Consilierii municipali anunță că după 11 iulie ar putea începe colectarea semnăturilor pentru referendumul de demitere a Primarului Dorin Chirtoacă

Consilierii municipali din partea PPEM, PSRM, PN, preconizează ca începând cu 11 iulie să demareze procedura de inițiere a referendumului pentru demiterea Primarului Dorin Chirtoacă. Consilierii au acuzat edilul Capitalei de management defectuos, promovarea în funcţii pe criterii de partid sau de rudenie, fraudarea bugetului municipal.

Consilierul municipal din partea PPEM, Ruslan Codreanu, a precizat că până la 11 iulie „vor măsura temperatura în Consiliul Municipal Chișinău pentru a vedea dacă sunt gata consilierii să voteze pentru organizarea referendumului. În caz contrar, după 11 iulie va începe colectarea semnăturilor chișinăuienilor pentru acesta. „Sunt unele bariere legislative pentru a iniţia referendumul. Vom încerca să-l demitem pe Chirtoacă în cadrul şedinţei CMC. Dar vom colecta şi semnături în cazul dacă nu vom reuşi să întrunim numărul necesar de voturi pentru demiterea primarului”, a comunicat Codreanu.

Consilierul PSRM, Ion Ceban, a declarat că fracţiunea pe care o reprezintă va vota în unanimitate demiterea edilului. Şi consilierul PPPN, Ilan Caşu, a declarat că va susţine demiterea lui Chirtoacă.

Consilierul independent, Ion Ştefăniţă, i-a sugerat lui Chirtoacă să-şi dea demisia de onoare: „Primarul Chirtoacă a obosit de această funcţie. Ar fi un pas curajos din partea lui să-şi dea demisia de onoare şi să nu ajungem la referendum”.

Potrivit legislaţiei, pentru demiterea primarului de Chişinău trebuie să voteze 34 de consilieri din cei 51. Din componența CMC fac parte 19 socialiști, 17 liberali, cinci consilieri de la PPEM, trei consilieri comuniști, trei de la Partidul Nostru, doi de la PLDM, unul de la PDM şi unul independent.

sursa știrii: diez.md

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md