PrimariaMea
Licitații, decizii revăzute, comisii și grupuri de lucru Image
10 aug. 2020

Licitații, decizii revăzute, comisii și grupuri de lucru

 

Consilierii au aprobat scoaterea la licitație a mai multor terenuri, inclusiv a unui teren de 11 ha din sectorul Ciocana. De asemenea, consilierii au acceptat donația de la București (846 de mii de euro) pentru reabilitarea parcului „Alunelul” și au audiat raportul privind construcția problematică de pe str. Ion Luca Caragiale, 24. Subiectele examinate și respinse la ședința trecută au fost aprobate: scutirea microbuzelor de taxe, plan urbanistic zonal pentru str. Uzinelor 35, reorganizarea prin fuziune (contopire) a Direcțiilor comerț și economie.

 

Pe 4 august consilierii s-au reunit într-o nouă ședință pentru a examina 107 proiecte de decizii. Președintele ședinței a fost ales Vitalie Mucan (PSRM).

 

Consilierii au intervenit cu modificări la ordinea de zi propusă. Au fost excluse subiectele:

- Instituirea moratoriul asupra autorizării construcțiilor în nucleul istoric al orașului (p. 31).

- Scoaterea la licitație a unui teren de pe str. Nucarilor (p. 15, sub. 5)

- Prelungirea termenului de folosință (superficie) a unui lot de pământ din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt companiei „SCANA” (p. 16) 

- Transmiterea în proprietate privată a 11 terenuri (p. 23)

- Privatizarea a 47 de terenuri aferente (p. 24).

- Aprobarea Statutelor Întreprinderilor Municipale (p. 35)

 

Ordinea de zi a fost suplinită cu subiectele:

- „Acceptarea donației din partea sectorului 1 din București pentru reabilitarea parcului Alunelul” (plasat cu nr. 1 pe ordinea de zi). 

- Informație privind eliberarea actelor permisive pentru construcția unui complex locativ pe str. Nicolae Sulac (sectorul Ciocana).

De asemenea, p. 36 a fost completat cu solicitarea de informație despre fosta grădiniță nr. 50.

 

Serghei Burgudji (Partidul Șor) a atras atenția colegilor că subiectul nr. 18, care a fost transmis la reexaminare la ședința precedentă din motiv că s-a identificat o eroare, din nou, conține aceeași greșeală. În proiect, care prevede darea în folosință a terenului, este indicat termenul de 25 ani în loc de 5 ani. Consilierul a solicitat explicații de la executiv și secretarul CMC de ce aleșilor locali li se prezintă spre aprobare proiecte cu erori.


CETĂȚENII PARTICIPĂ


Reprezentanții organizației AOVA îngrijesc pe teritoriul lor un azil pentru animale. În azil sunt actualmente apr. 500 de animale, dar azilul a fost lipsit de apă și electricitate. 

Platforma DA a prezentat Consiliului o inițiativă de a evacua și demola azilul. Conform lui Ruslan Verbițchi (DA) pe teritoriul azilului nu s-ar asigura normele sanitare și alte prevederi ale Regulamentului privind animalele fără adăpost.

Reprezentanții organizației susțin că nu au fost informați despre faptul că acest proiect urmează să se discute la ședință. Aceștia au solicitat suportul consilierilor, propunând să nu închidă azilul, dar să se aloce un alt spațiu și suport financiar pentru întreținerea acestuia.

 

Mihai Balan, asociația de combatere a construcțiilor ilegale, s-a declarat alarmat de activitatea primăriei în domeniul construcțiilor. Acesta a reclamat mai multe iregularități:

- Pe str. Belinschi 10 A s-a restabilit autorizația pentru construcția oficiilor, deși în această zonă se permite doar ridicarea caselor familiale și bifamiliale.

- Pe str. Eugen Coca 7 se construiește o clădire cu 7 etaje, deși în zona dată se permit maxim 2 etaje cu mansardă. Companie de construcția a ocupat ilegal încă 400 metri pătrați, iar balcoanele blocului sunt amplasate deasupra trotuarelor publice.

Conform lui Mihai Balan, deși oficial primarul se opune construcției, acesta plasează pe rețelele sociale cum cooperează cu agentul economic la reabilitarea parcului de pe str. Bucuriei. Pe scaunele din parc ar fi amenajate plăci informative cu numele companiei.

- Pe str. Belinschi 4 continuă construcția, deși mai multe instanțe au stabilit că aceasta e ilegală, iar pretura trebuia să elibereze forțat terenul în martie 2020.

Mihai Balan susține că ar fi o tranzacție între constructori și conducerea primăriei. Aceștia sponsorizează amenajarea parcurilor în schimbul construcțiilor.

 

Reprezentantul asociației patronale a transportatorilor auto a rugat consilierii să examineze pozitiv chestiunea privind scutirea microbuzelor de taxe. Acesta susține că nr. microbuzelor care activează a scăzut în ultima lună de la 538 la 350.

 

Reprezentantul companiei GONVARO-CON a declarat că în zona unde construiesc - str. Cornului 22 - este un teren municipal de 307 metri pătrați. Direcția arhitectură le-a propus un schimb de terenuri. Compania a fost de acord și a lărgit drumul municipal din contul terenului lor privat. Totuși, schimbul nu a fost acceptat. Atunci, s-a decis ca terenul să fie scos la vânzare, dar nici propunerea dată nu a fost acceptată. Subiectul este din nou pe OZ. Reprezentantul a solicitat consilierilor să voteze proiectul.


DECLARAȚII


Aliona Doroș (DA) susține că revenirea la grădiniță a copiilor a fost prost planificată și trebuia realizată treptat pe parcursul verii. Unele cerințe nu sunt rezonabile și prea scumpe. Consiliera consideră că puține grădinițe le vor putea satisface pentru a obține autorizația de a-și începe activitatea. 

Aliona Doroș a solicitat executivului:

- raportul de evaluare privind pregătirea grădinițelor de redeschidere;

- raportul privind asigurarea grădinițelor cu cele necesare pentru a trece inspecția conform prevederilor comisiei naționale;

- un regulament detaliat privind procesul de selecție și încadrare a copiilor în procesul de învățământ;

- un demers adresat Guvernului privind alocarea indemnizației pentru carantină unuia dintre părinți care au copii de până la 10 ani.

 

Angela Munteanu-Pojoga (PAS) a declarat că în centrele de plasament copiii sunt supuși la violență, uneori de către educatori. Cel mai recent caz, susține aceasta, a avut loc în Centrul „Casa Gavroche”.  Această situație, conform consilierei, se datorează lipsei de transparență. Puțini cunosc ce se întâmplă în aceste centre de plasament. Consiliera a cerut raport privind cazul Gavroche și explicație de ce camerele de supraveghere de la această instituție nu activau. De asemenea, Angela Munteanu-Pojoga a propus ca Direcția pentru protecția drepturilor copiilor să îmbunătățească serviciile de asistență a copiilor și întregirii familiilor, prin remunerarea corespunzătoare a angajaților și mecanisme care să ia în considerare opinia copiilor.

 

Roman Cojuhari (PAS) a acuzat fracțiunea PSRM că sabotează activitatea primăriei, opunându-se la astfel de inițiative precum revizuirea statutelor întreprinderilor municipale. Deși acestea au fost aprobate, statutele nu s-au înregistrat la Agenția Servicii Publice pentru că s-au identificat erori. Acestea urmau să fie examinate repetat la ședință, dar au fost scoase de pe OZ pentru că nu ar fi avut toate avizele. Roman Cojuhari susține că avizele nu au fost obținute din cauza rezistenței opuse de PSRM.

Dinari Cojocaru (PSRM) a răspuns la acuzații cu alte acuzații, declarând că de fapt fracțiunea PAS sabotează activitatea primăriei opunându-se la astfel de proiecte precum PUG-ul și făcând presiune asupra administratorilor întreprinderilor.

 

Veaceslav Nedelea (PD) a precizat că Planul Urbanistic General nu s-a votat, ci doar planul de acțiuni pentru reactualizarea celui din 2007.

 

Sergiu Tofilat (Forța Nouă) a prezentat consilierilor documentul prin care contestă decizia privind planul de acțiuni pentru elaborarea documentației urbanistice și a invitat aleșii care susțin inițiativă să semneze contestația. De asemenea, consilierul a încurajat aleșii să anuleze decizia și să prevadă bani din buget pentru elaborarea PUG-ului, prin licitație.

 

Valerii Klimenco (Partidul Șor) a susținut că noua administrație face o treabă bună și rezolvă problemele pe care partidul Șor le-a scos în evidență. Dar, declară acesta, toate aceste inițiative solicită un buget sporit și e necesar de identificat noi surse financiare. În acest sens, consilierul a propus ca municipalitatea să dea în arendă spațiile municipale care nu sunt utilizate. Valerii Klimenco a cerut crearea unui grup de lucru care să examineze cazul și să revadă prețul pentru arendă. Acesta va prezenta la următoarea ședință un proiect privind crearea grupului de lucru.

 

De asemenea, consilierul propune vopsirea și reabilitarea cutiilor electrice ale Union Fenosa care pot fi văzute prin oraș și a îndemnat colegii să își asume reabilitarea unei subterane. Acesta susține că Ilan Șor a solicitat permisiunea primăriei pentru reparația subteranei de pe bd. Dacia.

 

Dumitru Ivanov (PAS) a amintit executivului că în decembrie 2019 s-a adoptat decizia privind pregătirea aplicării la concursul „Capitala europeană a tineretului”. Totuși, comisia responsabilă de pregătirea aplicării încă nu a fost creată.

 

Vasile Grădinaru (PAS) a declarat că subiectul privind moratoriul în construcții este sabotat în comisii, care nu îl avizează. Documentul a fost prezentat publicului și expus la consultări publice. De asemenea, acesta a precizat că fracțiunea PAS va susține contestarea pregătită de Sergiu Tofilat.

 

Ion Cebanu (PL) a solicitat mai multe informații: nivelul de pregătire a fondului locativ pentru sezonul rece, gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru noul an școlar, raportul bugetului pentru semestrul I din 2020, legalitatea deciziei primarului de a lipsi de salariu unii pretori. De asemenea, consilierul a susținut anularea deciziei privind PUG-ul și a cerut suportul altor consilieri. 

 

Durata: 6 h 07 min  


Ordinea de zi

Ordinea de zi modificată


1. Acceptarea unei donații din partea sectorului 1 din București pentru reabilitarea parcului Alunelul (etapa II)

 

 

Sectorul I din București, înfrățit cu sectorul Buiucani din Chișinău, oferă o donație de 846 de mii de euro pentru reabilitarea parcului „Alunelul”. 

 

Amendamente:

Veronica Herța (PL) a propus redenumirea parcului în „București”, ceea ce a cauzat mai multe discuții. S-a decis că executivul va identifica un spațiu și va propune printr-un proiect de decizie denumirea acestuia în București, ca mulțumire pentru suportul acordat.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 17 9 9 3 2 2 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


2. Informație privind temeiul aprobării modificărilor statelor de personal ale I.M. „Piața Centrala" (perioada 2019-2020)

 

Directorul a intervenit cu modificări în organigrama întreprinderii, desființând unele subdiviziuni. Acesta susține că are această prerogativă dacă nu este instituit Consiliul de Administrare. Ruslan Verbițchi (DA) a declarat însă că acesta duce-n eroare consilierii și că directorul întreprinderii nu are așa atribuții.

Platforma DA a propus sancționarea directorului și acordarea unui vot de neîncredere. Propunerea a creat discuții aprinse. După mai multe minute de dezbatere dacă pot acorda un astfel de vot, consilierii au ieșit la pauză, fără să ajungă la un consens.


3. Informație privind construcția de pe str. Ion Luca Caragiale, 24 cu prezentarea tuturor actelor permisive de a desfășura lucrări de construcție pe acest teren

 

Informația urma să fie prezentată de viceprimarul Victor Chironda, însă acesta nu s-a prezentat din motiv că ar fi în autoizolare. Unii consilierii susțin însă că l-ar fi văzut la primărie chiar cu o zi înainte.

 

Conform raportorului, Andrei Vatamaniuc, șef-adjunct al Direcției arhitectură și relații funciare, construcția disputată a fost sistată anterior prin dispoziții, dar acestea au fost atacate în judecată și astfel lucrările au continuat. În 2019, autorizația de construcție a expirat și compania a solicitat prelungirea acesteia. Direcția nu a avizat extinderea și compania din nou a atacat primăria în judecată. Instanța a dat câștig de cauză companiei și a cerut primăriei prelungirea autorizației. Primăria a atacat decizia la Curtea de Apel și a emis o nouă decizie de revocare a certificatului de urbanism (de asemenea atacată în judecată de companie). Între timp, lucrările continuă, iar executivul susține că nu poate întreprinde nimic. Primăria Mea a scris anterior detaliat despre această construcție problematică. 

 

Zinaida Popa (PAS) a declarat că aleșii nu vor astfel de rapoarte în care se declară că se comit ilegalități, dar nu se întreprinde nimic. Consiliera solicită soluții de la executiv.

 

Alexandru Odințov (PSRM) a declarat că această situație se datorează legislației imperfecte, afirmând că PSRM a înregistrat în Parlament o inițiativă care-și propune înlăturarea lacunelor legislative. Roman Cojuhari (PAS) a afirmat însă că această inițiativă, dacă va fi aprobată, din contra va contribui la pierderea unor terenuri municipale. Consilierul a solicitat colegilor să discute cu partidele pe care le reprezintă pentru a retrage și a nu susține inițiativa PSRM din Parlament.

 

Ion Cebanu (PL) a propus vot de neîncredere viceprimarului Victor Chironda și arhitectei-șefe Svetlana Dogotaru. Nici această propunere nu a fost supusă la vot.

 

Fracțiunea PAS a solicitat executivului să întocmească un plan de acțiuni și să ia măsuri pentru stoparea construcțiilor până la decizia irevocabilă a instanței.


4. Instalarea plăcii comemorative ,,VLADIMIR IACOVLEV" pe fațada imobilului din str. Ialoveni, 94

Proiect de decizie

 

Amendament: 

- Placa va fi plasată pe fațada Institutului de Ecologie, nu pe imobilul din str. Ialoveni 94.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 18 8 9 2 2 1 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


5. Instalarea plăcii comemorative „Alexei Stârcea” pe fațada Școlii de artă „Alexei Stârcea" din str. Matei Millo, nr. 9/3, or. Chișinău

Proiect de decizie

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 17 8 8 1 2 1 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


6. Operarea de modificări la decizia 6/1 din 26.12.2019 „Aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2020"

Proiect de decizie

 

Proiectul prevede scutirea transportatorilor auto de călători de taxa locală lunară pentru prestarea serviciilor de călători în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020. Proiectul a fost examinat la ședința precedentă, din 28 iunie, dar nu a acumulat suficiente voturi. 

Roman Cojuhari (PAS) a atras atenția consilierilor că proiectul nu a fost supus dezbaterilor publice și ar putea fi contestat de Cancelaria de Stat. Sergiu Tofilat (Forța Nouă) a afirmat că a discutat cu Direcția juridică și în cazul scutirilor nu e necesar de supus proiectul dezbaterilor publice.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 18 8 7 1 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


7. Implementarea Proiectului „AGORA - Advanced coGeneration Options for Reintergrating local Assets/ Opțiuni Avansate de coGenerare pentru Reintegrarea Activelor locale”

Proiect de decizie

 

Proiectul, finanțat de UE în valoare de 83 de mii de euro, prevede evaluarea imobilelor și  clădirilor municipale. Acest proiect a fost aprobat fără discuții.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD* F9 PCRM PUN
Pro 18 8 7 1 2 2 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală

 

* Numărul de voturi nu a fost concretizat.


8. Reorganizarea prin fuziune (contopire) a Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii a Consiliului municipal Chișinău și Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale a Consiliului municipal Chișinău

Proiect de decizie

 

Proiectul a fost examinat la ședința din 28 iulie, dar nu a acumulat suficiente voturi.

 

Amendamente:

- La denumirea proiectului se adaugă „aprobarea planului de acțiuni pentru reforma administrativă a primăriei municipiului Chișinău”.

- Decizia a fost completată la p. 1 cu aprobarea planului de acțiuni (7 puncte) privind implementarea reformei. (Anexa 1).

- P. 1 va fi executat până pe 15 august, p. 2 până pe 15 septembrie, p. 3 - 30 septembrie, p. 4 - 15 octombrie și p. 5 - 30 noiembrie și p. 6 - 15 decembrie.

- P. 2 se completează cu „se acceptă, ca parte a reformei administrative a municipiului Chișinău”.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 8 8 1 1 1
Contra 1
Abțineri 2 2

Decizia finală

 

* Numărul de voturi nu a fost concretizat.


9. Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Direcției generale economie, comerț și turism a Consiliului municipal Chișinău, organigramei și schemei de salarizare

Proiect de decizie

 

Subiectul trebuia să fie examinat pe 28 iulie, dar a fost retras de executiv din motiv că nu a fost aprobat planul de creare a acestei structuri prin contopirea direcțiilor comerț și economie.

 

Amendament: 

- În anexa Regulamentului direcția privatizarea patrimoniului a fost completată cu un șef-adjunct.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 8 8 2 1 1 1
Contra 1
Abțineri 2

Decizia finală

 

* Numărul de voturi nu a fost concretizat.


10. Acceptarea donației tehnicii de calcul din Republica Coreea

Proiect de decizie

Republica Coreea a donat 150 de calculatoare, care au fost distribuite în instituțiile de învățământ din Moldova. Trei instituții din Chișinău au fost selectate ca beneficiare ale donației și vor primi câte 5 calculatoare: liceele „Waldorf”, „Nicolae Sulac” și Teatral Orășenesc. Selecția s-a realizat în funcție de nivelul de dotare tehnică a instituțiilor și donațiile similare primite anterior. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 8 8 1 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


11. Instituirea Grupului de lucru pentru reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din mun. Chișinău 

Proiect de decizie

 

Grupul de lucru va propune până pe 20 august un concept de reorganizare a alimentației copiilor în grădinițele și școlile din municipiu.

Corneliu Pântea (PUN) a precizat că deja este un grup de lucru, creat de CMC, care examinează acest subiect. Raportorul a clarificat însă că, spre deosebire de grupul creat, acesta nu se va axa pe activitatea combinatelor, ci în general pe alimentația în școli și grădinițe, inclusiv cea prestată de agenții economici. Consilierul PUN susține însă că grupul de lucru a examinat și acest aspect.

Zinaida Popa (PAS) a propus completarea grupului de lucru cu doi membri din societatea civilă: Ala Revenco și Carolina Chirilescu. Propunea nu a acumulat suficiente voturi. Fracțiunea PSRM, consilierii Șor și consilierul PUN s-au opus. Conform lui Dinari Cojocaru (PSRM) această modificare ar spori nr. membrilor, ceea ce îngreunează activitatea grupului de lucru.

 

Amendamente:

- Membrul nr. 6 din grupul de lucru va fi înlocuit cu un alt reprezentant ANSA care nu a fost implicat în investigații jurnalistice.

- P. 2 fost completat cu mențiunea că persoana responsabilă de întrunirea membrilor în ședință va invita reprezentanții societății civile: Ala Revenco și Carolina Chirilescu.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD* F9 PCRM PUN
Pro 19 8 9 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri 2

Decizia finală

 

* Numărul de voturi nu a fost concretizat.


12. Constituirea Comisiei municipale pentru protecția drepturilor omului și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare ale acesteia

Proiect de decizie

Amendament:

- Președintele comisiei a fost numit viceprimarul Ilie Ceban.

- Comisia va fi constituită din 13 membri.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri 2

Decizia finală


13. Operarea de modificări în statul de personal al Serviciului social „Asistență Personală”

Proiect de decizie

 

Proiectul a fost aprobat fără discuții. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 2 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


14. Operarea de modificări în statul de personal al Serviciul social asistență personală de pe lângă Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului

Proiect de decizie

 

Amendamente: 

- Cheltuielile suplimentare necesare pentru întreținerea serviciului respectiv în anul 2020 vor fi acoperite din contul transferurilor de la Agenția Națională Asistență Socială din fondul de susținere a populației și din contul reducerii alocațiilor prevăzute în bugetul municipal pentru acoperirea necesităților persoanelor vulnerabile.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 2 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


15. Demolarea barierelor și limitatoarelor de acces de pe străzile municipiului Chișinău

Proiect de decizie

 

Proiectul prevede înlăturarea tuturor barierelor și limitatoarelor de acces instalate pe străzile și terenurile municipale. Proprietarii vor trebui să înlăture barierele până pe 30 septembrie. Dacă nu se vor conforma, acestea vor fi eliminate forțat de preturi, iar proprietarilor li se va solicita să restituie cheltuielile.

 

Amendamente:

- După blocurile de locuit, în paranteză, se adaugă „cu excepția asociațiilor de locatari care dețin terenul în condominiu sau proprietate privată”.

- Ultimul punct prevede elaborarea timp de 30 de zile a unui Regulament cu privire la instalarea barierelor și mecanismele de demolare a acestora.

- Penultimul punct prevede că persoanele care instalează repetat barierele vor fi sancționate conform legislației în vigoare și vor restitui cheltuielile.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 2 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală


16. Formarea și adjudecarea la licitație funciară

 

Proiectul prevede expunerea la licitație a 13 terenuri din str. Petricani, două terenuri din str. Vovințeni și str. Nucarilor și a unui teren de 11,6614 ha din perimetrul străzilor bd. Mircea cel Bătrân - str. N. Sulac - str. N. Milescu Spătarul - str. Bucovinei pentru construcția unui cartier rezidențial.

 

16.1 Str. Petricani

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 1 2 2 1 1
Contra
Abțineri 1

Decizia finală

 

 

16.2 Str. Petricani

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 8 2 2 1 1 1
Contra
Abțineri

Decizia finală

 

16.3 Perimetrul bd. Mircea cel Bătrân - str. N. Sulac - str. N. Milescu Spătarul - str. Bucovinei

 

Sergiu Tofilat (Forța Nouă) a propus transmiterea la reexaminare din motiv că aleșilor nu li s-a prezentat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) care stabilește ce se poate construi în această zonă. Propunerea însă a fost ignorată și nu a fost supusă la vot.

De asemenea, consilierul a declarat că prețul la care a fost evaluat terenul este prea mic.

Vasile Grădinaru (PAS) consideră că decizia a fost pregătită pentru un anumit agent economic și a propus ca terenul expus la licitație să nu fie înstrăinat în cazul în care la licitație participă un singur ofertant. Amendamentul nu a acumulat suficiente voturi, consilierii susținând că această propunere nu corespunde legislației

 

Amendamente:

- 30% din suma adjudecată la licitație va fi folosită pentru dezvoltarea infrastructuriii sociale (grădinițe și școli) din cartierul dat.

- Câștigătorul licitației va elabora Planul Urbanistic Zonal și îl va prezenta Consiliului spre aprobare.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor* PD* F9 PCRM PUN
Pro 19 9 2 1
Contra 9 1
Abțineri 1 2

Decizia finală

 

* Numărul voturilor nu a fost precizat.

 

16.4 Str. Vovințeni

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL* PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 2 2 1 1
Contra 9
Abțineri 1

Decizia finală

 

* Numărul voturilor nu a fost precizat.


17. Executarea unei hotărâri de judecată și stabilirea relațiilor de superficie contractuală a lotului de pământ din str. Alba-Iulia, 79, cu Societatea cu răspundere limitată „GONVARO-CON” (0,0308 ha)

Proiect de decizie

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 1 2 1
Contra
Abțineri 2 1

Decizia finală


18. Stabilirea relațiilor de superficie contractuală și de locațiune asupra unor loturi de pământ din str. Alba-Iulia, 79/2, cu Societatea cu răspundere limitată „GONVARO-CON" (0,04 ha)

Proiect de decizie

 

Amendament:

- Decizia a fost completată cu textul „cu excluderea porțiunii ce se extinde în afara liniilor roșii conform planului anexat”.

- La p.1 perioadă nedeterminată se înlocuiește cu 5 ani.

 

Statut: Aprobat 

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 9 1
Contra
Abțineri 1 2 2 1

Decizia finală


19. Stabilirea relațiilor de superficie contractuală cu SRL „GONVARO-CON” asupra lotului de pământ din str. Cornului 5/4

 

Amendament:

- La p.1 „perioadă nedeterminată” se înlocuiește cu „5 ani”.

 

Statut: Aprobat 

<


Publicat de:

Distribuie

Voturi PSRM DA PAS PL PP Șor PD F9 PCRM PUN
Pro 19 9 2 1
Contra
Abțineri 4 1 2 1