Ședința CMC din 3 noiembrie 2017

La prima ședință din luna noiembrie, din cele peste 60 de proiecte propuse pe ordinea de zi, consilierii au lăsat doar 4, celelalte fiind excluse la propunerea consilierilor Vitalie Mucan (PSRM) și Adrian Culai (PLDM). Printre subiectele excluse se numără și chestiunea privind numirea lui Ruslan Codreanu și a Silviei Radu în funcțiile de viceprimari.
03-noiembrie-2017 (1)Ședința a început cu o întârziere de 25 minute, în sală fiind prezenți 29 de consilieri. În calitate de președinte al ședinței a fost ales Adrian Culai.

La propunerile consilierilor PSRM și ale lui Adrian Culai, ultimele 26 de chestiuni de pe ordinea de zi propusă au fost excluse. Astfel, pe agenda consilierilor au rămas doar primele 4 subiecte și anume:

– Modificări în bugetul municpal pe anul 2017;
– Reabilitarea drumului public M 21 Chişinău – Dubăsari – Poltava (Ucraina) din şos. Balcani;
– Protejarea spațiilor verzi de-a lungul străzii Calea Ieșilor;
– Sistemul de taxare electronică.

Consilierii au aprobat majorarea bugetului municipal pentru anul 2017 cu 8,653 mln lei. Au alocat bani pentru reparații la mai multe instituții de învățământ, dar și 180 mii lei Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie  pentru procurarea autoturismului de serviciu. La inițiativa consilierului Vasile Chirtoca (PCRM), aleșii municipali au adoptat o decizie prin care se solicită retragerea autorizației de construcție pe un teren din strada Calea Ieșilor pe care urma să se ridice un centru comercial. O altă decizie votată de consilieri este constituirea unei Comisii care va elabora, până la 15 decembrie 2017, Caietul de sarcini privind implementarea sistemului electronic de taxare în transportul public din municipiul Chișinău.

Vedeți aici cum au votat consilierii.

Responsabil: Natalia Slepuhin

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md