În această rubrică, prezentăm principalele acțiuni ale autorităților locale din Chișinău pentru soluționarea problemelor prioritare ale locuitorilor municipiului. Acestea au fost identificate în urma unui sondaj reprezentativ pe un eșantion de 1300 de persoane, în perioada 5 iulie – 4 august 2019.

În capitală se numără circa 900 de străzi cu o lungime totală de peste 1000 km. Acestea sunt un element urbanistic important, care trebuie să ofere în primul rând siguranță și confort locuitorilor și vizitatorilor orașului. Conform sondajului, calitatea drumurilor și a trotuarelor este cea mai importantă problema a locuitorilor municipiului Chișinău. 48% au numit drept problema principală calitatea drumurilor, iar 20% – calitatea trotuarelor.

Această problemă cuprinde mai multe aspecte: calitatea suprafeței așternute (prezența gropilor, durata de viață a asfaltului sau a pavajului); accesibilitatea trotuarelor; siguranța în trafic (marcaje, indicatoare, treceri de pietoni, pasaje subterane); locurile de parcare; formarea ambuteiajelor.

Aleșii locali au promis rezolvarea problemei prin elaborarea planurilor anuale de reparații și întreținere a drumurilor și a planurilor de mobilitate urbană, organizarea transparentă a licitațiilor pentru lucrările de rigoare, repararea pasajelor subterane și a trotuarelor etc. Vă prezentăm principalele acțiuni întreprinse de noua administrație a capitalei, pe câteva din cele mai importate aspecte:

Lucrări de reparație în mai multe sectoare

Repararea trotuarelor pe str. Nicolae Testemițanu și str. Ion Inculeț cu un cost total de circa 5 milioane de lei;
Detalii

Alocări din bugetul național

Din bugetul național au fost alocate încă 100 milioane de lei pentru reabilitarea integrală a străzii Albișoara, trotuarelor de pe străzile A. Pușkin și M.G. Bănulescu Bodoni...
Detalii

Lucrări de reparație în sectoarele Rîșcani și Ciocana

Au demarat lucrări de reabilitare a str. Miron Costin pe 16 mii km² cu un cost total de 7 milioane de lei;
Detalii

Renovarea aleii de pe bd. Mircea cel Bătrân

În pofida promisiunilor primarului de organizare transparentă și corectă a concursurilor publice, acesta a nimerit în vizorul portalului anticoruptie.md. Jurnaliștii au reflectat lucrările de renovare a aleii de pe bd. Mircea cel Bătrân...
Detalii

Raportul primarului

S-a intervenit cu asfalt rece pe 200 de străzi și s-au reparat trotuare pe 3 adrese
Detalii

Aprobarea bugetuli municipal

Au fost alocate peste 415 milioane de lei pentru îmbunătățirea calității drumurilor și trotuarelor din oraș în 2020
Detalii