SITUAȚIE EPIDEMIOLOGICĂ ALARMANTĂ ȘI DESZĂPEZIRE

Vremea de afară le dă bătăi de cap chișinăuienilor. Săptămâna trecută au fost înregistrate 93 de cazuri noi de gripă și 3802 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Alte 161 de persoane s-au adresat la instituțiile medico-sanitare cu diverse fracturi. Sunt însă și vești bune: rutele de troleibuz nr. 25 și nr. 7 au fost suplinite cu câte o unitate de transport, troleibuzul nr. 8 va circula până la 1:00, iar durleștenii vor putea călători cu troleibuzul nr. 35 începând cu lunea viitoare.

 


AUTORITĂȚILE MUNICIPALE CONTINUĂ DESZĂPEZIREA ORAȘULUI

 

Ghenadie Dubița, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, a raportat că pe parcursul săptămânii trecute, pentru deszăpezirea străzilor capitalei au fost implicate:

– pe 21 ianuarie: 26 tractoare, șapte unități HACO și 358 de lucrători; au fost împrăștiate cca 18 tone de material antiderapant;

– pe 22 ianuarie: 26 tractoare, șapte unități HACO și 357 de lucrători; au fost evacuate cca 200 de metri cubi de zăpadă; au fost împrăștiate cca 22 de tone de material antiderapant;

– pe 23 ianuarie: 27 de tractoare, șase unități HACO și 379 de lucrători; au fost împrăștiate cca 14 tone de material antiderapant;

– pe 24 ianuarie: șase tractoare, șapte unități HACO și 398 de lucrători; au fost împrăștiate cca 22 de tone de material antiderapant;

– pe 25 ianuarie: 26 de tractoare, șapte unități HACO și 391 de lucrători; au fost împrăștiate cca 41 de tone de material antiderapant; au fost deszăpezite 298 de stații de așteptare a transportului public, 611 treceri pentru pietoni și 539 de platforme de acumulare a deșeurilor;

– pe 26 ianuarie: 20 de tractoare, șapte unități HACO și 399 de lucrători; au fost împrăștiate cca 45 de tone de material antiderapant;

– pe 27 ianuarie: 21 de tractoare, șapte unități HACO și 322 de lucrători; au fost împrăștiate cca 35 de tone de material antiderapant;

Pe parcursul săptămânii curente, angajații “EXDRUPO” se vor axa pe deszăpezirea receptoarelor pluviale de pe străzile orașului, pentru a preveni acumularea apei pe străzi.

În total, pe parcursul săptămânii precedente, au fost împrăștiate 162 de tone de material antiderapant.


ÎNCĂ UN COPIL DEPISTAT PE STRĂZILE CAPITALEI

 

În perioada 21-27 ianuarie, de către angajații Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului a fost depistat un copil fără supraveghere părintească. Acesta a fost întors acasă. Din cei patru minori depistați săptămâna trecută, doar unul s-a întors acasă, iar ceilalți încă urmează a fi preluați de autoritățile tutelare raionale.

În aceeași perioadă au fost înregistrate șase cazuri de neglijare și patru cazuri de violență față de copii.


SITUAȚIE EPIDEMIOLOGICĂ ALARMANTĂ ÎN CAPITALĂ

 

Săptămâna trecută, Centrul de Sănătate Publică a înregistrat 3802 de cazuri noi de îmbolnăvire cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Acest număr este în creștere cu 32% comparativ cu săptămâna anterioară. Cei mai afectați rămân a fi copiii cu vârsta până la patru ani. Totodată, au fost înregistrate 93 de cazuri noi de îmbolnăvire cu gripă.

Din cauza ghețușului, 161 de persoane s-au adresat la instituțiile medicale municipale cu fracturi.


DE DOUĂ ORI MAI PUȚINE ACCIDENTE RUTIERE ÎNREGISTRATE

 

Săptămâna trecută, pe teritoriul municipiului Chișinău au avut loc 25 accidente rutiere, în urma cărora 25 persoane au rămas traumatizate. Au fost accidentați 14 pietoni, dintre care 10 – pe trecerile pentru pietoni.  

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 270 de infracțiuni, dintre care 177 au fost descoperite pe parcursul a 24 de ore. Totodată, au fost descoperite 20 de infracțiuni săvârșite anterior.

Dispeceratul 112 a recepționat în total 1365 de apeluri, dintre care s-a reacționat operativ la 1112 informații. În flagrant au fost reținute 11 persoane, iar 31 de persoane au fost documentate contravențional.


ALTE NOUTĂȚI

 

– Direcția generală transport și căi de comunicație va identifica străzile avariate din capitală pentru a fi reabilitate odată cu îmbunătățirea condițiilor climaterice. Primarul general interimar a solicitat ca acestea să nu mai fie reparate “cu căldarea de asfalt din urmă”. El a sugerat conlucrarea cu cetățenii pentru identificarea porțiunilor de drum prioritare pentru a fi reparate.

– Ruslan Codreanu le-a solicitat celor de la “Autosalubritate” să nu lase crengile defrișate pe marginea drumurilor, ci să le evacueze imediat după activitatea de defrișare.

– Rutele de troleibuz nr. 25 și nr. 7 au fost suplinite cu câte o unitate de transport, drept urmare a multor plângeri depuse de cetățeni cu privire la circulația iregulată a acestora.

– Ruta de troleibuz nr. 35, care face legătura cu orașul Durlești, va fi inaugurată pe 4 februarie.

– Orarul troleibuzului nr. 8 va fi prelungit până la 1:00.

– Nicio recomandare a Curții de Conturi emisă Primăriei în ultimii zece ani nu a fost implementată. În acest sens, Codreanu le-a solicitat șefilor de direcții să-și elaboreze planuri de acțiuni pentru implementarea recomandărilor.


Ședința integrală o puteți urmări aici:


Responsabilă: Taisia Haritonova

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md