Ambasada SUA

Denumire: Primăria MEA Codru

Perioadă: Iunie 2018 – Iulie 2019

Buget:  4 993 USD

Descriere: un proiect pilot pentru monitorizarea activităţii Consiliului local din or. Codru. Asistăm la ședințele consilierilor, transmitem live discuțiile și dezbaterile acestora, informăm locuitorii despre proiectele pe care le examinează consilierii și promovăm prioritățile locuitorilor pe agenda autorităților locale. Am mers din ușă în ușă pentru a afla direct de la locuitori de pe str. Costiujeni care sunt problemele lor și care dintre acestea sunt prioritare. Am organizat o discuție publică pe subiectul transportului public (problema prioritară) cu locuitorii, consilierii, primarul, șoferii și administratorii rutelor de microbuz, reprezentanții  Parcului Urban de Autobuze și Direcției transport și căi de comunicație. Autoritățile ne-au promis că vor spori numărul unităților de transport și vor îmbunătăți condițiile. Continuăm să urmărim cum își îndeplinesc promisiunile și să cerem transport public calitativ.

În următoarele luni ne propunem să ajungem în toate cartierele din orașul Codru. Credem că un oraș bun este efortul comun al autorităților locale și locuitorilor.

 

Proiectul este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în cadrul proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA. 

 

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md