PrimariaMea
Conformarea Primăriei la regulamentul CEC, lansarea portalului cu servicii electronice, situația caldarâmului și a altor proiecte investiționale Image
08 aug. 2023

Conformarea Primăriei la regulamentul CEC, lansarea portalului cu servicii electronice, situația caldarâmului și a altor proiecte investiționale

Durata ședinței: 20 min

Pauză: -

Întârziere: -

În țară, din data de 7 august a început perioada electorală pentru alegerile locale generale. Între timp, în cadrul ședinței Primăriei, autoritățile s-au arătat nemulțumite de clauza regulamentului aprobat de către CEC, prin care difuzarea mesajelor de interes public va fi posibilă doar după obținerea unui aviz.
În altă ordine de idei, lucrările de reparație pe str. 31 August 1989 au fost reîncepute. Totodată, reabilitarea străzilor Tighina și Alexandru cel Bun a ajuns la etapa finală.
 


Conformarea Primăriei la regulamentul CEC


În conformitate cu Regulamentul privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, aprobat de către Comisia Electorală Centrală, fiecare comunicat sau orice altă informație de interes public vor fi consultate cu CEC-ul, înainte de a fi făcute publice de către Primăria Chișinău. Municipalitatea are rezerve față de această obligativitate, argumentând că sunt unele informații care trebuie publicate în regim de urgență.
„Toate consecințele care vor surveni în rezultatul difuzării întârziate a acestor informații, trebuie să fie asumate de către CEC” –- a declarat viceprimarul, Ilie Ceban.
 


Lansarea portalului SMART


În regim de testare a fost lansat portalul SMART. Viceprimarul, Ilie Ceban a menționat că prin intermediul acestuia, cetățenii din municipiul Chișinău vor putea accesa serviciile electronice oferite de Primărie.
 


Întreținerea infrastructurii capitalei


Din cauza precipitațiilor căzute pe parcursul săptămânii trecute, serviciile speciale ale Primăriei au fost nevoite să execute lucrări de curățare și extindere a canalelor pluviale.

În zilele cu condiții climaterice favorabile, pe str. Mircea cel Bătrân și str. Petricani, a fost aplicat stratul de uzură pe asfalt, iar pe cea din urmă s-au mai executat lucrări de frezare.
Totodată, continuă amenajarea trotuarelor și aplicarea marcajului rutier în preajma instituțiilor de învățământ și zonelor cu trafic și flux sporit de pietoni. Iar pe str. Calea Ieșilor se lucrează asupra trecerii pietonale securizate.

Lucrările pe tronsonul de pe 31 august sunt în derulare. Bicicliștii urmează a fi transferați pe zona de deplasare a transportului public pe str. A.Pușkin. Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache a comunicat, că de către Direcție au fost prezentate soluțiile privind punerea în valoare a porțiunii de drum pavate în caldarâm, în tronsonul cuprins între Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin.

Reabilitarea străzilor Tighina și Alexandru cel Bun a ajuns la etapa finală. Raportorul a afirmat că obiectivele urmează a fi evaluate și prezentate pentru achitările finale.

Referitor la reparația podului de pe str. Mihai Viteazul nu au fost oferite detalii noi. Raportorul a menționat că vor depune efort pentru a finaliza lucrările aflate în derulare, înainte de termenul anunțat anterior – până la sfârșitul lunii decembrie.

Nemotivat, durata ședinței a fost mai scurtă decât era de obicei, 20 min. 

 


Publicat de:

Distribuie