Ședința CMC din 24 octombrie 2017

La ședința Consiliului municipal Chișinău din 24 octombrie 2017 s-au prezentat doar 21 de consilieri. Din lipsa de cvorum, ședința a fost amânată.

 

Aleșii locali urmau să examineze 2 subiecte procedurale conectate cu desfășurarea referendumului de demitere a primarului:

1. Desemnarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare (BESV) din sectoarele municipiul Chișinău;
2. Alegerea președintelui Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău (CECE Chișinău).

 

24-octombrie-2017

Secretarul CMC Adrian Talmaci, a informat că, din motiv că 24 octombrie a fost ultima zi pentru CMC de a adopta deciziile privind desemnarea candidaturilor pentru funcțiile de membri BESV și alegerea președintelui CECE Chișinău, aceste decizii vor fi adoptate de către CECE.

 

Ion Ceban (PSRM) a vorbit de la tribună și a solicitat viceprimarului explicațiii privind motivul pentru care angajații grădinițelor nu și-au primit adaosurile salariale pentru care a votat CMC. Consilierul a subliniat că a cerut explicații și anterior, dar nu a primit un răspuns. Potrivit consilierului, vinovat de această situație este Alexandru Fleaș, care de la reîntoarcerea din concediu nu s-a prezentat la lucru din motiv că a fost delegat la festivalul din Soci și într-o vizită în Marea Britanie. Ceban a comentat și situația compensațiilor pentru  sezonul rece. Consilierul a declarat că ÎMGFL-urile solicită în jur de 11 documente pentru ca o persoană social-vulnerabilă (inclusiv pensionarii) să obțină compensații în timpul sezonului rece. Acesta a spus că administratorii ÎMGFL-urilor percep 3% pentru recepționarea documentelor. El a sugerat ca de acest proces să fie responsabilă una dintre direcțiile primăriei.

 

Nistor Grozavu a precizat că deplasările lui Alexandru Fleaș au fost planificate din timp.

 

Petru Gontea, șeful direcției locativ-comunale și amenajare, a afirmat că probleme cu recepțioanarea cererilor privind compensațiile pentru sezonul rece nu există. Totodată, el a declarat că vor examina posibilitatea ca cererile să fie colectate de către direcție, și nu de către administratorii ÎMGFL-urilor.

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md