PrimariaMea
„Ora primarului #2” Image
30 mar. 2023

„Ora primarului #2”

Durata ședinței: 15 minute

Astfel, ca și la cele din urmă ședințe ale serviciilor municipale, primarul a ignorat ordinea de zi făcută public anterior.
Acesta și-a expus punctul de vedere față de următoarele subiecte:
 


Închiderea sezonului rece


A informat despre închiderea sezonului de încălzire 2022-2023 în capitală, motivând prin creșterea temperaturii de afară și „povara” compensării facturilor în mărime de 40% pentru aproximativ 20 mii de apartamente.


Accident rutier produs vineri, în data de 24 martie în sectorul Ciocana


A transmis sincere condoleanțe familiei victimei și a precizat că în aceeași zi a accidentului a fost inițiată o anchetă de serviciu la Regia Transport Electric și au fost suspendați din funcții opt angajați cu funcții de răspundere.
„Am văzut și diferite reacții, vreau să menționez că aceeași zi la Regia Transport Electric a fost inițiată o anchetă de serviciu și crearea Comisiei care analizează cauzele accidentului. De la toate persoanele responsabile au fost solicitate explicațiile de rigoare. Am solicitat să fie întreprinse măsuri suplimentare pentru verificarea riguroasă a angajaților care ies la linie a angajaților Regiei Transport Electric cât și pentru Parcul Urban de autobuze și examinarea încălcărilor circulației rutiere din ultima perioadă a angajaților, cine și cât de des”, a declarat Ceban. De asemenea, primarul a informat despre intenția de a trimite o scrisoare cu mai multe recomandări către Ministerul Afacerilor Interne pentru a se implica mai activ în asigurarea siguranței rutiere în capitală.


Ședințele Consiliului Municipal


A menționat că va solicita juriștilor și secretariatului să verifice cât de productive au fost ședințele din ultima perioadă. Potrivit primarului, indiferent de apartenența politică în cadrul ședințelor CMC, consilierilor de obicei, până la ora 14:00 nu le reușește să aprobe integral ordinea de zi. Așadar, se intenționează să se lucreze asupra unei retrospective a ședințelor CMC din ultimii 4 ani.

Ședința a fost închisă, chiar dacă ordinea de zi nu a fost epuizată.

 


Publicat de:

Distribuie