Ședința CMC din 23 noiembrie 2017

A doua încercare consecutivă a primarului interimar, Silvia Radu, de a convoca ședința Consiliului Municipal Chișinău a eșuat. Acest lucru s-a datorat faptului că la ședința din 23 noiembrie s-au prezentat doar 23 de consilieri. La ședință nu s-au prezentat fracțiunile PN și PSRM.

23-noiembrie-2017

Reprezentanții fracțiunii socialiștilor au boicotat ședința din motiv că aceasta urma să fie condusă de către Silvia Radu, dar și din cauza subiectelor incluse pe agendă. Liderul fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a menționat că 90 din cele 97 de întrebări din ordinea de zi țin de împărțirea de terenuri și arendă. Acesta a declarat că bugetul municipal trebuie supus dezbaterilor publice înainte de a fi inclus în ordinea de zi a ședinței CMC, iar la formarea agendei să fie pus accent pe pregătirile de sezonul rece, reorganizarea primăriei, tichetarea electronică în transportul public etc.

Consilierul liberal Ion Cebanu a acuzat fracțiunea PSRM că blochează activitatea CMC și a primăriei și aduc pagube bugetului municipal. Acesta i-a îndemnat pe socialiști să-și dea demisia.

Silvia Radu a declarat că îi pare foarte rău că această ședință nu a avut loc și consideră că certurile și blocajele politice nu pot ajuta la soluționarea problemelor locuitorilor capitalei.

În cadrul ședinței urmau să fie dezbătute mai multe subiecte, printre care aprobarea bugetului municipal Chișinău pe anul 2018 în prima lectură, taxele locale pentru anul 2018, perspectiva dezvoltării Grădinii Zoologice a municipiului Chișinău, dar și un număr considerabil de întrebări funciare. Următoarea încercare de a convoca ședința va avea loc marți, 28 noiembrie.

Vedeți aici sinteza discuțiilor din cadrul ședinței

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md