PrimariaMea
Municipalitatea în „febra” pregătirilor pentru sărbători și comemorări Image
09 mai 2023

Municipalitatea în „febra” pregătirilor pentru sărbători și comemorări

În luna curentă, capitala este gazda mai multor evenimente. Astfel, autoritățile municipale sunt implicate în activități de organizare și/sau logistice. Pentru Summit-ului Comunității Politice Europene, primăria își va asuma toate angajamentele privind modernizarea infrastructurii și amenajarea teritoriului pe arterele principale, inclusiv în centrul istoric.  O serie de lucrări de reabilitare sunt în desfășurare pe bulevardul Dacia și străzile: 31 August 1989, Tighina, Alexandru cel Bun și Calea Ieșilor.

Ședința a început cu totalurile lucrărilor primului Forum Social Urban desfășurat la Chișinău, în zilele de 4-6 mai 2023, la care au participat circa 4000 de persoane din peste 20 de țări.


9 mai


La ora 08:00 autoritățile municipale vor depune flori la Complexul Memorial „Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei.
Primarul a anunțat despre lansarea unei expoziții despre viețile unor persoane implicate în luptă, intitulată „Prin prisma evenimentelor și personalităților”. În acest context, acesta a informat că Guvernul a solicitat trecerea în gestiunea primăriei a Complexului Memorial „Eternitate”. Chiar dacă, potrivit municipalității, nu există temei legal și este complicat, parcul va fi preluat de către Primăria Chișinău de la 1 iunie 2023.


Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie


Primarul a subliniat că primăria își va asuma toate angajamentele privind modernizarea infrastructurii și amenajarea teritoriului pe arterele principale, inclusiv în centrul istoric. Potrivit estimărilor, costul acestor lucrări ar depăși suma de 174 mln lei.
Mai multe detalii despre eveniment: https://epcsummit2023.md/


Întreținerea infrastructurii drumurilor publice



Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache a declarat că în desfășurare sunt lucrările de reabilitare a bulevardului Dacia, 31 August 1989, Tighina, Alexandru cel Bun și Calea Ieșilor. Raportorul a menționat că au fost amenajate stațiile de așteptare, iar săptămâna viitoare vor fi finalizate lucrările de aplicare a pavajului pe străzile menționate mai sus.
Totodată, a fost inițiat procesul de elaborare a documentelor cu referire la cele 2 500 de abonamente destinate participanților Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie. După emiterea abonamentelor de către Direcția generală mobilitate urbană, acestea vor fi transmise Ministerului Afacerilor Externe.


Taberele de vară


Anul curent vor fi deschise peste 17 tabere de vară, dintre care 3 vor fi în afara orașului. Odihna în taberele cu sejur de zi va începe din 5 iunie și va dura până la data de 23 iunie. Costurile estimative depășesc suma de 33 mln lei pentru 9 mii copii.
Părinții vor acoperi 20% din cost, iar 80% sunt acoperite din bugetul municipal. Primăria va achita integral biletele de odihnă pentru copiii din familiile social-vulnerabile.  

Ședința a fost închisă, chiar dacă ordinea de zi nu a fost epuizată.

 


Publicat de:

Distribuie