PrimariaMea
Ajută-ne să lucrăm pentru un oraș mai bun Image
25 mai 2020

Ajută-ne să lucrăm pentru un oraș mai bun

Dragi cititori și cetățeni care vor un oraș mai bun, frumos, confortabil și sigur,

Până pe 29 mai, puteți redirecționa 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală pe care vreți să o susțineți. Există o mulțime de organizații minunate care oferă o varietate de servicii foarte importante pentru cetățeni. Din acest an, puteți redirecționa și către Primăria Mea la IDNO: 1017620003813. Pentru unii dintre voi poate fi chiar dificil să faceți o alegere. Vă înțelegem :)

Contribuțiile voastre vor însemna în primul rând că munca noastră este relevantă și că ne oferiți un credit să devenim mai buni. 

Dincolo de asta, de-a lungul activității noastre, am organizat multe activități fără vreo susținere financiară. Am contribuit cu timpul și expertiza noastră. Avem obiceiul să spunem „Da” rapid la întrebările sau propunerile cetățenilor. Dacă am avea niște bani deoparte, ne-am permite să organizăm poate mai multe discuții și dezbateri publice pe probleme locale și urbane, dar am și investi mai mult în dezvoltarea noastră ca asociație.

Vom fi responsabili și deschiși cu orice sumă pe care o vom primi în urma acestor redirecționări. Vă mulțumim! ♡

Cum puteți redirecționa aceste 2%?

Mecanismul este unul simplu: fiecare persoană rezidentă sau plătitoare de impozite către statul Republica Moldova, poate direcționa 2% din acest impozit către o organizație sau cult religios. Redirecționarea nu presupune costuri adiționale, ci înseamnă simplu că 2% din impozit, care trebuiau oricum să fie direcționate către stat, pot fi expediate unui ONG pentru susținerea activității acestuia. Tot ceea ce trebuie să facă doritorii, este să:

-          Verifice dacă organizația pe care doresc să o susțină se află în lista beneficiarilor;

-          Depună declarația pe venit, adăugând în secțiunea M codul fiscal al organizației alese;

-          Dacă doresc, să informeze organizația despre această alegere, pentru o evidență mai simplă.

În anul 2020, doritorii să depună declarația o pot face până pe 29 mai, atât online, cât și fizic.

Depunerea declarației pe venit în detaliu

Pentru depunerea fizică, doritori trebuie să meargă la un centru de deservire fiscală din țară, cu propriul buletin, și să roage completarea declarației de către un funcționar responsabil. Cât declarația se completează, este important de menționat că se dorește redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către un ONG/cult religios, și de oferit în scris codul fiscal. Totodată, recomandăm și să cereți o copie fizică a declarației, în care să puteți vedea tot ceea ce ține de veniturile pe anul 2019, impozitele achitate, dar și să verificați să fie codul fiscal corect.

Pentru depunerea online, e suficient să aveți semnătura mobilă. Intrați pe site-ul de servicii fiscale, autentificați-vă cu ajutorul semnăturii mobile, alegeți „Persoană fizică”, apoi „Declarație electronică”. Pentru a nu face greșeli, vă sfătuim să selectați opțiunea „Declarație pre-completată”. În acest caz, va trebui doar să verificați veridicitatea datelor care apar în declarație, să apăsați pe „Modifică” pentru a putea introduce codul fiscal al ONG-ului și să nu uitați de „Salvează”. Ulterior va fi necesar să semnați cu ajutorul semnăturii electronice și să expediați cererea. În scurt timp, veți observa și dacă aceasta a fost acceptată sau nu.

Pentru că știm că procesul poate să pară complicat, dar de fapt nu e, vă sfătuim să priviți un video despre cum să depui declarația pe venit online, creat chiar de autorități.

Pentru orice întrebare legată de desemnare, nu ezitați să ne scrieți la adresa primariamea@gmail.com.

 


Publicat de:

Distribuie