PrimariaMea
Curățenia și finalizarea proiectelor investiționale în ajun de alegeri Image
01 nov. 2023

Curățenia și finalizarea proiectelor investiționale în ajun de alegeri

Durata ședinței: 20 min

Săptămâna curentă a fost ultima înainte de alegeri. Ședința serviciilor primăriei a fost condusă de viceprimarul, Ilie Ceban. În 20 de minute, fugitiv au fost puse în discuție subiectele cu privire la vacanța de toamnă și pregătirea instituțiilor de învățământ pentru sezonul rece, iar la salubrizarea de toamnă s-a pus accent pe curățenia din preajma secțiilor de votare. Totodată, lucrările desfășurate pe străzile Mihail Kogălniceanu și 31 august 1989 urmează a fi finalizate până la alegeri.


Vacanța de toamnă


În perioada 1-5 noiembrie 2023, copiii și elevii se vor bucura de vacanță. Astfel, cadrele didactice au oferit instruiri cu privire la regulile de securitate atât copiilor, cât și părinților. În acest răstimp, încăperile instituțiilor de învățământ vor fi dezinfectate și activitatea extracurriculară va continua.


Alegerile Locale Generale


Duminica aceasta vor avea loc Alegerile Locale Generale, urmează să fie aleși 898 de primari și peste 11 mii de consilieri locali. Diaspora va putea vota, doar dacă vor reveni acasă. În capitală, viceprimarul Ilie Ceban a indicat serviciilor primăriei să salubrizeze teritoriile din apropierea secțiilor de votare.
 


Pregătirea instituțiilor de învățământ pentru sezonul rece


Cele 265 de instituții de învățământ până la sfârșitul săptămânii vor fi pregătite pentru conectarea energiei termice. Câteva dintre ele deja au înaintat solicitări către Termoelectrica de a conecta căldura pe 30 noiembrie 2023.
 


Întreținerea infrastructurii rutiere


De câteva săptămâni la rând autoritățile menționează că lucrările efectuate pe strada 31 august 1989 sunt în curs de finalizare. Săptămâna aceasta s-a comunicat că va fi finalizată aplicarea marcajului rutier pe pistele pentru bicicliști și în zonele intersecțiilor. Ulterior, se vor pregăti toate documentele de recepție. În același timp, au fost inițiate lucrările pe trotuarul str. Mihail Kogălniceanu, cuprins în tronsonul străzilor Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni. Termenul de finalizare: 5 noiembrie 2023.  


Podul de pe str. Mihai Viteazul


Autoritățile au informat că lucrările pe liniile 6 și 7 au fost deschise, iar placa suprabetonată a fost conservată pentru a nu admite formarea fisurilor.


Campania de salubrizare


În campanie sunt implicate toate serviciile primăriei. Cu 20 de unități au fost curățate parcurile și curțile de frunziș. A fost salubrizată o suprafață de 20 de ha, efectuate 250 de rute și evacuate 90 de tone cu deșeuri. În același timp, continuă campania de plantare a florilor multinanuale.

Ședința a fost închisă după 20 minute de raportare.


Publicat de:

Distribuie