Ședința CMC din 23 februarie 2017

La 23 februarie  consilierii municipali s-au întrunit în ședință extraordinară.

La ședință au fost prezenți 44 din cei 51 de consilieri aleși.

Președinte al ședinței: Ion Ștefăniță

Secretar: Valeriu Didencu

 

23-februarie-2017

Convoarea ședinței CMC a avut loc printr-o dispoziție a primarului general din 20 februarie care însă a fost publicată pe site-ul primăriei și expediată consilierilor municipali pe 22 februarie, fapt care contravine prevederilor legale privind convocarea ședințelor consiliilor locale. Acest lucru a stârnit discuții aprinse între consilierii municipali. O parte din ei s-au expus împotriva desfășurării ședinței, invocând nerespectarea termenilor legali, iar alții au insistat ca ședința să aibă loc deoarece există multe proiecte de decizii care trebuie aprobate pentru a soluționa problemele cu care se confruntă orașul și locuitorii acestuia.

Pentru a clarifica situația, consilierii au solicitat o pauză în care să se întrunească Biroul Permanent al CMC și să decidă desfășurarea sau amânarea ședinței. După pauză, aleșii locali au anunțat că majoritatea a convenit asupra desfășurării ședinței. Fracțiunea PSRM însă nu a fost de acord și a părăsit sala.

Ședința a continuat cu 26 de consilieri prezenți, numărul minim necesar pentru ca ședința să fie deliberativă. Consilierii au votat pentru deschiderea ședinței și au ales președintele. La propunerea fracțiunii PN, s-a decis întreruperea ședinței și continuarea acesteia la data de 28 februarie, ora 10:00.

 

Responsabilă: Natalia Slepuhin

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md