Curtea de Apel Chişinău a pus sechestru pe toate bunurile Direcţiei Construcţii Capitale Primăriei Chişinău

Curtea de Apel Chişinău a pus sechestru pe toate bunurile Direcţiei Construcţii Capitale a primăriei mun. Chişinău şi a stabilit un administrator provizoriu pentru această structură, una dintre cele mai bogate din punct de vedere patrimonial, care riscă să intre în proces de insolvabilitate, transmite IPN cu referire la o Încheiere a Instanţei, emisă acum aproape două săptămâni.

Curtea de Apel Chişinău a luat aceste şi alte măsuri după ce a examinat cererea introductive depuse de reprezentantul creditorului SC „Fastcomtrans” SRL privind intentarea procesului de insolvabilitate faţă de debitorul ÎM „Direcţia Construcţii Capitale” a Primăriei mun. Chişinău. Măsurile respective au scopul de a preveni modificarea stării bunurilor debitorului.

Conform încheierii, a fost numit un administrator provizoriu, fără aprobarea căruia conducerea Direcţiei nu are voie să ia nicio decizie referitoare la a gestionarea patrimoniului.

De asemenea, se pune sechestru pe toate bunurile debitorului, inclusiv hârtiile de valoare, conturile bancare şi corespondenţa lui comercială, precum şi se suspendă executarea silită asupra bunurilor respective.

Administratorul provizoriu are obligaţia să pregătească un raport privind măsurile aplicate conform încheierii judecătoreşti, dar şi temeiurile de intentare a procesului de insolvabilitate. Raportul urmează a fi pregătit până la şedinţa de examinare a cererii introductive, stabilită pe data de 14 iunie.

Încheierea Curţi ide Apel Chişinău nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

sursa știrii: agora.md

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md