Îndrumar de consultări publice

Felul cum arată orașul Chișinău ține și de responsabilitatea fiecărui cetățean. Locuitorii pot și trebuie să se implice în procesele decizionale, să ceară ca prioritățile lor să fie pe agenda autorităților, să ceară mai multă transparență și să vină cu propuneri. 

În ultimele nouă luni, Primăria MEA a scris despre cinci subiecte pe care le-am considerat importante pentru unele comunități din Chișinău. Am publicat despre pericolul buteliilor de gaz, transportul suburban învechit și aglomerat, piețele municipale care trebuie reinventate, necesitatea spațiilor publice și de agrement și cum să folosim datele în dezvoltarea pistelor pentru bicicliști. 

Am organizat și cinci discuții. Am interacționat cu persoane foarte diferite de la vânzători care nu știu ce este o organizație neguvernamentală până la bicicliști bine echipați și documentați. 

Am înțeles că există dorință de implicare întru rezolvarea problemelor, dar nu sunt cunoscute instrumentele cum asta de făcut. În același timp, o situație cu care ne-am confruntat este ignorarea de către mulți funcționari publici sau aleși locali a invitațiilor noastre (repetate și insistente). Prin urmare, publicăm un scurt îndrumar de consultări publice. 

Dacă doriți să solicitați consultări publice de la autorități sau să organizați discuții publice pe anumite probleme, ne puteți contacta. Mai jos citiți între ghidul. Dacă doriți versiunea contactată, scrieți-ne pe echipa@primariamea.md

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.69 MB]

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md