PL-ul revine în Consiliul Municipal

La ședința Consiliului Municipal Chișinău din 14 aprilie au participat, pentru prima dată în ultimele două luni, fracțiunea Partidului Liberal. Liderul fracțiunii, Ion Cebanu, a argumentat absența prin ilegalitatea activității noului Consiliu și a menționat că de acum înainte fracțiunea PL va fi prezentă la ședințe.

„Acum 2 luni fracțiunea PL a luat decizia de a părăsi ședințele CMC. Din februarie și până în prezent au fost trecute doar 26 din 81 chestiuni din ordinea de zi. O treime sunt ilegale. În cadrul acestor ședințe au fost aprobate 139 proiecte funciare în valoare de câteva mln de euro. Iată un exemplu de decizie ilegală: cu privire la prelucrarea și depozitarea deșeurilor solide din mun. Chișinău. „se pune în sarcina primarului să poarte tratative cu compania…” fără transparență, fără concurs. ” a declarat Ion Cebanu.

„Pe parcursul acestei ședinte au avut loc intimidări ale funcționarilor. Au schimbat secretarul în plină ședintă, ceea ce contravine tuturor normelor legale. Toate deciziile lor s-au rezumat la crearea comisiilor și organizarea dezbaterilor publice. Nu cred că asta vor cetățenii. Ei vor rezolvarea problemelor. Având în vedere că abia s-a ajuns la p.26, iar practic o treime din cele aprobate sunt la limita legii, cetățenii cu probleme sunt chemați pe la partide, pe la ședințe, având în vedere acest proces netransparent, alianța PSRM – PPEM, am decis să intrăm și să participăm la ședințele CMC. Noi nu putem sta indiferenți la problemele cetățenilor.”

Echipa PRIMĂRIAMEA va urmări în continuare activitatea Consiliului Municipal și a fracțiunii Partidului Liberal în cadrul acestora.

sursa foto: realitatea.md

Etichete: , , ,

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md