuare restabilite pentru că şuvoiul de apă a admis erodarea fundației, care va fi în continuare restabilită. Și acest drum va fi restabilit în complexitate de către întreprinderea municipală Exdrupo, inclusiv prin aplicarea stratului de egalizare și de uzură a asfaltului fierbinte pe această porțiune de drum. În rest, celelalte obiective sunt în supraveghere și inclusiv după necesitate se intervine.

 

Ilie Ceban: Mulțumesc, domnul Mihalache. Domnul Melnic, dacă puteți să relatați.

 

Oleg Melnic: Bună ziua! Pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 63 de intervenții, dintre care patru incendii. Sectorul Ciocana, două incendii, sectorul Centru, Botanică, câte un caz de incendiu. La începutul anului până în prezent, în municipiul Chișinău, avem înregistrate 254 de incendii. Suntem în creștere cu 37 de incendii. De la începutul anului până în prezent avem 20 de persoane decedate. Totodată, la moment se desfășoară activități de prevenire în sezon locativ, înainte de a începe sezonul de încălzire a locuințelor. Raport finalizat.

 

Ilie Ceban: Mulțumesc. Colegi, în acest weekend vom avea mai multe evenimente culturale, cât și Hramul orașului. Pe data de 14 octombrie, rugăm toate serviciile, asigurăm salubrizarea. Avem și campanie de salubrizare de toamnă, dar ne pregătim și de Hram. Parcurile, aleile pietonale, străzile salubrizate și zonele atât în centrul orașului, unde vor fi acumulări mari de cetățeni, cât și în sectoarele municipiului unde vor fi organizate târguri sau alte activități. Rugăm foarte mult să fie asigurată ordinea. 

Mass-media, dacă aveți întrebări, vă rugăm.

 

Jurnalistă: Bună ziua! Vă rog să ne spuneți cât va costa municipalitatea organizarea evenimentului Zilei Orașului în două zile?

 

Ilie Ceban: Încă nu știm. Probabil după ce va fi organizat va fi anunțată suma.

 

Jurnalistă: Aveți un buget estimat pentru concerte?

 

Ilie Ceban: Doamna director, dacă puteți.

 

Alina Tabacari: Nu am cifra exactă, dar depășește cu siguranță... nu știu, este suma pe care puteți să o vedeți pe pagina primăriei și acolo veți găsi toate cifrele, de fapt. Spuneți, vă rog. Nu pot să vă spun exact din memorie, pentru că nu vreau să vă dau o cifră eronată acum.

 

Jurnalistă: Referitor la construcția care are loc pe strada Testemițeanu din capitală. Primăria, sau pretura, de fapt, Centru, spunea că tot emite anumite procese pentru a opri lucrările, iată că acolo locul s-a sfințit și lucrările continuă. Cum primăria poate să oprească lucrările neautorizate?

 

Ilie Ceban: Domnul vicepretor, vă rog să...

 

Andrian Sergiu: Bună ziua! Deci, Pretura sectorului Centru a întocmit un proces verbal cu privire la contravenție pe articolul 179, construcție neautorizată. Procesul fiind transmis instanței de judecată. Prima instanță a respins procesul verbal, deci acuma suntem... este expediat la Curtea de Apel Chișinău.

 

Jurnalistă: Vreau să vă întreb care este situația în legătură cu pictura murală de pe strada... de pe blocul, de fapt, de pe strada Ștefan... bulevardul Ștefan cel Mare. A fost demontat acel panou publicitar, doar că agentul economic cu care am vorbit a negat toate acuzațiile aduse de primărie și a vorbit că el, de fapt, are autorizație pentru anume acel loc. Și că atunci când publicitatea lui a fost demontată anterior, până a începe lucrările, el nu a fost înștiințat și nu a avut nicio comunicare. Cum comentați?

 

Ilie Ceban: Autorizația a deținut până la aplicarea muralului. Agentul economic benevol a scos acel panou. A fost aplicat muralul cu acordul tuturor entităților, cât și Primăriei Chișinău, pentru că ne-am fost parteneri acestui eveniment împreună cu... cu alți parteneri. A fost demontat panoul aplicat recent, pentru că a fost neautorizat. Respectiv, până la... am convenit cu specialiștii până la data de 14 octombrie să fie aplicat din nou muralul. Ne dorim dacă nu vom avea timp nepotrivit, dar vedem.

 

Jurnalistă: Agentul economic ne-a trimis noua autorizație. Aceea era valabilă până la sfârșitul anului. A fost respinsă cumva? Adică retrasă?

 

Ilie Ceban: Am... am menționat anterior. Acolo este scris că la prima... până la prima solicitare a autorităților publice locale, dacă o să fiți foarte atent. Și atunci când a demontat benevol panoul, atunci și a expirat și acea autorizație. Deci, mai mult de patru, cinci luni nu a fost panoul instalat, dar a fost scos benevol de către agentul economic.

 

Jurnalistă: Doamna Dogotaru, aș vrea să fac o precizare la dumneavoastră și dacă ați putea, vă rog să mă ajutați. Aș vrea să aflu în ce circumstanțe primăria poate emite o autorizație sau, de fapt, un document care vestește despre finalizarea lucrărilor, dar nu însăși autorizarea lucrărilor. Deci, autorizarea unei construcții nu a avut, un certificat de urbanism, autorizație, acte permisive, dar până la urmă primăria a emis un act care constată finalizarea lucrărilor. În ce condiții are loc emiterea unor astfel de acte?

 

Svetlana Dogotaru: Despre ce act de finalizare a lucrărilor dumneavoastră discutați?

 

Jurnalistă: Despre strada Spartacus 29.

 

Svetlana Dogotaru Noi nu emitem acte de finalizare a lucrărilor.

 

Ilie Ceban: Mai sunt întrebări?

 

Jurnalistă: Da, bună ziua! Natalia Mihuță, jurnalist TVR Moldova. Săptămâna trecută, o echipă de specialiști urma să meargă la blocul din sectorul Buiucani, unde a avut loc acel incendiu la mansardă, ca să stabilească valoarea pagubelor. Să ne spuneți dacă au fost făcute estimările și dacă s-a decis și cum va interveni primăria pentru a ajuta aceste familii.

 

Ilie Ceban: Domnul pretor, vă rog.

 

Vasile Moroi: Bună ziua! Da, într-adevăr, săptămâna trecută a fost comisia formată la fața locului. Toate actele respective, inclusiv decizia Comisiei Situații Excepționale Buiucani, a fost transmisă către Direcția Generală Locativ Comunală și Amenajare pentru contractarea în regim de urgență a unui specialist care să elaboreze expertiza. Și ulterior se va lua decizia care va fi ajutorul acordat de către Primăria municipiului Chișinău.

 

Jurnalistă: Să ne spuneți, vă rog, dacă în continuare acea familie care a avut nevoie de ajutor rămâne cazată la căminul din cadrul instituției pedagogice și dacă și alte familii au cerut nevoie de ajutor pentru a fi cazați sau...

 

Vasile Moroi: Nu, la moment nu e cazat nimeni acolo, la cămin. Pot să vă aduc la cunoștință că în mansarda respectivă, la moment, locuiește doar o familie într-un apartament, restul sunt cazați pe la rude. Mai mult ca atât, persoanele, din motiv... pot să vă informez că persoanele din care au comandat acea lucrare la acoperiș, de sine stătător au acoperit mansarda temporar să nu se evite ploile, scurgerile.

 

Ilie Ceban: Alte întrebări, vă rugăm.

 

Jurnalistă: Am o altă întrebare, da? Săptămâna trecută, angajatul Preturii Râșcani a fost prins băut la volan, alcoolemia depășea de cinci ori norma legală. Să ne spuneți dacă primăria a întreprins careva acțiuni în privința acesteia și dacă credeți că astfel de acțiuni afectează sau nu imaginea instituției.

 

Ilie Ceban: Eu nu o să mă expun ce cred. Este ancheta care urmează să constate circumstanțele. După asta ne vom expune.

 

Jurnalistă: Dar primăria a luat careva măsuri în...

 

Ilie Ceban: Așteptăm anchetă.

 

Jurnalistă: Și o precizare referitor la intoxicațiile cu ciuperci. Să ne spuneți, vă rog, câte persoane rămân la această oră internate în instituțiile medicale, dacă sunt și copii și dacă sunt persoane în stare gravă. Mulțumesc.

 

Mariana Buga: Cu referire la intoxicațiile cu ciuperci, nu o să vă pot da o cifră exactă în partea ce ține expres la moment câți sunt de persoane spitalizate. Indicatorii raportați au fost anume în contextul adresărilor. Situația este de ordine medie.

 

Jurnalistă:  Ana Neamțu, Jurnal TV. Din luna august curent, Primăria desfășoară campania de informare a cetățenilor privind echipa municipalității. Dacă ați putea să ne spuneți care a fost bugetul pentru această campanie și câți bani au fost cheltuiți?

 

Ilie Ceban: Nu am cifre exacte să vă spunem. Puteți să faceți un demers oficial ca să ne pregătim. Noi nu avem cifrele la toate procesele care sunt... sunt sute de proiecte în derulare și...

 

Jurnalistă: Dar ne puteți spune care a fost măcar bugetul estimativ pentru această campanie?

 

Ilie Ceban: Măcar nu vă pot spune. V-am spus, trebuie să faceți un demers oficial ca să solicităm informația de la serviciu.

 

Jurnalistă: Și dacă ați putea să ne spuneți când se va încheia campania de informare?

 

Ilie Ceban: Nu vă pot spune. Campania poate să nu se încheie, poate să fie un proces continuu.

 

Jurnalistă: Bine, vă mulțumesc mult.

 

Ilie Ceban: Cu drag. Alte întrebări dacă aveți, colegi? Dacă nu mai sunt întrebări, vă dorim o zi cât mai reușită, o săptămână cu spor și Doamne ajută!




 


Distribuie