PrimariaMea
Primăria acuzată de netransparență, tarife duble pentru serviciile  celor de la Spații Verzi și petiție din partea locuitorilor străzii pietonale Image
26 iun. 2023

Primăria acuzată de netransparență, tarife duble pentru serviciile celor de la Spații Verzi și petiție din partea locuitorilor străzii pietonale

Durata ședinței: 7 ore

Pauză: 1 oră 45 min

Întârziere: 45 min

 

Nemulțumiri în rândul consilierilor municipali și acuzații privind lipsa de transparență în raport cu unele procese din cadrul primăriei Chișinău. Discuțiile contradictorii au pornit în timpul votării proiectelor privind repartizarea profitului întreprinderilor municipale. Astfel, conform unei decizii aprobate anterior de CMC, 30% din acesta este transferat în bugetul municipal, iar alte 70% merg pentru dezvoltarea întreprinderii. Deși consilierii abia aprobau aceste transferuri, au aflat cu stupoare că de facto, banii deja au fost repartizați. Secretarul CMC a recunoscut că procedura trebuia efectuată încă la mijloc de primăvară.

 

Componența CMC a examinat în ședință 34 de proiecte. Majoritatea dintre acestea au fost legate fie de majorarea capitalului social al unor întreprinderi municipale, fie de repartizarea profitului înregistrat anul trecut. Totodată, aleșii locali au aprobat tarife duble sau chiar triple pentru o serie de servicii prestate de  Î.M. ,,Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. În ședință au lipsit reprezentanții municipalității, care ar fi trebuit să examineze petiția locuitorilor din strada pietonală. Cei din urmă s-au plâns că sunt sătui de concertele gălăgioase și fumul de grătar. 

 

Și în această ședință au fost probleme legate de transmisiunea liveasigurată de primărie. Aceasta nu a fost segmentată ca anterior, dar s-a blocat de nenumărate ori. Totodată, consilierii nu și-au spus opțiunea de vot la microfon, astfel că nu a fost clar cum au votat. 

 

Durata ședinței: 7 ore

Întârziere: 45 min 

Pauză: 1 oră 45 min

 


Ordinea de zi 


 

6. Examinarea petiției colective a locatarilor din str. Eugen Doga 4

 

Secretarul CMC, Adrian Talmaci, a anunțat că responsabilii de subiect nu sunt prezenți la ședință, deoarece mai au nevoie de timp pentru examinare. 

Reprezentanții locatarilor din str. Eugen Doga 4 (strada pietonală) și-au dat dezacordul în raport cu evenimentele care se organizează în zonă. ,,Suntem deranjați de sunet intens, de fumul de la grătar care persistă până la etajele superioare. Credem că ni se încalcă drepturile. Vă rugăm să examinați petiția noastră depusă în acest sens.”, a declarat una dintre persoanele prezente. 

O altă locatară a menționat că are un copil diagnosticat cu autism. În timpul evenimentelor organizate în zonă, însoțite de muzică tare, traiul le devine insuportabil. 

 

Serghei Burgudji (P.P. „Șor”) a cerut ca responsabilii preturii de sector sa meargă în teren și să examineze problema la fața locului. Consilierul a mai îndemnat respectarea drepturilor oamenilor și să fie retrase autorizațiile deja acordate.

 

Alexandr Bondarenco (PSRM) a amintit că în momentul de față se consultă proiect de decizie despre modificarea Regulamentului privind comerțul în interior din mun. Chișinău. Socialistul a propus modificarea prevederilor legate de distanța la care acestea pot fi organizate, în raport cu blocurile de locuit. Bondarenco a recomandat cel puțin 100 m. 

 

Aliona Doroș, consilieră independentă: ,,Îmi pare rău că nu a venit nimeni să raporteze de la pretură. Aceast ă situație nu este de un weekend sau două, este de mai mult de un an. Ne mirăm cum au răbdat oamenii atâta timp disconfortul creat. Susțin modificările în regulament, propuse de socialiști. Propunem să fie stabilit și nivelul de decibeli permis.”
 


7. Informație privind etapa elaborării Regulamentului privind activitatea Comisiei municipale pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile obștești etnoculturale din mun. Chișinău și a componenței acesteia și prevederea amplasării Casei etniilor în sediul de pe Vlaicu Pârcălab 55 colț cu str. Veronica Micle 10

 

Vera Petuhov, șefa secției Secția social-umanitară și relații interetnice, a prezentat informațiile de la tribuna CMC. Conform acesteia, una dintre activitățile secției este colaborarea cu asociațiile obștești etnoculturale. Acestea au solictat să fie acceptate noi organizații etnoculturale în Comisia municipală pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile obștești. Totuși, regulamentul de funcționare a comisiei, aprobat în 2020, nu prevede procedura de acreditare a noilor organizații. Astfel, cei din Secția social-umanitară și relații interetnice au organizat un proiect de decizie, care a fost supus consultărilor. Documentul constă în:

  1. Introducerea informației/procedurii privind acreditarea noilor organizații;
  2. Modificarea componenței comisiei;
  3. Fixarea unor noi termeni de prezentare a documentelor din partea asociațiilor.

 


8. Aprobarea unor tarife pentru serviciile prestate de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”

Proiect de decizie

 

Proiectul de decizie constă în ajustarea tarifelor serviciilor prestate de Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. Conform raportorului, actualele tarife sunt sub nivelul costurilor directe și indirecte necesare în procesul de prestare a serviciilor. Prețurile propuse sunt de două ori mai mari, ori chiar de trei, decât cele aplicate la moment.

Proiectul a mai fost prezentat în CMC. Atunci, consilierii au propus divizarea tarifelor pentru persoanele fizice și cele juridice.

Noile tarife aprobate:

  • Serviciul de coordonare a proiectelor și ieșirea în teren (pers. juridice/fizice) – 615 lei/ 615 lei; 
  • Servicii de eliberare a actului fitosanitar, până la zece copaci (pers. juridice/fizice) – 910 lei/ 630 lei; 
  • Servicii de eliberare a actului fitosanitar, între 11 și 50 de arbori (pers. juridice/fizice) – 1 125 lei/ 1 350 lei; 
  • Servicii de eliberare a actului fitosanitar, peste 50 de arbori (pers. juridice/fizice) – 1 910 lei/ 1 350 lei. 

Deși au votat mai multe amendamente, proiectul de decizie nu a fost susținut în varianta finală. În aceste condiții, a rămas valabil textul proiectului de decizie inițial. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

12

6

-

-

-

1

1

1

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

4

-

2

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* În momentul votării, transmisiunea live a fost perturbată. Mai exact, imaginea transmisiunii s-a blocat, iar sunetul a dispărut. Astfel, nu am putut cunoaște opțiunea de vot a unor consilieri. 

 



9. Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”

Proiect de decizie

 

Se acceptă profitul net în sumă de 689 595 lei, obținut de Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” în anul precedent. Acesta va fi repartizat în felul următor:

  • Pentru defalcări în bugetul mun. Chișinău – 206 878 lei;
  • Investiții pentru dezvoltarea întreprinderii – 482 716 lei. 

Investițiile pentru dezvoltarea întreprinderii se vor axa pe renovarea bazei auto. Conform raportorului, aceasta se află într-o stare deplorabilă. Astfel, se va interveni în schimbarea acoperișului și ușilor, renovarea pereților.
 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

12

7

4

-

?

?

?

-

1

-

?

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

?

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală lipsea în momentul publicării sintezei

 

* În momentul votării, transmisiunea live a fost perturbată. Mai exact, imaginea transmisiunii s-a blocat, iar sunetul nu s-a auzit. Astfel, nu am putut cunoaște opțiunea de vot a unor consilieri. Totodată, unii consilierii nu au anunțat votul la microfon. Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi „pentru”.
 


10. Operarea de modificări și completări la decizia Consiliului Municipal Chișinău nr. 1/7 din 11.02.2022

Proiect de decizie 

 

Într-o ședința anterioară, consilierii municipali au aprobat transmiterea unor WC-uri publice în gestiunea economică a Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”. Acestea se află în Grădina Publică a Catedralei Mitropolitane și datează din anul 1970. Anterior, WC-urile au fost în gestiunea Î.M. „Autosalubritate”. Totuși, proiectul a ajuns repetat în CMC, deoarece suprafața acestora a fost introdusă eronat:

  • Se modifică pct. 1 la decizia CMC, sintagma „suprafața de 127,3 mp” se substituie cu „suprafața interioară de 108 mp”;
  • În procesul-verbal de predare-primire a WC-urilor publice în gestiunea economică a Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, se modifică suprafața de „127,3 mp” cu „108 mp”, iar „125 mp” cu „77,1 mp”.

Comisia buget a oferit aviz negativ (2 voturi „pentru” și 3 „abțineri”).

Alexandr Odințov (PSRM) a propus trimiterea proiectului la reexaminare. Consilierul a cerut informații suplimentare, care să confirme veridicitatea suprafețelor în condițiile în care eroarea de măsurare este destul de mare. 

 

Statut: Reexaminare

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

12

7

4

-

?

-

-

-

-

1

-

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

1

1

-

1

-

-

1

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

-

-

-

-

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

1

1

1

1

1

1

1

-

 

* În momentul votării, transmisiunea live a fost perturbată. Mai exact, imaginea transmisiunii s-a blocat, iar sunetul a dispărut. Astfel, nu am putut cunoaște opțiunea de vot a consilierului Serghei Burgudji. 

 


11. Informație cu privire la cheltuielile pentru consumul de energie electrică pentru fiecare suburbie în mun. Chișinău pentru anul 2021, 2022 și începutul anului 2023

 

Veaceslav Buț, directorul Î.M. „Lumteh”, a declarat că în primele cinci luni ale anului, suburbiile mun. Chișinău au consumat circa 4 mil. kWh. Consumul constituie cheltuieli totale de circa 12 mil. lei.

Raportorul a declarat că informația va fi prezentată ulterior pe adresa consilierilor, fără a oferi date per suburbie.

Ludmila Polodiuc, consilieră independentă, a menționat că sunt necesare modificări, așa încât plata pentru cheltuielile consumului de energie electrică să fie efectuată din bugetul suburbiei. În momentul de față, în baza unui acord încheiat cu Direcția Generală Mobilitate Urbană, cheltuielile sunt suportate de municipiu. 

Valentin Cebotari, consilier independent, a criticat propunerea Ludmilei Polodiuc: „Pentru unele primării din suburbii, achitarea facturii la energia electrică consumată pentru iluminatul stradal va fi o povară. Va duce la situația în care primăria efectiv nu va avea bani cu ce să plătească, lumina va fi deconectată, iar oamenii vor umbla prin beznă.”

 


12.1  Majorarea capitalului social al Î.M. ,,Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”

Proiectul de decizie nu a fost publicat în momentul examinării în CMC
 

Proiectul a  fost supus votului fără prezentare, iar textul acestuia lipsea de pe site-ul primăriei. 
 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

9

6

4

-

?

1

-

-

-

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

1

-

1

1

1

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală lipsea în momentul publicării sintezei

 

* Aprobat cu 32 de voturi „pentru”. În momentul votării, transmisiunea live s-a oprit preț de câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 


 


12.2 Majorarea capitalului statutar al instituției medico-sanitare publice Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”

Proiect de decizie 
 

 

Capitalul social al instituției medicale se majorează cu 10 106 329 lei.

Suma de bani a fost cheltuită pentru reparația blocului de operație și dotarea acestuia cu echipament. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

?

?

4

-

-

1

1

-

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

1

1

1

1

?

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală

 

* Aprobat cu 35 de voturi „pentru”. În momentul votării, transmisiunea live s-a oprit preț de câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 


 


12.3 Majorarea capitalului social al Î.M. Regia „Exdrupo”

Proiect de decizie

 

A fost acceptată majorarea capitalului social pentru Î.M. Regia „Exdrupo” în mărimea achiziției de 9 597 777 lei, din contul alocațiilor de la bugetul municipal. 

Proiectul a fost votat fără prezentarea acestuia de către raportor. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

11

7

4

-

-

1

1

-

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

?

1

?

?

?

?

?

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* Aprobat cu 36 de voturi „pentru”. În momentul votării, transmisiunea live s-a oprit preț de câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 


 


12.4 Majorarea capitalului social al Î.M. Rețelele Electrice „Lumteh”

Proiect de decizie
 

S-a acceptat majorarea capitalului social al Î.M. Rețelele Electrice „Lumteh” cu 2 970 307 lei, redirecționat din profitul net pentru anul 2019-2020. Totodată, profitul net obținut în anul 2018, în sumă de 2 434 292 lei, se redirecționează pentru acoperirea pierderilor din anii precedenți. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

11

1

-

-

1

?

?

?

?

?

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

3

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

1

1

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* Aprobat cu 31 de voturi „pentru”. În momentul votării, transmisiunea live s-a oprit preț de câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 


 


Consilierii au mers la pauza de prânz. Ședința a fost reluată după o oră și 45 de minute. 


 

12.5 Majorarea capitalului social al Î.M. ,,Primtrans”

Proiect de decizie

 

S-a acceptat majorarea capitalului social al întreprinderii cu 83 544 lei, din profitul net al anilor 2017, 2020, 2022. Profitul va merge pentru dezvoltarea entității.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

3

8

4

2

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

-

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală lipsea în momentul publicării sintezei

 



12.6 Majorarea capitalului social al Î.M. de Gestionare a Fondului Locativ nr. 7

Proiect de decizie

 

S-a acceptat majorarea capitalului social al întreprinderii cu 81 958 lei, redirecționat din profitul unității pentru anul 2018.
 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

3

8

4

2

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

-

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală


 


12.7 Majorarea capitalului social al Î.M. pentru Servicii Locative sectorul Ciocana

Proiect de decizie

 

S-a acceptat majorarea capitalului social al întreprinderii cu 66 164 lei, redirecționat din profitul unității pentru anul 2019.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

4

7

3

2

1

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

-

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 
 


12.8 Majorarea capitalului social al Î.M. ,,Infocom”

Proiect de decizie

 

S-a acceptat majorarea capitalului social al întreprinderii cu 1 855 439 lei, redirecționat din profitul unității pentru perioada 2017-2021.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

4

7

3

1

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală

 



12.9 Majorarea capitalului social al Î.M. Teatrul Municipal de Păpuși ,,Guguță”

Proiect de decizie

 

Capitalul social al întreprinderii se majorează cu 66 972 lei, redirecționat din profitul înregistrat pentru anul 2017.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

4

7

4

1

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 


12.10 Majorarea capitalului social al Î.M. pentru Servicii Locative sectorul Botanica

Proiect de decizie

 

Capitalul social al întreprinderii se majorează cu 175 021 lei, redirecționat din profitul înregistrat pentru perioada 2018-2021.
 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

4

7

4

1

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală

 


12.11 Majorarea capitalului social al Î.M. „Grădina Zoologică”

Proiect de decizie

 

Î.M. „Grădina Zoologică” își majorează capitalul social cu 929 160 lei. Banii vin din profitul net acumulat în 2021.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

5

6

4

1

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 


12.12 Majorarea capitalului social al Î.M. „Parcul Dendrariu”

Proiect de decizie

 

Capitalul social al întreprinderii crește cu 4 787 270 lei. Banii sunt redirecționați din profitul pentru perioada 2017-2021.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

5

7

4

2

2

1

1

1

-

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 
 


12.13 Majorarea capitalului social al Î.M. „Liftservice”

Proiect de decizie
 

Profitul întreprinderii, în sumă de 442 521 lei, pentru perioada 2017-2019, este trecut în capitalul social.

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

5

7

4

2

2

1

1

1

1

-

-

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 
 


12.14 Majorarea capitalului social al Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”

Proiect de decizie

 

Se majorează capitalul social cu 14 929 275 lei, din profitul pentru perioada 2019-2021.

Aurel Rusu, Fracțiunea Platforma DA: ,,Cei care vor să intre cu automobilul pe teritoriul cimitirelor s-au confruntat cu situația când li s-a perceput o taxă mai mare, de 80 de lei, decât cea fixată de 20 de lei. Acest lucru s-a întâmplat cu proprietarii care aveau un automobil ceva mai mare. În baza la ce a fost introdus tariful? Acesta nu era un microbuz.” Contabila întreprinderii a explicat că este în funcție de masa mașinii.

La același subiect s-a referit și Ruslan Verbițchi. Consilierul a cerut detalii despre metoda de cântărire a automobilelor.

A. Rusu: ,,La ochi.”

Contabila Î.M. ,,Combinatul Servicii Funerare”: ,,Noi acum raportăm la alt subiect.”

În acest context, Verbițchi a îndemnat consilierii să nu susțină proiectul. 

 

Statut: Respins

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

-

-

4

2

-

1

1

1

-

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

8

7

-

-

2

-

-

-

1

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1

 

 



12.15 Majorarea capitalului social al Î.M. Institutul Municipal de Proiectări „ChișinăuProiect”

Proiect de decizie

 

Se majorează capitalul social cu 821 748 lei, din profitul pentru perioada 2017-2021.

Comisia de specialitate a oferit aviz negativ. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

8

6

-

2

2

1

1

1

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

4

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Decizia finală

 



13.1 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. „Primtrans”

Proiect de decizie
 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 18 062 lei. 

Din aceasta, 5 418 lei (30%) este defalcată în bugetul municipal. Cealaltă parte, în mărime de 12 643 lei, e destinată dezvoltării întreprinderii.
 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

8

5

4

2

2

1

1

1

1

 

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală
 


13.2 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. pentru Servicii Locative Botanica

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de  279 557 lei. 

 

Statut: Aprobat 

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

8

5

4

2

2

1

1

1

1

 

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

?

1

1

1

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 


13.3 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”

Proiect de decizie
 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 13 061 167 lei. Profitul este repartizat în felul următor:

  • 3 918 350 lei – defalcări în bugetul municipal;
  • 9 142 817 lei – acoperirea pierderilor din anii precedenți.

 

Statut: Reexaminare

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

9

5

4

1

1

1

1

1

1

1

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


 


13.4 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. de Alimentație Publică ,,Bucuria EL”

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 221 071 lei. Profitul va acoperi pierderile din anii precedenți.

Dinari Cojocaru (PSRM) a declarat că nu-i este clar de unde are întreprinderea pierderi. Din informațiile deținute ce consilier, întreprinderea ar sta bine la acest capitol. Raportorul nu a putut răspunde solicitării. 

 

Statut: Respins

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

-

5

4

1

1

1

1

1

-

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

9

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

?

1

1

-

1

1

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


 


13.5 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. Servicii Locative Buiucani

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 228 165 lei. Profitul va fi repartizat pentru acoperirea parțială a pierderilor din anii precedenți.

Suma pierderilor totale 40 046 204 lei.
 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

9

5

?

-

1

1

1

1

-

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

-

-

1

-

1

-

1

1

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală

 



13.6 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. Specializată „Liftservice”

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 1 765 356 lei. Capitalul social se majorează cu suma defalcărilor.

Amendament:

  • Pct. 1.1. va avea următorul text: „Profitul net obținut în anul 2022 în sumă de 1 766 354 lei va fi redirecționat la dezvoltarea întreprinderii”;
  • Pct. 1.2 se exclude.

Deși ulterior votării proiectului ca bază au fost aprobate și amendamentele, când a fost momentul susținerii acestuia în varianta finală, proiectul de decizie nu a acumulat necesarul de voturi. În condițiile respective, a rămas valabil textul proiectului inițial. 

 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

?

?

?

?

1

1

1

1

-

-

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

?

?

1

1

1

1

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* În timpul votării proiectului ca bază, transmisiunea live s-a oprit timp de câteva secunde. 

 


13.7 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. „Infocom”

Proiect de decizie
 

Se repartizează profitul net pentru anul 2022, în sumă de 500 156 lei:

  • 30% defalcări în bugetul – 150 050 lei;
  • 70% pentru dezvoltarea instituției – 350 116 lei.

 

Statut: Respins

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

-

6

-

-

-

1

1

1

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

10

-

2

1

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

1

1

?

1

1

1

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1

 

Decizia finală lipsea în momentul publicării sintezei

 


13.8 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. de Alimentație Publică „Dieta Vitas”

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 303 754 lei. 

 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

?

?

?

P

-

1

1

1

1

?

?

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

?

?

?

1

?

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

* Aprobat cu 35 de voturi „pentru”. În momentul votării, transmisiunea live pentru câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 

 


13.9 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. pentru Servicii Locative Ciocana

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 56 325 lei:

  • Defalcări în buget – 16 897;
  • Finanțe pentru dezvoltarea întreprinderii – 33 248 lei. 

 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

10

6

2

1

-

1

1

1

1

-

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

?

1

1

1

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* Aprobat cu 35 de voturi „pentru”. Nu toți consilierii comunică la microfon votul.

 



13.10 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. pentru Servicii Locative Râșcani

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 214 557 lei:

  • Defalcări în buget – 64 367 lei;
  • Finanțe pentru dezvoltarea întreprinderii – 150 190 lei. 

 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

?

?

?

?

-

?

?

1

?

-

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

1

1

?

1

1

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* Aprobat cu 35 de voturi „pentru”. Nu toți consilierii comunică la microfon votul. În momentul votării, transmisiunea live s-a oprit preț de câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 

 


13.11 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. Rețelele Electrice de Iluminat „Lumteh”

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 6 921 800 lei:

  • Defalcări în buget – 2 076 500;
  • Finanțe pentru dezvoltarea întreprinderii – 4 845 300 lei. 

 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

10

7

3

1

-

1

1

1

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

1

1

1

1

?

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală

 

* Aprobat cu 36 de voturi „pentru”. Nu toți consilierii comunică la microfon votul. 

 



13.12 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. Parcul „Dendrariu”

Proiect de decizie

 

Se acceptă repartizarea profitului net pentru anul 2022, în sumă de 885 810 lei:

  • Defalcări în buget – 265 743;
  • Finanțe pentru dezvoltarea întreprinderii – 620 067 lei. 

Alexandr Odințov (PSRM) a întrebat dacă este posibil ca întregul profit să fie repartizat întreprinderii pentru dezvoltare. Raportoarea a explicat că într-o decizie aprobată în CMC se arată fiecare întreprindere municipală care înregistrează profit, alocă 30% din acesta în bugetul municipiului. 

Zinaida Popa (PAS) a declarat că există opțiunea de derogare de la decizie.

La final de vot, Alexandr Odințov a avut un discurs de la tribuna CMC: ,,Noi post-factum aprobăm transferul a 30% din profit în bugetul întreprinderii. Care mai este rostul acestei proceduri? Despre ce transparență mai vorbim?”

 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

10

6

3

1

-

1

1

1

1

-

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

1

1

1

1

1

?

1

1

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală

 

* Aprobat cu 36 de voturi „pentru”. Nu toți consilierii comunică la microfon votul. 
 


13.13 Repartizarea profitului net obținut în anul 2022 de către Î.M. „Chișinăuproiect”

Proiect de decizie

 

Alexandr Odințov (PSRM) a solicitat ca, la următoarea ședință, reprezentantul Direcției juridice să explice legalitatea procedurii. Consilierul s-a referit repetat la proiectele care țin de repartizarea profitului net, deși transferurile deja au fost efectuate.

Adrian Talmaci, secretarul CMC, a menționat că proiectele respective ar fi trebuit supuse votului în luna aprilie. 
 

Statut: Aprobat

Voturi

PSRM

Platforma

DA

PAS

PL

PP

 Șor

Neafiliat

Pântea

PSDEM

PCRM

Neafiliat

Nedelea

Neafiliat

Bunescu

Neafiliat

Mandatii

Neafiliat

Tîșcul

Pro

10

6

3

?

-

?

?

1

?

-

1

?

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Voturi

Jitari

PPDA

Doroș

PPDA

Neafiliat

Cebotari

Neafiliat

Afanasenco

Neafiliat

Ceban

Neafiliat

Polodiuc

Neafiliat

Bejenaru

Neafiliat

Șerepitco

Neafiliat

Aghenie

Neafiliat

Verbițchi

Pro

1

1

?

1

1

1

?

?

?

-

Contra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Abțineri

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

Decizia finală 

 

* Aprobat cu 33 de voturi „pentru”. Nu toți consilierii comunică la microfon votul. În momentul votării, transmisiunea live s-a oprit pentru câteva secunde. Astfel, nu a fost clar cum au votat unii consilieri. 


 

Consilierii au luat pauză până a doua zi, joi, 22 iunie. 

 

VIDEO DE LA ȘEDINȚĂ 


Publicat de:

Distribuie