Ședința CMC din 20 iunie 2018

Miercuri, 20 iunie, a continuat ședința Consiliului Municipal Chișinău care a început pe data de 14 iunie. Consilierii au examinat două subiecte de pe ordinea de zi suplimentară, după care ședința a fost închisă din lipsă de cvorum.

 

 

Într-o luare de cuvânt la începutul ședinței, consilierul liberal Ion Cebanu a declarat că anularea alegerilor primarului este un atac împotriva democrației.

 

Consilierul Igor Călin (PPEM) a propus închiderea ordinii de zi din motiv că mai multe proiecte de decizii ridică semne de întrebare. Consilierul este de părerea că ședința trebuie continuată când va fi formată noua echipă a primarului ales care va revizui ordinea de zi.

 

Ion Cebanu (PL) a propus să fie scoase de pe ordinea de zi proiectele care provoacă întrebări.

 

Consilierul Ion Ceban (PSRM) a declarat că susține închiderea ordinii de zi, după ce vor fi votate subiectele 17 și 18. Conform consilierului, închiderea ședinței nu va fi posibilă însă din cauza fracțiunii PL. În semn de protest, consilierii liberali au părăsit sala. Ședința a continuat cu 26 de consilieri prezenți în sală: PSRM – 17, PPEM – 4, PLDM – 1, PD – 1, PN – 1, CI – 3.

 

Consilierii au continuat cu examinarea proiectului nr. 16 de pe ordinea de zi suplimentară cu examinarea căruia s-a întrerupt ședința de pe 18 iunie. Vedeți în continuare care au fost deciziile aprobate de consilieri și care dintre propuneri nu au fost acceptate de aceștia.

 


16. Achiziționarea bunurilor prin împrumut bancar

Proiectul de decizie

Proiectul prevede luarea unui credit de 7 mil de lei pentru procurarea a 10 autospeciale pentru regia „Autosalubritate”. Împrumutul bancar va fi luat pentru o perioadă de 3 ani. În calitate de gaj vor servi automobilele procurate și utilaj cu valoarea de 1,5 mil. La sugestia șefei Direcției finanțe, Eugenia Ciumac, s-a decis că gaj va servi utilajul și alte bunuri mobile.

La propunerea fracțiunii PSRM s-a decis procurarea a 12 autospeciale, cu 2 mai multe decât prevedea proiectul inițial.

În prezent, regia „Autosalubritate” are peste  48 de unități care trebuie casate pentru că starea lor tehnică au provocat pierderi de peste 1, 58 mil numai în prima jumătate a anului. Conform directorului intermar a regiei Eugeniu Axentiev, în ultimele 5 luni s-a intervenit cu reparații la 10-15 automobile în fiecare zi.

 

Statut: Aprobat

Voturi PRO: PSRM – 17, PPEM – 4, PN – 1, PD – 1, PLDM – 1, CI – 3.

Decizia finală


17. Transmiterea unui teren din str. Mesager în proprietate publică a statului

Proiectul de decizie

 

Un teren cu suprafață de 0,145 h de pe str. Mesager se transmite în proprietatea statului (gestionar Serviciul de protecție și pază de stat al Republicii Moldova) pentru amenjarea unor voliere1 pentru câinii-detectori.

 

Statut: Aprobat

Voturi PRO: PSRM – 17, PL – 4, PPEM – 4, PN – 1, PD – 1, PLDM – 1, CI – 3.

Decizia finală


Ședința a fost închisă din lipsă de cvorum. Biroul permanent CMC (constituit din șefii de fracțiuni) urmează să se reunească pentru a stabili data și ora următoarei zi de ședință.

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md