„Dacă vrei să îngropi o problemă, fă o comisie”… se zice în popor

 

sursa imaginii: https://likeme.org/
În anul 2016, consilierii municipali au constituit mai multe comisii speciale care au analizat probleme importante ale urbei, precum situația din grădinițe, atribuirea terenurilor, autorizarea construcțiilor, activitatea întreprindelor municipale etc. Pentru a afla cum s-a desfășurat activitatea acestora și care au fost concluziile formulate, echipa Primăria MEA a solicitat de la aleșii locali mai multe detalii. Deși termenul indicat în scrisori a expirat, noi în continuare așteptăm să aflăm ce s-a întâmplat cu aceste comisii, pentru a informa chișinăuienii despre activitatea celor pe care i-au ales să le reprezinte interesele.

poza scrisori

Potrivit Regulamentului CMC, pentru examinarea anumitor chestiuni de o importanță deosebită, Consiliul municipal poate să constituie comisii speciale formate din consilieri municipali, dar și alte persoane interesate, inclusiv din societatea civilă. Astfel, pe parcursul anului 2016, consilierii au creat mai multe comisii care urmau să investigheze și să se expună referitor la unele probleme care afectează activitatea primăriei și viața chișinăuienilor, printre care:

– Situația din grădinițe;
– Reforma instituțională a primăriei;
– Activitatea întreprindelor municipale;
– Activitatea șefului direcției sănătate a CMC, Mihai Moldovanu;
– Atribuirea terenurilor şi autorizarea construcţiilor în mun.Chişinău;
– Votul electronic în Consiliul municipal ș.a.

Același Regulament menționat mai sus, stipulează că pentru fiecare comisie creată se stabilește un termen în care urmează să se prezinte raportul de activitate al comisiei. Din informațiile apărute în presă, pe rețelele de socializare și cele plasate pe site-ul primăriei, am văzut că unele comisii au activat, s-au întrunit în ședințe și au organizat audieri publice. Însă, pentru că evenimente în țară sunt multe și presa autohtonă nu reușește mereu să reflecte toată activitatea Consiliului municipal, a fost dificil, mai exact – imposibil, să găsim vreun raport al vreunei din Comisiile create în 2016.

Noi credem că de fiecare dată când investighează probleme importante pentru chișinăuieni și își asumă responsabilități, consilierii trebuie să informeze și să comunice rezultatele celor care i-au ales să le reprezinte interesele. Astfel, la finele anului trecut, am expediat în adresa consilierilor care au făcut parte din câteva comisii speciale, câte o scrisoare în care am solicitat să ne spună mai multe despre activitatea comisiei și rezultatele obținute.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [948.65 KB]

Cu regret, consilierii nu s-au grăbit să împărtășească cu noi rezultatele lor. Noi, însă, credem că, în cazul aleșilor municipali, zicala „Dacă vrei să îngropi o problemă, fă o comisie” nu este valabilă și, odată cu încheierea vacanței și reluarea ședințelor CMC în noul an, urmează să primim această informație.

Oricare va fi rezultatul, noi neapărat vă vom ține la curent și vom urmări în continuare activitatea aleșilor locali. Iar dacă și voi vreți să ne ajutați, scrieți-ne la adresa primariamea@gmail.com. Nu uitați să ne dați like la pagina noastră de facebook și să vă implicați în cât mai multe activități comunitare!

autor: Natalia Slepuhin

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md