PrimariaMea
APEL PUBLIC: Cerem accesul presei la ședințele primăriei Image
27 sept. 2021

APEL PUBLIC: Cerem accesul presei la ședințele primăriei

Situația pandemică a generat schimbări în activitatea mai multor instituții de stat. Din martie 2020, ședințele săptămânale ale serviciilor primăriei municipiului Chișinău, la care participă primarul general, viceprimarii, reprezentanții preturilor, întreprinderilor municipale și altor subdiviziuni ale primăriei, se desfășoară online. Ședințele se transmit în direct și pe rețelele de socializare.

Eforturile municipalității de a reduce riscul infectării angajaților primăriei, limitând interacțiunea pe viu, și, totodată, de a asigura acces la informațiile discutate în cadrul acestor ședințe sunt apreciate. 

În același timp, lipsa accesului presei la ședințele săptămânale ale serviciilor primăriei și imposibilitatea de a acorda întrebări de precizare privind informațiile prezentate poate duce la abordarea superficială a subiectelor de interes public și informarea unilaterală, incompletă sau eronată a locuitorilor despre activitatea primăriei municipiului Chișinău.

În acest context, înțelegând importanța informării comprehensive și echidistante a publicului, organizațiile și instituțiile de media semnatare solicită asigurarea accesului presei la ședințele săptămânale ale serviciilor primăriei și acordarea posibilității de a adresa întrebări la finalul ședințelor. 

Rămânem deschiși pentru a stabili modalitatea optimă și condițiile de acces la ședințele săptămânale ale serviciilor primăriei municipiului Chișinău desfășurate online. 

 

Semnatari

AO „Primăria MEA”

Moldova.org

AGORA

Asociaţia Presei Independente (API)

#diez

CU SENS

AO „Replica Media”

NewsMaker

Jurnal TV

TV8


Publicat de:

Distribuie