PrimariaMea
„Ce se'ntâmplă, Chișinău?” cu Nicu Apostu Image
06 dec. 2016 Timp de citire: 3 minute

„Ce se'ntâmplă, Chișinău?” cu Nicu Apostu

Pentru fiecare luni pregătim o rubrică nouă: „Ce se'ntâmplă, Chișinău?”. Vom avea ştiri despre Chişinău prezentate de chişinăuieni. Săptămâna aceasta, bloggerul Nicu Apostu prezintă sinteza ştirilor din perioada 28 noiembrie – 4 decembrie.

Mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport au fost daţi afară. 20 de oameni. Pe Primăria Mea puteţi vedea un raport prezentat de şefa Direcţiei Tverdohleb care, la 17 martie, spune că alimentaţia din grădiniţe corespunde normelor fitosanitare. În acelaşi timp, câteva zile în urmă a declarat că o persoană nu poate verifica toate grădiniţele.

„Ştiu părinţi care se tem să le dea voie copiilor fie la şcoală, fie la grădiniţă”, spune Nicu.

O altă ştire e că trei rute de microbuz şi-au schimbat direcţia. 175, 193 şi 125. „Ar fi bine să te apropii de şoferi şi să îi întrebi cum voi mergeţi acum.”

În week-end a fost un flashmob, la intersecţia străzilor Iorga cu Mateevici. Oamenii au citit din cărţile care le preferă. Orgnizatorii au vrut să arate astfel că în Chişinău se şi citeşte.

La fel în week-end a fost şi festivalul voluntarilor. Câştigătorii sunt Centrul de Resurse pentru Tineret Dacia, Centrul Adolescenţilor şi Debate Academy.

Săptămâna trecută „era mare scandal în toată ţara, toţi au devenit experţi în ecologie”, pentru că pe străzile Bodoni şi Ştefan cel Mare se defrişau copacii. Primăria a argumentat prin faptul că copacii erau goi şi mâncaţi de paraziţi, iar în loc au fost sădiţi arbuşti tineri. „Dar bine că nu erau plopi”.

Echipa Primăria Mea a făcut o cercetare despre starea subteranelor. Prin care se arată că foarte puţini oameni s-au declarat mulţumiţi de starea lor, mai exact: din cei 485 de respondenți, 45,3 % sunt nemulțumiți că subteranele sunt murdare, 30,9 % au spus că sunt distruse, 12,7 % că sunt periculoase și 11,1 % au enunțat alte motive.  „Am cel puţin doi oameni care în fiecare săptămână fac poze de la subterane care sunt încuiate Victor Bunescu şi Rodion Gavriloi”.

Un grup de părinţi a protestat la sediul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. „E bine când oameni îşi exprimă nemulţumirea public. Autorităţile trebuie să se teamă de cetăţeni”. Însă conform unui raport la unele grădiniţe continuă să se livreze produse alterate.

Nicu Apostu încheie cu o ştire pozitivă „Prima dimineaţă cu adevărat de iarnă, am văzut copii care încercau să facă bulgări de zăpadă.”

Întreg video îl puteţi urmări mai jos:

Mulţumim lui Nicu Apostu pentru implicare. Puteţi urmări blogul lui aici. Dacă vă interesează activitatea Primăriei puneţi un like pe pagina noastră de Facebook şi urmăriţi site-ul nostru.

Publicat de:

Distribuie