CE POȚI FACE CU ZERO LEI ÎN ACEST WEEKEND?

După o săptămână intensă de lucru, avem nevoie de un weekend relaxant. Dacă încă nu ai decis ce să faci, îți propunem un șir de evenimente la care poți participa gratuit și să salvezi bani pentru o nouă carte sau o cauză nobilă.


Corupție

Festivalul „Filme împotriva corupției” prezintă cele mai bune filme europene care cercetează particularitățile corupției, de la abuzul vizibil din partea puterii politice și a corporațiilor până la conflictele cotidiene nesemnificative.

Filmele vor fi prezentate în limba originală cu subtitrări în limba română. Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

PROGRAMUL FESTIVALULUI (în curs de actualizare):
Jocuri murdare1, Germania, 2016 / 93 min. Regizor: Benjamin Best

Poziția copilului2, România, 2013 / 112 min. Regizor: Călin Peter Nezer

Sistemul3, Germania, 2011 / 92 min. Regizor: Mark Boder

Prostul4, Rusia, 2014 / 116. Regizor: Iurii Bykov

Puterea a cincea5, Marea Britanie, Belgia, 2013 / 128 min. Regizor: Bill Condon

Il Divo6, Italia, Franța, 2008 / 105 min. Regizor: Paolo Sorrentino („Marea frumusețe”, „Tinerețea”)

Detalii despre eveniment aici.


teatruK și Studioul 10:90 continuă să arate și să vorbească despre ceea ce se petrece în teatrul contemporan. Sâmbătă, începând cu ora 19.00,  va fi proiectat „Inferno” de Romeo Castellucci, cel care este de obicei numit printre primii trei regizori de teatru contemporan. Castellucci aproape nu lucrează niciodată cu textul, el lovește inconștientul și adună o serie de imagini și acțiuni, așa cum se întâmplă într-un vis, astfel încât spectatorul trezindu-se să poată singur să reconstruiască narațiunea, după ce s-ar recupera din starea de tensiune, groază și frustrare.

Spectacolul durează 1:30 și se desfășoară aproape fară cuvinte. Apoi urmează discuții, muzică, dansuri, și tot așa! La bucătărie este întotdeauna ceai, aduceți băuturile dvs. preferate, spun organizatorii.

Detalii despre eveniment aici.


22450126_1546252435413054_4292002908403936460_nDuminică, 22 octombrie, clubul de alergare Sporter invită toți alergătorii începători, sportivii amatori și cu experiență la un antrenament de alergare dus-întors pe traseul: parcul „La izvor” – Ghidighici.

Sportivilor începători le sugerăm să alerge 7-10 km, amatorilor – 20 km, iar sportivilor cu experiență le propunem să parcurgă distanța de 30 km și mai mult.

Antrenamentul se va desfășura sub conducerea antrenorului clubului Sporter, care va recomanda fiecărui sportiv ce distanță să alerge.

Detalii despre eveniment aici.


petȘtiai că un PET de plastic necesită 450 ani pentru a se descompune, iar problem deșeurilor e tot mai sensibilă în fiecare an?
Ai vrea să afli cum acestea pot fi reciclate? Care este procesul de sortare a deșeurilor și care pot fi reciclate sau nu?
Mergem la ABS Recyling- stația de sortare a deșeurilor din Chișinău și uzina de reciclare.

La stația de sortare a uzinei vei putea vedea procesul de descărcare, sortare și presare a deșeurilor municipale mixte , iar la stația de reciclare vei vedea procesul de reciclare a PET-urilor de la sortare până la transformarea lor în materie primă pentru alte produse din plastic. Pentru a participa completează formularul: https://goo.gl/eZNXHm

Detalii despre eveniment aici.


cucClubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale invită doritorii să se înscrie la Campionatul CUC 2017T- Divizii.

Diviziile sunt prima treaptă a Campionatului Ce? Unde? Când? Participarea în Divizii este liberă și gratuită. Pentru a participa este nevoie să formați o echipă (pot juca concomitent cel mult 6 persoane) și să o înregistrați printr-un mesaj simplu la această știre. În cazul în care nu aveți o echipă, puteți veni individual la concurs și cu siguranță vă găsiți una pe loc.

Jocurile vor avea loc pe parcursul a 6 etape (5 sâmbete – 21 oct, 28 oct, 4 noi, 11 noi, 18 noi și o duminică – 3 dec). Fiecare joc este compus din 40 de întrebări de Ce? Unde? Când? divizate în 4 runde. Competiția se desfășoară după formatul sportiv (echipele joacă în paralel și dau răspunsul în scris). La finele campionatului (3 decembrie 2017), cele mai bune 6 echipe vor promova la treapta a doua (Ligi) pentru sezonul următor.

Detalii despre eveniment aici.


Pentru alte evenimente care se vor desfășura în timpul zilelor de lucru te invităm să consulți Calendarul Primăria Mea.

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md