PrimariaMea
Consilierii cer reexaminarea deciziei de privatizare a terenului din parcul Valea Morilor Image
21 mai 2016

Consilierii cer reexaminarea deciziei de privatizare a terenului din parcul Valea Morilor

 La ședința Consiliului Municipal Chișinău din 19 mai,  aleșii locali din partea PL, PCRM, PN, PLDM, PD, PPEM, dar și consilierul neafiliat Ion Ștefăniță au decis prin vot majoritar darea sub construcție a unui teren  - o zonă verde din parcul Valea Morilor, care se află aproape de ambasada Ucrainei și cea a statului Qatar. Această decizie a fost cu vehemență criticată de consilierii socialiști, iar membrii fracțiunii Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” s-au autosesizat și au anunțat că vor cere reexaminarea deciziei.

În cadrul ședinței din 19 mai, consilierii au examinat subiectul privind ”PRIVATIZAREA TERENULUI AFERENT OBIECTIVULUI PRIVAT AL ASOCIAȚIEI OBȘTEȘTI TENIS CLUB „PROFI-SPORT” DIN STR. VASILE LUPU”, votând în cele din urmă decizia cu o majoritate de 29 de voturi. În zona dată sunt instalate 10 blocuri de beton care sunt înregistrate acolo în calitate de construcție. Zona era folosită pentru depozitarea nămolului atunci cînd lacul din parc era curățat, fiind situat în zonă de protecție și, în conformitate cu planul general, având un statut special.

 În semn de protest, consilierii socialiști au părăsit sala. "Terenul din Valea Morilor de lîngă Ambasada Ucrainei/QATAR votat pentru a fi înstrăinat cu votul PL, PPE, PN, PLDM, PCRM, PD. Sa nu fie intrebari la acești pseudo-luptători. Acesta si altele va fi contestat in intanta de PSRM. Hoții s-au apucat de furat! Acest lucru nu și-a permis nici coaliția precedentă comunisto-liberală. Doar REFERENDUM! Și datorită unor asemenea cazuri împreună cu anticipate pentru consiliu." a anunțat pe pagina sa de facebook liderul fracțiunii PSRM, Ion Ceban.

După mai multe sesizări parvenite din partea societății civile, fracțiunea Blocului Electoral „PPEM – Iurie Leancă” a solicitat în ziua următoare reexaminarea acestei decizii.  Astfel, consilierii PPEM, au atras atenția la faptul că, chiar dacă proiectul se referă la privatizarea terenului aferent unui obiectiv privat, din fotografiile expediate de societatea civilă se vede clar că nu este vorba de vreun obiectiv sau construcție, ci doar de niște blocuri de beton care sunt amplasate ca să creeze impresia unui fundament.

„PPEM crede că un partid politic trebuie să aibă capacitatea de a reveni asupra unor proiecte votate, dacă primește argumente clare că este necesara revizuirea acestora, cum este și acest caz. Totodată, mulțumim societății civile pentru sesizarea expediată și ne manifestăm disponibilitatea și deschiderea noastră de a coopera pe subiectele, informațiile, ideile, pe care societatea civilă le are”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, consilierul municipal, Oazu Nantoi.

Solicitat de echipa PRIMĂRIAMEA, consilierul neafiliat Ion Ștefăniță a anunțat: "Din câte cunosc, scopul este construcția unui complex sportiv. Pe agenda ședinței sunt peste 400 de subiecte, nu le pot verifica singur pe toate, mă bazez pe cei care au resursele umane, deci, fracțiunile din CMC, care, cred eu, au verificat toate subiectele. Pentru mine filtrul de vot era PSRM, întrucât ei verificau minuțios toate subiectele. Respectiv, când au părăsit ei sala, filtrul de vot erau PPEM, PCRM, PN. Până atunci, eu îi invit pe toți consilierii în sală, iar acolo unde sunt argumente clare, orice subiect poate fi supus reexaminării sau chiar respingerii de către CMC."


Distribuie