Ședința serviciilor Primăriei din 4 septembrie 2017

La 4 septembrie a avut loc ședința operativă a Primăriei. În cadrul ședinței s-a discutat despre activitatea și lucrările planificate și cum Primăria municipiului reușește să facă față acestora. La ședință au fost prezenți reprezentanții direcțiilor, ai preturilor și întreprinderilor municipale.  

Ședința a început cu solicitarea primarului general interimar Nistor Grozavu adresată reprezentanților de a raporta privind: Situația accidentală din oraș; Curățirea curților de crengi; Platourile cu crengi; Salubrizarea; Pregătirea pentru sezonul rece; admiterea elevilor la instituțiile de învățământ;


DIRECȚIA POLIȚIE 

Săptămâna trecută au avut loc 25 de accidente, soldate cu 29 persoane traumatizate.
În ultimele 8 luni au avut loc 818 accidente rutiere, comparativ cu anul 2016, an în care au avut loc în total 730 accidente rutiere. Sectorul Botanica rămâne a fi sectorul în care au loc cele mai multe accidente rutiere. 


DIRECȚIA GENERAL LOCATIV-COMUNALĂ ȘI AMENAJARE

Pregătirea către sezonul rece:

Toate lucrările de pregătire a fondului locativ pentru sezonul rece au fost finalizate. Săptămâna precedentă au fost eliberate materialele pentru repararea acoperișurilor.

Salubrizarea:

Săptămâna anterioară au fost evacuate 104 de rute de crengi. Crengile au fost evacuate în toate sectoarele.


PRETURA CIOCANA

Crengile din curți se evacuează în continuare. Pe str. Transnistriei 2/1 s-a stricat tocatorul. Recent acesta a fost reparat și se continuă cu tocare crengilor care au mai rămas.  

Săptămâna trecută pretura a avut o ședință comună cu fondurile locative și reprezentanții SA „Termoelectrica”. S-a discutat care sunt acțiunile care trebuie întreprinse pentru ca în următoarele două săptămâni blocurilor să fie pregătite pentru sezonul rece.

În continuare se lucrează la reparația Aleii Mircea cel Bătrân. 


PRETURA CENTRU

Săptămâna precedentă au fost evacuate 107 de rute de crengi, iar fondul locativ este pregătit în proporție de 64%


PRETURA BOTANICA

Crengile au fost evacuate practic în toate curțile, înafară de 3 străzi. Săptămâna aceasta vor fi evacuate crengile și de pe acele străzi.

Astăzi, 4 septembrie vor fi curățite platourile de stocare a crengilor de la gimnaziul Decebal și terenul de la Mircea cel Bătrân, Valea Crucii 6 și Cimitirul Eroilor (str. Decebal 17).  

Fondul locativ este pregătit în proporție de 60%.  Cooperativele de construcţie a locuinţelor (CCL) și asociaţiile proprietarilor locuinţelor privatizate rămân în urmă la acest capitol, însă pretura va face tot posibilul să conlucreze cu întreprinderile pentru a finaliza lucrările.


PRETURA RÎȘCANI 

La salubrizarea sectorului s-au implicat 844 de persoane,  33 de unități de tehnică specială au lucrat pentru a evacua 53 de rute de crengi. S-a cosit iarbă la 39 de blocuri și s-au evacuat 6 rute de gunoi.

Toate crengile au fost evacuate.

Pregătirea blocurilor pentru sezonul rece:

IMGFL 17-23

CCL

În sectorul Râșcani va fi dat în exploatare un scuar de pe str. Kiev 8/1, amenajat cu susținerea unui agent economic.PRETURA BUIUCANI

La 21 august a avut loc redeschiderea bibliotecii pentru copii „Ion Creangă”.  Spațiul bibliotecii s-a dublat de la 600 m. p. la 1200 m.p. Costul estimativ al lucrărilor este în valoare de 11 milioane lei

O placă comemorativă a fost dedicată sciitoarei Leonida Lari, cu ocazia Zilei Limbii Române. Costul estimativ al lucrărilor a fost de 80 000 lei.

Pregătirea pentru sezonul de iarnă este în proporție de 80%.ÎNTREPRINDEREA MUNICIPALĂ „ASOCIAȚIA DE GOSPODĂRIRE A SPAȚIILOR VERZI”

Pe parcursul săptămânii precedente au avut loc lucrări de curățire și doborâre a arborilor de pe străzi în număr de 370. Săptămâna aceasta vor fi efectuate lucrări în cartiere, păduri și parcuri.

Sensul giratoriu de pe str. Negruzzi va fi amenajat începând cu ziua de 4 septembrie 2017.


SERVICIUL PROTECȚIEI CIVILE ȘI SITUAȚIILOR EXCEPȚIONALE

Săptămâna trecută au avut loc 92 intervenții, inclusiv 6 incendii.

Incendiul de pe strada Gheorghe Coșbuc 13

În urma incendiul au ars bunuri materiale. Cauza incendiului a fost imprudența în timpul fumatului, iar persoana vinovată este însăși stăpâna apartamentului.  Incendiul a fost constatat și lichidat.


ÎNTREPRINDEREA „EXDRUPO” SAU ÎNTREȚINEREA INFRASTRUCTURII RUTIERE

Aleea Mircea cel Bătrân, Str. Petricani, sensul giratoriu de pe bulevardul Negruzzi au fost principalele obiective de desfășurare a lucrărilor de infrastructură. 

În total au fost asfaltate drumuri de 9300 m.p. A fost aplicat marcaj rutier pe o suprafață de 1460 m. p. Au fost instalate 55 indicatoare rutiere. 


REGIA TRANSPORT ELECTRIC CHIȘINĂU

De la 1 septembrie 2017, au fost emise 302 unități de transport, care au fost echipate și dezinfectate. Numărul de conducători și șoferi a fost ajustat pentru călători.


DIRECȚIA TRANSPORT PUBLIC ȘI CĂI DE COMUNICAȚIE

Pe parcursul săptămânii precedente s-au finalizat amenajările la anveole și racordări pe tronsonul Bulgară și Maria Cebotari. S-a pavat tronsonul Maria Cebotari – Serghei Lazo.

Pentru săptămâna viitoare sunt planificate lucrări pe tronsoanele Serghei Lazo – Toma Ciorbă și Mihai Viteazu – Ion Creangă.

Degradarea transportului rutier la stațiile transportului public

Săptămâna aceasta va fi convocată o ședință în care vor fi depistate cauzele principale și elaborate soluții. Preventiv, cauzele sunt degradările straturilor de fundație și temperaturile mari din această vară.


DIRECȚIA EDUCAȚIE, TINERET ȘI SPORT

Festivitatea de 1 Septembrie din cadrul școlilor a avut loc organizat, cu participarea a reprezentanților Guvernului, Ministerului Educației, Primăriei și preturilor.  Ora de dirigenție s-a desfășurat sub genericul „ Limba noastră-i o comoară”.


Responsabil: Paulina Cernăuțanu

 

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md