Cum rezolvăm problema subteranelor: soluțiile candidaților

În preajma alegerilor Primarului General al Chișinăului din 20 mai, PRIMĂRIAMEA s-a adresat tuturor candidaților înscriși în cursa electorală, pentru a afla ce soluții au aceștia pentru șapte probleme prioritare ale chișinăuienilor.
Vezi mai jos ce propun candidații pentru îmbunătățirea stării trecerilor pietonale subterane.


Vasile Costiuc

 Partidul Politic „Democrația Acasă”

Problema respectivă nu se regăsește în răspunsul candidatului*
 
*Candidatul nu a trimis un răspuns exact la această întrebare, însă a transmis programul său electoral, pentru a extrage din acesta răspunsul.


Andrei Năstase

 Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”

Vom lua în calcul reconstrucția tuturor pasajelor subterane în parteneriat cu misiunile diplomatice din Republica Moldova și partenerii de dezvoltare. Pasajele existente precum și altele noi pe care le vom construi, vor fi aliniate unor standarde internaționale de utilitate publică și dotate cuvenit pentru toate categoriile de pietoni, unele vor fi dotate cu mecanisme tehnologizate pentru asigurarea mobilității persoanelor cu mobilitate redusă. Pentru a fi încadrate în patrimoniul public municipal, vom lua în calcul proiectarea acestora într-un mod artistic și cu tematici culturale diverse astfel ca să unească societatea, să producă plăcere ochilor și impresiilor create. La fel vom pune la punct un regulament cu privire la ordonarea activității comerciale în cadrul acestor pasaje.


Alexandr Roșco

Partidul Politic „Casa Noastră-Moldova”

Starea subteranelor este oribilă. Necesită reparații și iluminare.


Valeriu Munteanu

 Partidul Liberal

Problema respectivă nu se regăsește în răspunsul candidatului.


Ion Ceban

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Trecerile subterane, în marea lor parte, s-au transformat în locuri de groază pentru locuitorii capitalei. Miros urât, gunoi, comerţ neautorizat, cerşetori, iar deseori locul unde se comit infracţiuni împotriva persoanelor şi bunurilor lor – acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile negative a ceea ce prezintă astăzi trecerile subterane din capitală. Noi avem un program special care prevede nu doar amenajarea corespunzătoare, ci şi securizarea acestor treceri. Nu în ultimul rând, programul nostru prevede acţiuni dure împotriva comerţului neautorizat ce are loc în aceste pasaje, pe care le vom implementa în comun cu autorităţile abilitate ale administraţiei publice centrale. Trecerile subterane au fost gândite pentru asigurarea comodităţii şi siguranţei cetăţenilor şi anume acestui obiectiv ele vor corespunde după ce voi prelua mandatul de Primar al capitalei.


Victor Strătilă

Partidul Verde Ecologist

– Efectuarea unui studiu al evaluării stării tuturor subteranelor;
– Adaptarea subteranelor pentru confortul pietonilor cu necesităţi speciale;
– Amenajarea corespunzătoare a subteranelor;
– Construirea unor noi subterane în locurile aglomerate.


Alexandra Can

Partidul Naţional Liberal

Amenajarea spaţiilor subterane prin:
– iluminare;
– salubrizare;
– eficientizarea prin valorificarea spațiului folosit de unitățile comerciale;
– securizarea celor care trec prin acestea;
– rezolvarea problemei persoanelor cu probleme care se regăsesc în pasajele subterane.


Maxim Braila

Partidul Popular din Republica Moldova

Starea subteranelor este degradantă. De comun cu agenții economici care își desfășoară activitatea în perimetrul subteranelor va fi elaborat un plan de reabilitare a acestora.


Silvia Radu

Candidată independentă

Vreau să vă reamintesc faptul că după atâția ani, când nimeni nu s-a ocupat de această problemă, în timpul când am fost Primar General Interimar, am dispus scoaterea porților de acces, ca subteranele să nu se mai închidă noaptea. De asemenea, am dispus ca în acest an să înceapă lucrările de reabilitare a acestor pasaje.


Alexandru Mîțu

Partidul Ruso-Slavean din Moldova

Nu am primit niciun răspuns.


Constantin Codreanu

 Partidul Unității Naționale

– Salubrizarea subteranelor;
– Iluminarea subteranelor pe timp de noapte.


Campanie realizată în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, grație suportului poporului american, oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
logo

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md