„CE SE’NTÂMPLĂ, CHIȘINĂU?” cu Ana Gherciu

Pe 6 februarie,  rubrica  săptămânală a știrilor despre municipiul Chișinău a fost prezentată de către o bună prietenă a noastră – Ana Gherciu,  jurnalistă la Moldova.org. 

Prima știre pe care a prezentat-o Ana a fost: Autoritățile municipale cer pârghii legale pentru a putea ridica automobilele parcate neregulamentar. „De când m-am întors în Chișinău, cam deja de cinci ani, eu merg pe jos și sunt pieton toată ziua. … văd în fiecare zi mașini parcate aiurea, chiar și pe treceri de pietoni. Am văzut și polițiști care amendează. Nu prea văd polițiști care să scoată plăcuțele, pentru că Dorin Chirtoacă de asta spune că e cam penibil ca polițiștii să dezșurubeze plăcuțele alea și să le poarte în portbagajul automobilului de serviciu.” Ana s-a adresat și Primarului General: „Domnule Chirtoacă, mai întâi ar trebui să creați condiții pentru șoferi, ca ei să aibă unde parca aceste mașini, și când mă refer la crearea acestor condiții de parcare nu mă refer la tăierea din trotuarele dedicate pietonilor. Faceți parcări subterane, parcări supraetajate. „

A doua știre expusă de Ana a fost: În peste 60% dintre unitățile comerciale amplasate în preajma școlilor din municipiile Chișinău și Bălți se vând țigări. „La fel continuă și comercializarea de fast food-uri, chiar în inima Chișinăului, lângă Liceul Gheorghe Asachi.”

În continuare, invitata noastră a vorbit despre supraaglomerarea străzilor în perioada sărbătorilor care se apropie (Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Ziua Mărțișorului), cauzată de comercializarea felicitărilor, florilor și a mărțișoarelor. Ana a accentuat problema din intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și a străzii Pușkin, situată chiar lângă Piața Marii Adunări Naționale. „De ce nu s-ar muta acolo [în Piața Marii Adunări Naționale], pentru că în fiecare an sunt aceleași locuri aprobate de Primărie. Avem atâtea spații în Chișinău în care ar putea să vândă, în spații amenajate frumos, cum sunt căsuțele de Crăciun, de exemplu. „

Ana a încheiat rubrica de luni prin a îndemna chișinăuienii să meargă premiera filmului semnat de regizorul autohton Igor Cobileanski, „Afacerea Est”, care se rulează în cinematografele din Chișinău.

Noi susținem cu drag îndemnul Anei și vă invităm să urmăriți și în continuare rubrica noastră săptămânală. O puteți urmări pe Ana Gherciu aici, intrați pe portalul Moldova.org pentru a-i urmări activitatea și, evident, nu uitați să ne dați like paginii noastre de facebook.

Dacă ai și tu curajul și dorința să participi în rubrica noastră de luni, scrie-ne pe facebook sau la adresa de email echipa@primariamea.md.

Rubrica integrală o puteți urmări mai jos:

 

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md