Soluțiile candidaților pentru problema parcărilor

În preajma alegerilor Primarului General al Chișinăului din 20 mai, PRIMĂRIAMEA s-a adresat tuturor candidaților înscriși în cursa electorală, pentru a afla ce soluții au aceștia pentru șapte probleme prioritare ale chișinăuienilor.
Vezi mai jos ce propun candidații pentru a rezolva problema lipsei parcărilor. 


Vasile Costiuc

 Partidul Politic „Democrația Acasă”

Construirea parcărilor supraetajate.*
 
*Candidatul nu a trimis un răspuns exact la această întrebare, însă a transmis programul său electoral, pentru a extrage din acesta răspunsul.


Andrei Năstase

 Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”

Sistemul de parcări publice în municipiul Chișinău va deveni unul accesibil și prietenos. Vom soluționa problema parcărilor, prin:
– Identificarea, delimitarea, ordonarea și semnalizarea cuvenită a spațiilor pentru parcare cu  protejarea spațiilor verzi;
– Marcarea regulamentară a străzilor și a perimetrelor destinate parcărilor publice;
– Construcția suplimentară a spațiilor de parcări publice;
– Aplicarea constrângerilor contravenționale pentru încălcarea ordinii parcării în trafic;
– Elaborarea regulamentelor pentru evacuarea automobilelor parcate neregulamentar și a celor abandonate în spațiul public inclusiv construirea zonelor destinate depozitării automobilelor evacuate;
– Crearea unei întreprinderi municipale pentru administrarea parcărilor publice;
– Introducerea graduală a taxelor pentru parcarea stradală;
– Construcția de parcări amplasate la intrările în Capitală, construcția de noi spații de parcare publică dotate și cu stații de încărcare a autoturismelor electrice. Vom oferi suportul deplin Asociațiilor de locatari să își amenajeze parcările rezidențiale.


Alexandr Roșco

Partidul Politic „Casa Noastră-Moldova”

Orașul are nevoie de parcări cu mai multe etaje.


Valeriu Munteanu

 Partidul Liberal

Problema respectivă nu se regăsește în răspunsul candidatului.


Ion Ceban

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

În acest domeniu este un haos total, pentru că, în ultimii ani, o bună parte din parcările existente în capitală au fost închise, iar terenurile ocupate de ele – acordate pentru construcţii. De aceea, noi vom veni cu un set de acţiuni care va presupune în primul şi în primul rând o inventariere, o investigare a celor întâmplate cu parcările ce au existat până nu demult în capitală. Acolo unde s-au comis nereguli – vinovaţii vor fi deferiţi justiţiei. Beneficiarii acestor nereguli vor fi impuşi să plătească despăgubiri, iar cu banii respectivi vor fi construite noi parcări. Avem în vedere atât construcţia parcărilor supraetajate, cât şi a celor subterane. Pe lângă banii obţinuţi din despăgubirile menţionate mai sus, vom veni şi cu alocări din bugetul municipal. De asemenea, vom obliga toţi constructorii de imobile din capitală să amenajeze sub edificiile lor şi parcări, urmând ca şi pe această cale să soluţionăm problema respectivă.


Victor Strătilă

Partidul Verde Ecologist

– Parcări cu plată în zonele aglomerate;
– Instituirea obligatorie a parcărilor în casele noi construite (cel puţin câte apartamente, tot atâtea locuri de parcare), suplimentar şi 10% din numărul de locuri de parcare să fie pentru ciclişti;
– Construcţia parcărilor subterane.


Alexandra Can

Partidul Naţional Liberal

– O infrastructură rutieră cu tehnologia germană a „parcărilor ECO” sub formă de gazoane verzi;
– Parcări mecanizate multietajate;
– Autorizări de construcție cu amenajarea de parcări.


Maxim Braila

Partidul Popular din Republica Moldova

În locul gărilor auto vor fi amenajate parcări multi-etajate. Parcările din oraș vor fi gestionate de Primărie, ceea ce va aduce surse suplimentare la buget.


Silvia Radu

Candidată independentă

Într-un an de zile este greu de spus că vom putea rezolva această problemă. Dacă vrem să fim sinceri cu cetățenii, trebuie să le spunem adevărul. Eu voi încerca să rezolv această problemă, încercând să atrag finanțare externă pentru construirea a noi locuri de parcare.


Alexandru Mîțu

Partidul Ruso-Slavean din Moldova

Nu am primit niciun răspuns.


Constantin Codreanu

 Partidul Unității Naționale

Construcția a cel puțin 20 de parcări supraterane și subterane.


Campanie realizată în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, grație suportului poporului american, oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
logo

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md