Fracțiunea PSRM în CMC și-a prezentat bilanțul activității pentru 2016 și prioritățile pentru 2017

La 2 februarie 2017, membrii fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal au susținut o conferință de presă cu tema „Bilanțul activității fracțiunii PSRM în CMC pentru 2016 și prioritățile pentru 2017”. În cadrul acesteia, consilierii municipali au vorbit despre principalele realizări din anul trecut, cum ar fi transparentizarea activității Consiliului Municipal și includerea mai multor inițiative sociale pe ordinea de zi, dar și au setat prioritățile de bază pentru anul curent. Printre acestea se numără demiterea primarului Dorin Chirtoacă, elaborarea și definitivarea planului urbanistic și adoptarea bugetului pentru 2017.
Potrivit lui Ion Ceban, președintele fracţiunii PSRM, principala realizare a consilierilor municipali din partea PSRM a fost faptul că „niciun membru al fracţiunii socialiștilor nu a votat vreo decizie controversată care s-ar referi la darea în arendă sau vinderea unor terenuri”. În același timp, consilierul municipal a declarat că „fracţiunea PSRM în CMC a reuşit să facă activitatea Consiliului mai transparentă și să implice la maximum societatea civilă.”
Bilanțul activității fracțiunii PSRM în CMC pentru 2016 (1)
Vorbind despre prioritățile pentru anul 2017, Ion Ceban a atras o atenție deosebită obiectivului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă. Liderul fracțiunii a declarat că la momentul dat este în curs de elaborare o cerere către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de contestare a refuzulului instanțelor locale cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului.
“Din păcate, primarul și majoritatea parlamentară au încercat să blocheze activitatea CMC, şi în primul rând este vorba despre statutul legii municipiului Chișinău. Odată ce primarul a înţeles că furtul “la greu” sub formă de arendă și vânzare de terenuri, care până acum au fost “pâinea caldă” a Partidului Liberal, nu mai merge, îndată a decis să schimbe legea ” – a declarat Ion Ceban.
În același timp, consilierul municipal a invocat faptul că Dorin Chirtoacă a lipsit de la locul de muncă timp de 11 luni. Consilierii PSRM susțin că sub jurisdicţia primarului se află un număr mare de muncitori, aproximativ 1000 oameni, însă în oraş continuă să persiste haosul şi dezordinea. În special, bulevardul Ştefan cel Mare, care era preconizat să fie dat în exploatare încă în 2015, până în prezent se află în reparaţie.
Puteți vedea și alte priorități ale fracțiunii PSRM în CMC pentru 2017 mai jos:
Prioritățile fracțiunii PSRM în CMC pentru anul 2017 (1)
Video-ul integral de la conferința de presă îl puteți urmări mai jos:
https://www.privesc.eu/arhiva/73210/Conferinta-de-presa-cu-tema–Bilantul-activitatii-fractiunii-PSRM-in-CMC-pentru-2016-si-prioritatile-pentru-2017-

Etichete: ,

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md