Petiția a acumulat sau a depășit numărul minim de semnături.
Petiția a fost transmisă tuturor consilierilor din Consiliul Municipal.
Petiția a fost înaintată pe ordinea de zi a Consiliul Municipal Chișinău.
751/30 Zile
0% Complete

Instalarea indicatorului rutier 3.2, circulație interzisă, la accesul de pe Bd. Dacia(Viaduct) spre strada Melestiu

Inițiatori: Minciuc Carolin Categoria din care face parte petiție: Transport

 

Către Serviciul Securitatea Circulației Rutiere

al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie

a Primăriei Generale din Municipiul Chișinău

 

Din cauza ambuteiajelor periodice care se formează pe Bulevardul Dacia (Viaduct) direcția din sectorul Botanica spre sectorul Centru, mulți dintre șoferi, utilizează drumul de acces îngust care a fost conceput și construit pentru accesul locatarii blocurilor construite pe adresele Melestiu 26/1, 26/2, 26/3, 26/4, 26/5, 26/6, 26/7, 26/8, 26/9, 26/10.

Pentru a evita ambuteiajul, nelocatarii acestei zone rezidențiale creează pericol de accidente, ambuteiaje și imposibilitatea locatarilor de a ieși din ogrăzile lor.

Peisajul se repetă destul de des, iar un indicator rutier 3.2, predestinat interzicerii circulației, plasat în zona benzinăriei Bemol, imediat la începutul drumului vizat, ar permite ca acest drum să fie utilizat în exclusivitate de către locatarii celor 10 blocuri sus-menționate și mașinile cu destinație specială. Astfel ar spori securitatea pentru copii și locatarii din zonă, s-ar reduce din numărul de accidente petrecute pe acest drum, ar spori la re-stabilirea liniștii în preajma parcului Valea Morilor, ar contribui la eliminarea și a ambuteiajului format pe strada 31 August 1989 intersecție cu strada Ciuflea (chiar în preajma Mănăstirii Ciuflea) din cauza fluxului sporit de șofer ce doresc să evite ambuteiajul, astfel creând incomodități pentru toți locuitorii zonei inclusiv cei de pe strada Valea Trandafirilor, Strada Hrușca, Strada Caucaz etc. toți având un singur drum de acces spre cea mai aproape intersecție mai mare.

Din numele tuturor locatarilor, solicităm autoritățile publice locale, dar și restul organelor abilitate să ia decizia de amplasare a indicatorului rutier 3.2 Prevăzut în Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova, care ar fi unica soluție de moment.

NOTĂ pentru locatari: Indicatorul 3.2 nu se extinde asupra vehiculelor de prestări servicii instituţiilor dislocate în zona semnalizată, cetăţenilor care locuiesc ori lucrează în zona respectivă, precum şi vehiculelor care aparţin acestor instituţii sau cetăţeni. În aceste cazuri vehiculele trebuie să intre în zona semnalizată şi să iasă din această zonă la intersecţia cea mai apropiată de locul destinat; Astfel se garantează dreptul regulamentar de a circula pe porțiunea de drum de la intersecția cu Viaductul, spre Parc doar celor care locuiesc/lucrează la adresele din zonă. Iar circulația în direcția opusă, adică de la Parc spre Viaduct, va fi garantată tuturor.

Data: 4 septembrie, 2020

Susţinători

Dev PM
Scrie o petiție

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md