Şedinţa CMC din 19 iulie 2016

La 19 iulie 2016, a continuat ședința Consiliului municipal Chișinău, începută la 26 mai 2016. Ședința a început cu o întârziere de 45 de minute față de ora stabilită.

La ședință au fost prezenți 40 din cei 51 de consilieri aleși.

Președinte al ședinței : Adrian Culai
Secretar : Valeriu Didenco

19-iulie-2016

 

În cadrul ședinței, consilierii au discutat doar subiectul nr.6 din ordinea de zi – Informație cu privire la nesemnarea proiectelor votate la 11.02.2016. Raportorul, Alexandra Moțpan, șefa Direcției administrație publică locală, nu a fost prezentă din motiv că se afla în concediu. Aceasta, însă, a expediat fiecărei fracțiuni o notă informativă prin care remite spre reexaminare Consiliului municipal o serie de decizii aprobate anterior, calificându-le drept ilegale. Printre deciziile menționate se regăsesc cele referitoare la avertizarea directorului interimar al Î.M. „Piața Centrală”, Veaceslav Balan, eliberarea din funcție a pretorului sectorului centru, Oleg Poiată, eliberarea din funcție a directorului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi ș.a.

În urma dezbaterilor, consilierii nu au reușit să ajungă la un numitor comun și nu au adoptat nicio decizie. Astfel, ședința a fost întreruptă. Continuarea discuțiilor la acest subiect va avea loc la ședința următoare.

 

Sinteza discuțiilor din cadrul ședinței o găsiți aici.

Responsabil: Natalia Slepuhin

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md