Primăria Mea în Direct: Live cu Adrian Culai, consilier CMC

Tradițional, echipa Primăria Mea începe weekend-ul alături de consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Săptămâna aceasta ne-am întâlnit cu reprezentantul PLDM, consilierul Adrian Culai.

L-am găsit lucrând de dimineață în incinta primăriei. Consilierul ne-a mărturisit că a reușit în prima parte a zilei să participe la ședința în carul căreia s-a evaluat situația patrimoniului public al orașului, după care urmează să se dedice activității sale primare în calitate de Director General al F.C.P.”ONDJO” SRL.

Principale subiecte care s-au discutat în timpul întâlnirii au fost:

– Provocările unui consilier municipal;

– Conlucrarea dintre consilierii municipiului Chișinău;

– Situația drumurilor capitalei pe timp de iarnă;

– Alimentația din grădinițe;

Consilierul Adrian Culai a afirmat că cea mai mare provocare pentru un consilier este de a asigura ca la sfârșitul mandatului municipiul Chișinău să fie un oraș european. Provocarea e determinată și de existența diferitor păreri cu privire la cum ar trebui să se realizeze această transformare a Chișinăului în cadrul consiliului, dar subliniază că deși viziunile diferă, toți consilierii își doresc un Chișinău dezvoltat. Pentru aceasta este necesar ca Consiliul Municipal să examineze probleme prioritare pentru locuitori și mai puțin chestiuni cu privire la amplasarea busturilor.

Reprezentantul PLDM a comentat, de asemenea, cu privire la situația drumurilor din capitală în timp de iarnă, menționând că e indignat de faptul că autoritățile niciodată nu sunt pregătite și mereu sunt surprinse de „venirea iernii”.

Un alt subiect sensibil abordat de colegul nostru, Oleg Tomșa, a constituit problema alimentației din grădinițe. Consilierul ne-a mărturisit că această situație nu e recentă. La moment, însă, consiliul nu poate interveni pentru că Tverdohleb este suspendată și nu poate fi audiată. Amintim că Adrian Culai este membru al Comisiei grădinițelor, responsabilă de examinarea activității și situației instituțiilor preșcolare.

Consilierul a mai adăugat că această situație s-a creat din cauza modului cum se desfășoară licitațiile. Conform consilierului, trebuie de introdus condiții mai aspre pentru desfășurarea licitațiilor publice.

Spre final, consilierul a afirmat, în contextul sărbătorilor de iarnă, că își dorește de la Moș Crăciun un oraș european care să bucure cetățenii săi.

Live-ul cu Adrian Culai, consilier CMC, se încadrează în eforturile echipei Primăria Mea de a spori comunicarea dintre consilierii municipali și cetățenii capitalei. Scopul rubricii este de a familiariza locuitoriii orașului Chișinău cu activitatea consilierilor locali. Echipa Primăria Mea îndeamnă cetățenii să se implice activ în desfășurarea live-urilor cu aleșii locali pentru ca întrebările adresate  să reflecte cât mai fidel preocupările și necesitățile lor.

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md