fbpx

Fără cvorum

Şedinţa nu a avut loc din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar 11 consilieri. În ordinea de zi era inclus doar un singur punct privind desemnarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din sectoarele municipiului Chișinău.

 

Întrebat de către consilieri ce se va întâmpla în cazul în care CMC nu desemnează reprezentanți pentru aceste funcții, Adrian Talmaci a declarat că Comisia Electorală Centrală are dreptul să desemneze candidaturile respective din rezerva funcționarilor electorali.

 

Consilierii și-au exprimat regretul că nu sunt prezenți și alți colegi pentru a vota candidaturile.

 

Ion Ceban (PL): „Ne pare foarte rău că colegii din PSRM, în special, dar și ceilalți nu au înțeles importanța punctului de pe ordinea de zi. Probabil le convine mai mult ca Comisia Electorală Centrală să desemneze funcționarii electorali în birourile electorale, decât să fi desemnați de către administrația locală.”

 

Ion Ceban (PL) și-a exprimat dezaprobarea și față de comentariul Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării în cazul polițistului care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer. După discursul consilierului, ședința din 17 ianuarie a fost închisă.

 

VIDEO ședință:

 

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md