Data: 21 aprilie, 2016

Situația școlilor

Dragi consilieri,

Aș vrea să știu dacă dumneavoastră monitorizați situația referitor la școlile care de facto nu funcționează, însă sunt întreținute din bugetul municipal și în care se fac investiții.

Vă rog să îmi spuneți în special în cazul gimnaziului nr. 52 în ce măsură aceste cheltuieli sunt justificate și la ce analize face referință doamna Tverdohleb în materialul de mai jos?

https://anticoruptie.md/ro/investigatii/achizitii-publice/autoritatile-din-capitala-eminente-la-irosirea-banilor-pentru-scoli-pustii

Totodată aș vrea să știu dacă există public lista școlilor din Chișinău și nr, copiilor care învață în acestea. Există spațiu pentru optimizări sau nu?

Mersi

Niciun raspuns
Data: 18 aprilie, 2016

Certificatul de urbanism

Bună ziua. Dorim să aflăm în baza cărei decizii se eliberează contul din partea DGAURF pentru Elaborarea Certificatului de urbanism? În legea 163 din 09.07.2010, art. 27.al. 2 prevede expres „Pentru emiterea certificatului de urbanism pentru proiectare sau a certificatului de urbanism informativ, solicitantul (beneficiarul) va achita plata stabilită anual prin decizia consiliului local ce nu va depăși suma de 50 de lei. „.
Pentru proiectarea reconstrucţiei a staţiei de alimentare cu produse petroliere DGAURF a eliberat 2 conturi unul de 50 de lei „Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism” iar al doilea pentru „Elaborare a datelor iniţiale în scara 1:2000” în sumă de 1762 de lei (pentru ce?).
Tot odată ţin să menţionez că prevederile art. 6, al. 2 a aceleeaşi legi nu sunt respectate şi certificatul este eliberat fară anexarea avizelor prevăzute.
În ce mod se poate de soluţionat această întrebare cu anexarea la certificat a avizelor organelor de supraveghere de stat?

Niciun raspuns
Data: 23 martie, 2016

Schimbarea ascensorului

Buna ziua,
Traim in blocul de pe str. Moscovei 2, scara 7. As vrea sa stim pe cind este prevazuta schimbarea ascensorului in scara data. Vara trecuta s-a schimbat ascensorul in scara 5.

Multumesc anticipat,
Andrei

Niciun raspuns